Öne Çıkanlar galatasaray deprem palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konser türk telekom çukurova belediye başkanı soner çetin ANTALYA atatürk azerbaycan ukrayna trabzonspor

Çiğ Köfte Koalisyonu...

-Eski HDP'li ve Abdullah Öcalan'ın Avukatı Hasip Kaplan, Kenan Evren'li yıllardan bir fotoğraf paylaşarak SODEP'in Erdal İnönü başkanlığında partileşmesi sırasında çekilen bir fotoğrafı paylaştı. Adeta nostalji yapan Hasip Kaplan "CHP ile uzaklaştık. Neden?" diye bir sorgulama yaptı.



ANKARA(ANKA)- Eski HDP'li ve Abdullah Öcalan'ın Avukatı Hasip Kaplan, sosyal medya hesabında "nostaljik" bir paylaşım yaparak Kenan Evren'li ve SODEP(Sosyal Demokrasi Partisi)'li yıllardan bir fotoğrafa yer verdi.

Kaplan'ın paylaştığı 1985 yılına ait fotoğrafta Türk siyasi tarihine büyük bir başarısızlık olarak geçen SHP'nin ön partisi SODEP'in kuruluş yıllarından Kürt siyasetçiler ve Erdal İnönü, Fikri Sağlar, Güneş Gürseler, Yiğit Gülöksüz gibi siyasetçiler yer sofrasında görülüyor. İlerisinde eski Devlet Bakanı Mehmet Kahraman ile birlikte görülen Hasip Kaplan ise fotoğrafta "en solda" yer alıyor.

-NEDEN BU AYRILIK ??

Eski HDP'li Hasip Kaplan fotoğrafı "1985 SODEP ile birlikteydik, 2022 CHP ile Uzaklaştık. Neden..!" sözleriyle paylaştı.

SODEP bir dizi başarısızlıktan sonra 12 Eylül yönetiminin izin verdiği siyasetçilerden oluşan Halkçı Parti ile biraraya gelmiş, SHP adını almış, kadrosuna daha sonra TBMM'de "Kürdistan bayrağı" renkleri taşıyan malzemelerle gösteri yapacak bazı milletvekillerini dahil etmişti.

1994 yılında IMF uzmanlarınca "Son 30 yılda dünyada yaşanan en büyük ekonomik krizlerden biri" olarak sınıflandırılan 5 Nisan Kararları döneminde iktidarda bulunan SHP, belediyelerdeki yolsuzluk ve hırsızlıklar, partide terörist taraftarlarının artması ve ekonomik krizin yolaçtığı sorunlar dağılmıştı."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.