Öne Çıkanlar Hakkari Hadise malatya doğalgaz Covid 19 tunceli polis Haluk Kürkçü COVİD Hadis Russia bugünün gündemi

CHP’li Tümer’den Stadyum Belirsizliği Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’da yapımına 2014 yılında başlanan ve 2016 yılında hizmete açılacağı belirtilen stadyumdaki belirsizliğin devam ettiğini kaydetti.

Gençlerden ve sporseverlerden gelen talepler doğrultusunda açıklama yapan Tümer, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 23 şehirde planladığı 25 stadyumdan en az 20’sinin hizmete açılmasına karşın 2014 yılında yapımına başlanan 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun 2016 yılının sonunda hizmete gireceğine dair açıklamalar yapılmasına karşın hiçbir gelişme olmadığına işaret etti.

2017 yılı biterken futbolda tüm liglerin başladığını ancak Sarıçam’daki stadyumun bitirilip hizmete açılacağına dair yeni bir girişimde bulunulmadığını, son açıklamaların da temenniden öteye geçmediğini vurgulayan, Tümer, 140 milyon liralık proje maliyetli stadyumda her geç kalınan günün maliyeti de arttırdığına vurgu yaptı.

“Atatürk 5 Ocak Stadyumu Olsun”

Tümer, tüm illerdeki stadyumlarda ‘Arena’ adının yanlışlığının anlaşılarak bu isimden vazgeçildiğini hatırlattı ve yeni stadyum isminin, “Atatürk 5 Ocak Stadyumu” olmasını önerdi.

Açıklamasında tarihi Adana 5 Ocak Stadyumu’nun mevcut haline de değinen Tümer, “5 Ocak Stadyumu yeniden elden geçirilmelidir. 15 bin seyirci kapasiteli tarihi 5 Ocak Stadyumu şehrin tam ortasında spor yapılabilen tek merkezdir. Samimi olarak hizmet yapılmak isteniyorsa yeni stadyum bir an önce bitirilmeli, 5 Ocak Stadyumu yeniden bakım ve onarımdan geçirilmeli. 5 Ocak Stadyumu çevresindeki gençlik stadyumu, kapalı spor salonu ve salon sporlarına ev sahipliği yapan mekanlar genişletilmeli, teknolojik imkanlara kavuşturulmalıdır” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.