Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

CHP’li Tüm: “Bunların Türkiye’sinin Başında ‘T’ Var Ama Sonunda Hiçbir Şey Yok”

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “Bir taraftan bin yüz odalı saraya örtülü ödenek yetmezken; asgari ücretli, kış mevsiminde evinin tek odasını nasıl ısıtacağını düşünüyor. Milyonlarca genç iş bekliyor. Çiftçiler ürettiklerinin karşılığını almak istiyor. Emekliler, işçiler, çiftçiler banka borçları ile boğuşuyorlar. Bunların Türkiye’sinin başında ‘T’ var ama sonunda hiçbir şey yok” dedi.

CHP’li Tüm, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu eleştiren Tüm, Türkiye’nin yönetilemediğini ve ekonomik krizin derinleştiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) yapılan yüzde kırklık zam, saraydan habersiz mi yapıldı? Elbette ki hayır. Birini kahraman ilan etmek için sanki saray zamma karşıymış gibi algı yaratılmaya çalışılıyor. Saray bu zamla halkın nabzını yokluyor. Yeni zamlar da torba kanunla yoldadır. Bütçe artık hiçbir ihtiyacı karşılamıyor. Eylül ayı enflasyonu oranı son 8 yılın en yüksek rakamına ulaştı. Bir taraftan lale devrinde olduğu gibi saray lüks ve ihtişamla keyif sürerken halk her geçen gün daha da yoksullaşıyor. Geleceğe dair umutlar azalıyor. Bir taraftan bin yüz odalı saraya örtülü ödenek yetmezken; asgari ücretli, kış mevsiminde evinin tek odasını nasıl ısıtacağını düşünüyor. Milyonlarca genç iş bekliyor. Çiftçiler ürettiklerinin karşılığını almak istiyor. Emekliler, işçiler, çiftçiler banka borçları ile boğuşuyorlar. Bunların Türkiye’sinin başında ‘T’ var ama sonunda hiçbir şey yok. Artık AKP’ye oy verenler bile isyan etmektedir. Unutmayın ki hiçbir iktidar bu kadar yoksullaşmaya, açlığa, en önemlisi de halkın uyanışına karşı asla ayakta kalamaz. Unutmayın ki 2019 seçimlerinde onların iradesini yok saydıkları halk da oylarıyla sarayın tek adam zihniyetine son verecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”

“KADINLARI VE KADIN ÖRGÜTLERİNİ KUTLUYORUZ”

Müftülere nikah yetkisi veren yasa teklifine karşı kadınların Meclis’te eylem yaptığına dikkat çeken Tüm, değişikliğin yeniden görüşülmek üzere alt komisyona gönderildiğini anımsatarak, “Buradan eyleme destek veren tüm kadınları ve kadın örgütlerini kutluyor ve selam gönderiyoruz” dedi.

“TEMİZLİĞİN ÖNCE KENDİSİNDEN BAŞLAMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ile AK Parti’nin Balıkesir milletvekilleri arasında yaşanan gerginliğin altını çizen CHP’li Tüm, şunları kaydetti:

“Ciddi bir kriz ve kavga var. AKP Büyükşehirlerde başarısızlığını sadece Belediye Başkanlarına yıkarak sorumluluktan kaçmaya çalışıyor. Görevden alınan iki belediye başkanı için damatlarının FETÖ bağlantısı var deniyor. Belediye Başkanları FETÖ’den dolayı mı görevden alınıyor, yoksa başka yolsuzlukları var mı? Bunu onlara oy veren seçmen bilmek istiyor. Bu da seçmenin en doğal hakkıdır. İstifa ederek tüm bu suçlamalardan asla kurtulamazsınız. Bir yanlış varsa bunun sorumlusu sadece Belediye Başkanları değil sizlersiniz. Bu başkanları sizler atama ile getirmediniz mi? Balıkesir’de yaşanan krizde kaybeden sadece başkan değil, ülkeyi yönetemeyen saray rejimi olmuştur. AKP ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizin faturasını belediye başkanlarına kesiyor. Erdoğan, ‘Parti içinde temizlik başladı’ diyor. Ama bu temizliğin önce kendisinden başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki süreç saray yönetiminin kaybedeceği, Türkiye’nin kazanacağı bir süreç olacaktır. Umutla, dirençle ve tüm gücümüzle AKP karanlığına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.