Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2019 Seçimlerinde Milletin Birliğini Beraberliğini Zirveye Taşıyacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP ile yapılan ittifaka işaret ederek, “2019’da AK Parti’yi ve MHP ile yapmış olduğumuz cumhur ittifakını gelmiş geçmiş en yüksek oy oranları ile tanıştıracağız. MHP’li kardeşlerimizle el ele vererek dayanışma içinde 2019 seçimlerinde sandıkları patlatacağız, ümmetin milletin birliğini beraberliğini zirveye taşıyacağız” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Giresun İl Kongresinde konuştu. Erdoğan, bir metal yorgunluğu olduğunun bunun aşılması gerektiğini belirterek, Afrin harekatıyla artık bir diriliş hamlesinin içine girildiğini ifade etti. Rakiplerin zayıflıkların güç alan ve hedefini belirleyen bir siyasi hareket olmadıklarını kaydeden Erdoğan, “Ana muhalefetin başındaki zat gibi her seferinde ‘yüzde 40 oy almazsak istifa ederim’ demedik. Seçimleri kaybettiği halde pişkince koltuğa yapışanlardan oldu mu bu adam? Hala oturuyor. Biz hep daha yükseğe çıkmak için çaba harcadık. Aynı oy oranlarını bile eksiklik kaydettik” dedi.

"SANDIKLARI PATLATACAĞIZ"
Birilerinin 2019 seçimlerinin startının şimdiden verilmiş olmasını spekülasyonlara alet ettiğini ifade eden Erdoğan, “Biz parti olarak her an seçim olacakmış gibi hareket eden bir siyasi hareketiz. Bu alışılmış bir parti değil, bu bir dava” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ile yapılan ittifaka işaret ederek, “2019’da AK Parti’yi ve MHP ile yapmış olduğumuz cumhur ittifakını gelmiş geçmiş en yüksek oy oranları ile tanıştıracağız. MHP’li kardeşlerimizle el ele vererek dayanışma içinde 2019 seçimlerinde sandıkları patlatacağız, ümmetin milletin birliğini beraberliğini zirveye taşıyacağız” diye konuştu. Erdoğan, 2019 seçimlerinde elde edilecek başarılarla tarihin akışının değiştirileceğini, Türkiye’de siyasetin rotasının yeniden belirleneceğini belirtti.

2018 YILINI SONUNDA İLK ETAP BİTİYOR
2018 yılının sonuna doğru İstanbul Havalimanını ilk etabının biteceğini belirten Erdoğan, yılda 90 milyon yolcu kapasitesiyle dünyada birinci veya ikinci sırada havalimanı olma özelliğine sahip olacağını ifade etti. Havalimanlarının sayısına işaret eden Erdoğan, Türkiye’de şu anda 57 havalimanı olduğunu belirterek, yapılan yatırımlara değindi.

CHP’YE YÖNELİK ELEŞTİRİLER
CHP’yi eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey Kılıçdaroğlu. Ben sana söyleyeyim İnönü merhum Gazi Mustafa Kemal’den sonra partinizin başına geçtiğinde ilk yaptığı işlerden biri Türk Lirası’ndan Atatürk’ün resmini, kaldırıp kendi resmini oraya koymuştur. Bitmedi bütün devlet dairelerinden Atatürk’ün posterini kaldırıp oraya İnönü’nün resmini yerleştirmiştir. Bitmedi, posta pullarından Atatürk’ün resmini kaldırıp İnönü kendi resmini koydu.  Bay Kemal bunlardan haberin var mı?” diye konuştu. Erdoğan, CHP’yi bölücü örgütün Suriye kolunun sadece Afrin’den Türkiye’ye 700’ün üzerinde saldırı düzenlediğinde bile terör örgütü dememekle suçladı.
CHP’nin Afrin operasyonunu sabote etmeye çalıştığını belirten Erdoğan, “Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mücadeleyi sürdürürken bunlar PYD/YPG’ye verdiği desteği bunlar ÖSO’ya vermediler. O beğenmedikleri ÖSO, Fırat Kalkanı Harekatı’nda 614 şehit verdi. Zeytin Dalı Operasyonu'nda ise şu ana kadar 302 şehit verdi” dedi.
Erdoğan, CHP’ye yönelik eleştirilerine devam ederek, “Bir gece öncesine kadar Afrin’e girmeyelim diyenlerin özür dilemek yerine arka arkaya mesaj yayınlamalarının takdirini ben milletime bırakıyorum. Afrin düştü bu sefer kalktılar Genelkurmay’a tebrik göndermeye. Sizin ufkunuz yok, ufkunuz. İktidar partisinin genel başkanı ve bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak bunların çapsızlıkları karşısında utanıyorum. Artık krediyi tamamen tükettiler” diye konuştu. 

3 BİN 747 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 3 bin 747 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.