Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Hadise elazığ Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya palandöken mısır fatih terim doğalgaz Covid 19

CHP’li Toprak: Tecavüze Uğrayan Erkek Çocuklar Da Tecavüzcüleriyle Mi Evlenecek?

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, çocuklara tecavüz cezalarının artırılması, çocuk gelin olayının kaldırılması yönündeki önerilerinin AK Parti tarafından benimsenmediğini dile getirdi. Toprak, "Hükümet ‘geçici’ diye nitelediği bu düzenlemeyle,  3-4 bin tacizci için bu yolu legalleştiriyor. Ancak 16 Kasım öncesini kapsayan ve geçici denilen bu düzenleme, diğer zanlıların AYM’ye eşitlik ilkesi çerçevesinde başvurusuyla kalıcı hale gelecektir" dedi.

Toprak yazılı açıklamasında, alınan önlemin caydırıcı olmadığını belirterek, " 'Evlenir kurtulurum’ yaklaşımıyla, çocuk tecavüzlerini yaygınlaştıracaktır. AKP’nin gece yarısı baskınıyla geçirmeye kalkıştığı şimdiki değişiklik teklifi, bu açıdan insani ve vicdani olarak bir kara lekedir. Tecavüzcülere evlilik affı içeren bu teklifte, AKP’nin insanlık suçu olan, çocuk taciz ve tecavüzlerine yaklaşımı, Ortaçağın da gerisindedir.  Tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlanacak çocuk gelinler için ömür boyu tecavüzle yaşama kapısı açılmaktadır. Çocuk yaşta birisinin kendi iradesiyle cinsel ilişkiye girmek istediğini varsayan, kabul eden bu sakat anlayışta, ne çocuk sevgisinden ne de insani değerlerin zerresinin bile varlığından söz edilemez” diye konuştu.


Erdoğan Toprak, Başbakanın bile konunun vahametinin farkında olmayıp teklifi savunduğunu, CHP’yi suçlamaya kalktığını söyledi. Toprak, “Erkek çocuklara yönelik artan taciz ve tecavüzler konusunda AKP ne düşündüğünü ortaya koymalı” dedi. Toprak, şöyle konuştu:
“Küçük yaştaki kız çocuklarına tecavüz edenlere, onlarla evlenmeleri durumunda ceza ertelemesi getiren AKP teklifini, tecavüze uğrayan erkek çocuklar açısından da ele aldığımızda çözümün nasıl olacağı sorusunun yanıtını, bu teklifi hazırlayanlar, bu teklifi savunan Adalet Bakanı ve CHP’yi itham eden Başbakan vermek zorundadır. O zaman, Erkek çocuklara tecavüz eden Ensar vakfı öğretmenine, Gerger’de onlarca çocuğu taciz eden İmam Hatip öğretmeni,  tecavüz ettikleri erkek öğrencilerle evlenmek isterlerse ne olacak?  Daha da üzücü olan, bu değişiklik teklifi karşısında, AKP’li kadın vekillerin de,  Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu kadın Bakanın da, halef-selef olduğu Ensar Vakfı savunucusu önceki kadın bakan gibi, bu değişikliğe onay vermeleri, rıza göstermeleridir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.