Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi ihracat çin vodafone merkez bankası Afrin Akşener Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin’in Devamı Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afrin’de iş bitmeyecek, Afrin’in devamı var; İdlib, Mümbiç var, Fırat Kalkanı Harekatıyla bunun bütünleşmesi var. Zira bütün mesele oradaki mağdur, mazlum kardeşlerimizi bir an önce yerlerine kavuşturmak” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Bağcılar ilçe kongresi öncesinde vatandaşlara seslendi. Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin önemli mesajlar veren Erdoğan, “Devam ediyoruz, devam edeceğiz. Daha önce Fırat Kalkanı Harekatında bunlara gereken ders verildi. Fırat Kalkanı bölgesinde 2 bin dönüm arazideki kardeşlerimiz, tekrar topraklarına yerleştirildi. Şimdi burada da 2 bin dönüm civarında arazi kontrolümüz altında, buraya da artık geri dönüş başladı. Her türlü desteği veriyoruz; gıda, ilaç yardımı, giysi…” dedi.

ARTIK GERİ ADIM ATAMAYIZ”

Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmelerine işaret ederek, “Dün akşam Sayın Trump ile, iki gün önce Sayın Putin’le de bunları konuştuk. Dedik ki biz buralardan artık geri adım atamayız. Biz mazlumların ve mağdurların yanındayız, dedik. Bu millet tarihte mazlumların, mağdurların yanında olmanın adımını atmıştır, dedik. Hiçbir zaman zalimlerin yanında olmadık. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. İşte onun için aziz kardeşlerim bu hassasiyet içerisinde adeta Hatay’a, sınıra kervanlar halinde gidiyorlar, Mehmetçikle buluşmaya” dedi.

“AFRİN’DE İŞ BİTMEYECEK”

Erdoğan kongre salonunda yaptığı konuşmada ise, Türkiye’nin Afrin operasyonundan ve Afrin şehir merkezine girmesinden rahatsız olanların bölgedeki insanlık dışı görüntüler karşısında derin bir sessizliğe gömüldüğünü ifade ederek, mücadeleye kararlı bir şekilde devam edileceğini vurguladı. Erdoğan, “Afrin’de iş bitmeyecek, Afrin’in devamı var; İdlib, Mümbiç var, Fırat Kalkanı Harekatıyla bunun bütünleşmesi var. Zira bütün mesele oradaki mağdur, mazlum kardeşlerimizi bir an önce yerlerine kavuşturmakta yatıyor” diye konuştu.

Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nda şu ana kadar 3 bin 731 teröristin de etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.