Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Cumhurbaşkanı Adayı İnce’den Gençleri Sevindirecek Vaat

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylarına, “gelin televizyonlarda tartışalım” önerisinde bulunurken cumhurbaşkanı olması halinde gençlere 19 Mayıs’ta ve 29 Ekim’de 500 TL vereceğini söyledi.

İnce, TBMM’de 4 No'lu Basın Kapısı önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bir öneride bulunuyorum. Ben hazırım beş aday, adaylığı kesinleşmiş bu daha sonra 6 olur, 7 olur bilemem. Sayın Erdoğan ben sizinle ve diğer adaylarla mademki diyorsunuz muasır medeniyet seviyesini geçeceğiz, gelin hep birlikte o muasır medeniyet seviyesindeki ülkelerde nasıl oluyorsa bizde de öyle olsun, gelin televizyonlarda tartışalım. Türkiye ile ilgili hayallerimizi anlatalım.

“19 Mayıs’ta ve 29 Ekim’de Size İhtiyaçlarınızı Gidermek İçin 500 Lira Para Vereceğiz”

Allah’ın izni ve milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda ki olacağıma inanıyorum, gençlere ilk müjdemi veriyorum. 19 Mayıs’ta ve 29 Ekim’de size ihtiyaçlarınızı gidermek için 500 lira para vereceğiz. 19 Mayıs’ta ‘gençlik bursu’, 29 Ekim’de ‘cumhuriyet bursu.’ Bu parayı nereden bulacaksın diye soranlara sarayı 6 ay süreyle halkımıza açacağım, halk görecek, 6 ay sonra orayı kapatacağım ve oradaki edeceğim tasarrufla gençlere bu bursu vereceğim.

Cumhurbaşkanına hakaret maddesini kaldıracağız. Hiç kimseye dava açmayacağım. Galiz küfretmediği sürece.”

Bilal Erdoğan’ın Açıklamaları

Bir basın mensubunun, “Bilal Erdoğan’ın açıklamaları var, ne diyorsunuz?” sorusuna İnce, “Ben Bilal Erdoğan’ın babasıyla muhatabım yani babasına versin onları babası sorsun. Ona niye cevap vereyim. Babasına söylesin, babası gelsin” dedi.

“Bugün bazı MYK üyeleriyle bir araya gelip miting programını ve seçim beyannamesi konusunda toplantı yapacağınız haberi vardı, detaylarını öğrenebilir miyiz?” sorusuna İnce, “Doğrudur. Detaylarını, çikolata yapımı ile partinin stratejik toplantıları halka açık alanlarda yapılmaz. Çikolata yapımı da öyledir” yanıtını verdi.

“Bu Gereksiz Bir Tartışmadır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin FETÖ seçmenine yönelik söylemlerinin anımsatılması üzerine İnce, “Bunlar saçma sapan işler. Ben dün Gemlik’te CHP’lilere dedim ki hangi partinin imzaya ihtiyacı varsa imza verin dedim. Bu gereksiz bir tartışmadır. İmza vermek burada bir demokrasi gereğidir, verilmelidir. Arkadaşlarımızın böyle bir sorunu olmamalıdır. Gereksizdir” yanıtını verdi.

“Sayın Erdoğan’ın manifestosunu rakibi olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna İnce, “Benim manifestomu yayınlayalım, ondan sonra değerlendirelim” dedi.

“Kavga Etmeye Talip Değilim”

“Demirtaş için Adalet Bakanlığından randevu talep ettiğinizi ifade ettiniz, nasıl bir yanıt alacağınız kanaatindesiniz?” sorusuna İnce, “Bilmiyorum. İzin verirlerse gideceğim. Ben kimseyi ötekileştirmek istemiyorum” derken, “Memleketin sorunlarını çözmeye talibim, kavga etmeye talip değilim” ifadelerini kullandı.

“Arka Planım Yok”

İnce, “Ben yaptığım açıklamalarımı birinci tur hesabı, ikinci tur hesabı, oy hesabı benim böyle bir hesabım yok. Arka planım yok. Ben bir öğretmen edasıyla yüreğimden geçenleri söylüyorum bir hesap yaparak yola çıkmış değilim. Gönlümü açıp ben Türk ve Kürt’ü barıştırmak istiyorum. Ben Alevi, Sünni ve Şafi’yi barıştırmak istiyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.