Cinsel İstismar Suçları Düzenlemesi TBMM’ye Sunuldu

Cinsel istismar suçlarına ilişkin düzenleme TBMM’ye sunuldu. Tasarıya göre çocuğun cinsel istismarı suçunun nitelikli hali için öngörülen hapis cezasının üst sınırı yirmi yıldan kırk yıla çıkarılacak.

Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Meclis’e sunuldu. Tasarıyla, çocukların cinsel istismarı suçunun nitelikli halleri için öngörülen hapis cezaları, caydırıcılığın sağlanması ve bu suçla etkin mücadele edilebilmesi amacıyla artırılıyor.

ÜST SINIR YİRMİ YILDAN KIRK YILA ÇIKARILACAK

Çocuğun cinsel istismarı suçunun nitelikli hali için öngörülen hapis cezasının üst sınırı, yirmi yıldan kırk yıla çıkarılacak. Suçun oniki yaşını tamamlamamış çocuğa karşı işlenmiş olması halinde ise otuz yıldan kırk yıla kadar hapis cezası verilecek.

MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLECEK

Cinsel istismar suçunun nitelikli halinin oniki yaşını tamamlamamış çocuğa karşı cebir veya tehditle işlenmesi halinde fail hakkında müebbet hapis cezası hükmedilecek. Cinsel istismar suçunun çocuklara karşı silah kullanılmak suretiyle işlenmesi halinde fail hakkında müebbet hapis cezası verilecek.

CİNSEL İSTEĞİN İLAÇLA BASKILANMASINA YÖNELİK TEDBİR

Cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan dolayı hapis cezasına mahkum olanlar hakkında, ceza infaz kurumundan herhangi bir nedenle tahliye edilmesinden üç ay önce başlamak üzere tahliyeden itibaren beş yıla kadar, ayakta veya yatarak cinsel isteğin ilaçla baskılanmasına yönelik tedbire tabi tutulmaya uzman raporu üzerine infaz hakimi tarafından karar verilebilecek.

ÇOCUKLAR HAKKINDA YAPILAN YAYINLAR

Cinsel istismar suçu mağduru çocuğun yüksek yararı gerektiriyorsa soruşturmanın başlangıcında, olayla ilgili olarak basın yayın, radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerinde ve internet ortamında yapılan yayınların kısıtlanmasına, yayın yasağı konulmasına, içeriğin çıkarılmasına ve erişimin engellenmesine çocuğun anası, babası, vasisi, bakım ve gözetiminden sorumlu kimsenin veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının istemi üzerine ya da re’sen Cumhuriyet savcısı tarafından karar verilebilecek.

DEVLET MEMURU OLAMAYACAK

Çocukların cinsel istismarı suçundan mahkum olmama koşulu, Devlet memurluğuna alınma şartları arasına alınıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.