CHP’li Yalım’dan Zam İsyanı: “Zamlar Vatandaşa, Soymak 5’li Çeteye Kaldı”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, köprü ücretlerine yapılan zamları gündeme taşıdı. Yalım, “Vatandaş yeni yıla yeni zamlarla uyandı. Vatandaş zamlara mahkum edilirken, 5’li çete de soyguna devam edecek” dedi.

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine ortalamada yaklaşık yüzde 25 oranında zam yapıldı. Bir otomobilin geçiş ücreti 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 10,50 TL'den 13,25 TL'ye, Osmangazi Köprüsü'nde 117,90 TL'den 147,50 TL'ye yükseldi. CHP Uşak Milletveki Özkan Yalım ise zamlara tepki gösterdi. Yalım şunları söyledi:


“VATANDAŞ KAT KAT FAZLA PARA ÖDEYECEK”

“2021 yılı sabahına tüm vatandaşlarımız zamlarla uyandı. Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne yüzde 9,11, araç muayene ücretlerine yüzde 9,11, devlete ait köprülere yüzde 26’lık zam oldu. Yap-işlet-devret modellerindeki Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yüzde 25.50, Osmangazi Köprüsü’ne ise yüzde 25.10 zam yapıldı. Hükümet, ‘devlet köprülerine göre yap-işlet-devret modelindeki köprülere daha az zam yaptık’ diyecek ama bu külliyen yalan. Çünkü devlete ait köprülerdeki rakamlar çok daha küçük, ancak yap-işlet-devret modelindeki köprülerde rakamlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 10 kat, Osmangazi Köprüsü’nde, 15 kat daha fazla otomobil ve kamyonuyla geçen vatandaş daha fazla para ödeyecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde geçiş mecburi olduğu için hem kamyonlar hem tırlar hem de otobüsler bu zamları mecburen kabul etmiş ve afaki rakamları ödemiş olacak.”


“5’Lİ ÇETE SOYMAYA DEVAM EDECEK”

CHP’li Yalım, şubat ayında Avrasya Tüneli’ne yapılacak zam konusuna da değindi. Yalım sözlerini şöyle sürdürdü:
“Osmangazi Köprüsü’ne ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne zamlar yapılırken yap-işlet-devret modeliyle yapılan bir Avrasya Tüneli var. Tünelde zamlar her şubat ayının başında uygulanıyor. Yani bir ay sonra Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprülerine yapılan zamlar ortalama yüzde 25 olarak uygulanırsa, bugün Avrasya Tüneli’nden geçen otomobil 36.40 TL öderken Şubat 1’den itibaren 45.50 TL ödeyecek, minibüs ise 45.50 TL öderken Şubat ayında 68.40 TL ödeyecek. Yani vatandaşın beşli çeteye soydurulmasına devam edilecek. Rakamlar geçiş garantisi tutturulamadığından dolayı hazine, kene gibi yapışan beşli çeteye emdirilecek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.