CHP’li Yılmaz’dan Hükümete Çağrı: "Çatışma Dilinden Vazgeçin"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, hükümete, “İçeride ve dışarıda tansiyonu düşürün. Çatışma dilinden vazgeçin” çağrısında bulundu.

Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hükümete tavsiyelerde bulunarak şöyle dedi:

“İÇERİDE VE DIŞARIDA TANSİYONU DÜŞÜRÜN”

“Bazı hususlarda hem uyarılarda bulunmak istiyoruz hem de görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Bu yeni dönemde hükümete çağrımız şudur: İçeride ve dışarıda tansiyonu düşürün. Çatışma dilinden vazgeçin.

Artık seçimler geride kaldı. Ulusal güvenliğimizi ilgilendiren hassas konuları iç politikaya malzeme yapmayın, bunun maliyetini 80 milyon ödüyor ve ödemeye devam ediyor.

“BU YENİ DÖNEMDE ULUSAL ÇIKARLARI ÖN PLANA ALIN”

Şahıs, firma ve grup çıkarları bu zamana kadar sizin dış politikadaki önceliğiniz oldu. Ulusal çıkarlar geri plana itildi. Bu yeni dönemde ulusal çıkarları ön plana alın. Kendi yandaşlarınıza ve bireylerinize menfaat kazandırmak için dış politikada düzenleme yapmaktan vazgeçin.

Dış politikada ideolojik yaklaşıma son verin. Mezhepçilik Türk dış politikasının son 6 yılının en önemli sorunlarının başında geldi. Mezhepçilikten vazgeçin. İhvan anlayışı dünyanın her tarafında çöktü. Bir tek siz yaşatıyorsunuz. Bu anlayışı terk edin. Kutsal ibadet yerlerimiz camilerimizi adeta AKP’nin seçim büroları olarak kullanmaktan vazgeçin.

Hayalci, fevri ve kibirli dış politika Türkiye’ye kaybettirdi.

OHAL rejimini kaldırın, temel hak ve özgürlükler konusunda bazı somut acil düzenlemeler gerekiyor.

“OLUP BİTENİN ÜZERİNE SÜNGER ÇEKMEK İSTİYORLAR”

Bugün Avrupa Birliği yardımın ikinci kısmını onaylamış durumda. Bunu neden şimdi yaptılar, çünkü şunu görüyorlar bir nevi Türkiye ile ilişkileri tekrar bu yeni dönemde götürebilmek için adeta Türkiye’ye karşı bir enstürman bir para veriyorlar ve olup bitenin üzerine sünger çekmek istiyorlar.

Mülteci anlaşmasının başından beri yanlış olduğunu söylüyoruz. Türkiye’yi bir mülteci çöplüğüne çevirdiğini söylüyoruz. Yarın Türkiye’de Suriyeliler yeni partiler kuracaktır, Meclis’te belki yeni bloklar oluşacaktır. ”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.