Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş akbank Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı ato

CHP’li Yılmaz’dan AB’ye Çağrı: Türkiye’yi AKP Üzerinden Okumayın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Avrupa Birliğine yaptığı çağrıda, "Türkiye sizin AKP üzerinden okuduğunuzdan daha büyüktür ve daha çoğulcudur ve çeşitlidir. Lütfen okumanızı AKP üzerinden yapmayın, yanlış yaparsınız,  çünkü bu ilişkilerin devamı sizin de işinize yarıyor” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda, HDP’nin grup önerisi üzerinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, AP'nin Türkiye kararına değinerek, Türkiye hakkında alınan kararı yanlış bulduklarını belirtti. Yılmaz, Türkiye ile AB ilişkilerinin devam etmesini, inişi çıkışı olan bu ilişkilerin sürdürülmesini desteklediklerini ifade ederek “Biz Avrupa Birliğinin Türkiye konusuna başından beri samimi yaklaşmadığını biliyoruz. Ama siz de samimi değilsiniz. Siz de Avrupa Birliğini kullandınız. Türkiye’de yargıyı, bürokrasiyi ve siyaseti dizayn ettiniz. Şimdi işinize gelmiyor, bundan uzaklaşmak istiyorsunuz. Biz Avrupa Birliğine şu çağrıda bulunuyoruz. Türkiye sizin AKP üzerinden okuduğunuzdan daha büyüktür ve daha çoğulcudur ve çeşitlidir. Lütfen okumanızı AKP üzerinden yapmayın, yanlış yaparsınız,  çünkü bu ilişkilerin devamı sizin de işinize yarıyor" dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.