Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

CHP’li Uzun; “Türkiye Yüzyılı Zam Yüzyılı Olma Yolunda…”

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Bakan Şimşek göreve geldikten sonra başlayan zam yağmurlarına dikkat çekti. “Kötü giden ekonominin faturasının baş ekonomistin ve iktidarın değil, halkın sırtına yıkılmak istendiğini” söyleyen Uzun  “Türkiye 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta seçime gitti. Seçim Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi ile sonuçlandı.

Partimizin ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaatlerinin birçoğunu seçim öncesi yarım yamalak  gerçekleştiren Erdoğan seçim sonrası işe verdiklerini geri almakla başladı.

Seçim sürecini montaj videolar ve karalama kampanyaları ile sürdüren Erdoğan’ın dilinde tek bir söylem vardı; “Türkiye Yüzyılı” yıllardır bir türlü şaha kaldıramadığı ülkemizi şaha kaldıracağını söylüyor hatta zaman zaman tüm televizyonları zapt ederek yarı uykulu yaptığı programlarda önceden hazırlanmış sorulara yine önceden belirlenmiş cevapları vererek tozpembe bir Türkiye resmi çiziyordu.

Peki ne oldu?

Seçim sonrası yeni kabine açıklandı. Trollerin ve yandaş medyanın şampiyonlar ligi diye yere göğe sığdıramadığı “Türkiye Yüzyılının” yeni kabinesinin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu.” dedi

“Halef ‘Ohhh’ dedi selef ‘Zam’ dedi”

Erdoğan’ın daha önce Bakan Şimşek için “dolandırıcı” dediğini hatırlatan Cumhur Uzun açıklamasında; “Erdoğan’ın geçtiğimiz süreçte ağır eleştiriler yönelttiği ve “dolandırıcı” dediği zaman zaman hakkında Bahçeli’nin de ağır eleştiriler ve hatta hakaretler ettiği Mehmet Şimşek hazinenin başına getirildi. İşler o kadar kötü gidiyordu ki gözleri ışıltılı bakan Nebati, devir teslim töreninde “ohhh be” demekten geri kalmadı.“ ifadelerini kullandı.

ŞİMŞEKLER HALKIN BAŞINA ÇAKMAYA BAŞLADI

Milyonlarca insanın açlık sınırının altında bir ücretle hayatta kalmaya çalıştığını kaydeden CHP’li vekil uygulanan politikaların akıl dışı olduğunu bakanın bile itiraf ettiğini belirterek “Göreve gelir gelmez itiraf gibi bir açıklama yapan Şimşek ‘Rasyonel politikalara dönmeliyiz’ dedi. Aslında söylemek istediği ülkeyi bu hale getirenlerin akıl dışı uygulamalar ile politika ürettiğinin açık bir göstergesiydi.” dedi.

GÖRÜLEN O Kİ BU AKIL DIŞILIĞIN HESABINI DAR GELİRLİLER ÖDEYECEK

“Şimşek’in gözü dar gelirli vatandaşlarımızın cebinde.” diyen Uzun, seçim sonrası gelen bazı zamları hatırlatarak bir an önce vatandaşları rahatlatacak ekonomi programının uygulanması gerektiğini dile getirdi;

CHP’li Vekil Uzun; “Şimşek göreve geldiğinde sevinç nağaraları atanların ertesi sabah başlayan zamlarla sesi kısıldı. ‘Türkiye Yüzyılı Zam Yüzyılı’ olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Her geçen gün yeni bir zam haberi ile uyanıyoruz. İnsanlar bırakın et  almayı meyvenin yanından dahi geçemez oldu. Evlere peynir girmiyor. İnsanlarımız bir yandan yetersiz beslenirken diğer yandan artan fiyatlarla birlikte gıda sağlığı riski de artıyor. İktidar artık elini dar gelirlinin cebinden çekmelidir. Bir an önce yandaşlara, döviz ve müşteri garantili ihalelere ve şatafata akıtılan paralar halkımıza dönmelidir. ” dedi.

İşte CHP’li vekil Cumhur Uzun’un derlediği Şimşek sonrası bazı zamlar;

·Kola, meşrubat, su ve birçok içecek ortalama %25 - %35 zamlandı.

·Cep telefonları ve teknoloji ürünleri %5 - %30 zamlandı.

·Tütün ürünleri ortalama 5 TL zamlandı.

·Otomobil fiyatlarına peş peşe zam geldi. En ucuz sıfır otomobil artık 555,900 TL o da bulabilirse.

·Çaykur kuru çaya %43 zam yaptı.

·Benzinin litre fiyatı 5,47 lira, motorinin litre fiyatı ise 4,37 lira zamlandı yeni zamlar bekleniyor.

·Un %10-%30 zamlandı.

·Bazı illerde simit ve ekmeğe %50’ye varan zam geldi.

·Şimşek’in göreve geldiği günden bu güne Türk Lirası dolar karşısında %23 değer kaybetti.

·Maaşlar ve bayram ikramiyeleri dolar karşısında erimeye devam ediyor.

·Çeyrek altın 362 lira arttı.

·Tüp fiyatlarına %8 zam geldi

·Yüksek Hızlı Tren biletleri %30 zamlandı

·Makarnaya, süte, peynire ve birçok ürüne zam yolda…"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.