Öne Çıkanlar ankara konya pakistan boyun halkevleri Konyada Askeri Uçak Düştü türkiyede ifade özgürlüğü avrupa parlamentosu türkiye raportörü aylin nazlıaka konya büyük şehir belediyesi enflasyonla mücadelede başarı kriterleri polatlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arşivleri Açtık Yüreği Yeten Varsa Gelsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve cumhurbaşkanlığı arşivinin tamamen açıldığını ve incelenmeye hazır olduğunu ifade ederek, “Yüreği yeten varsa gelsin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Vakıf Haftası ve restorasyonu tamamlanan 250 eserin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, vakıf kurmanın, eser inşa etmenin yanında bunları yaşatıp, gelecek nesillere teslim etmenin de önemli olduğunu belirtti.

“TEK PARTİ CHP’SİNİN BU MESELEDE SABIKASI KABARIK”

Vakıf eserlerini korumanın önemli olduğunu kaydeden Erdoğan, CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunarak şöyle konuştu:

“Bu konuda yakın zamana kadar çok iyi bir imtihan verilmediğini görüyoruz. Ülkemiz maalesef bir dönem vakıf esrelerinin korunması noktasında büyük ihmalkarlıklara hatta ihanete varan aymazlıklara şahit olmuştur. Özellikle tek parti CHP’si döneminin bu meselede sabıkası kabarıktır. Türkiye’nin bu talihsiz yıllarında pek çok vakıf eser talan edilmiş, kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Tarihiyle, kültürüyle milletin kadim değerleriyle kavgalı bu zihniyet ecdadın emanetine ihanet etmiştir. Asırlara meydan okuyan yüzlerce cami satılmış, kiraya verilmiş ya da müze, depo, ahır olarak kullanılmıştır. Satış furyasından hokkası 3 kuruşa Bulgaristan’a satılan Osmanlı arşivleri de nasibini almıştır. CHP zihniyetinde tarih, kendilerine yönelik sanat, kültür bunları korumak öyle bir şey söz konusu değil.”

Erdoğan, yurt dışı ziyaretlerinde “tek parti zihniyetinin” Türkiye’ye verdiği zararları da gördüklerini belirterek, “Bu seyahatler vesilesiyle tek parti diktasının eğitim, öğretimde, siyasette, sosyal ve beşeri alanlarda ne kadar büyük bir enkaz bıraktığını daha iyi görmüş oluyoruz” dedi.

“MEDENİYETİNE HUSUMET BESLEYEN KÜLTÜR SANAT İKLİMİ, BİZİ KÜRESEL POPÜLER KÜLTÜRE TESLİM EDER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde eğitim öğretim sisteminin müfredatını medeniyet, tarih ve kültür şuuru verecek şekilde içerik ve fiziki altyapıyla oluşturacaklarını ifade etti. Kültür sanat politikalarını ise medeniyet tasavvurunun lokomotifi haline dönüştürülmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Kendi ülkesine, toplumuna, tarihine, medeniyetine bırakınız destek ve öncü olmayı husumet besleyen bir kültür sanat ikliminin bizi götüreceği yer küresel popüler kültüre teslimiyettir” dedi.

“SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI İDDİASINDA BULUNANLAR YÜREĞİNİZ YETİYORSA BUYURUN”

10 milyondan fazla belgenin gün ışığına çıktığını belirten Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve cumhurbaşkanlığı arşivinin tamamen açıldığını ve incelenmeye hazır olduğunu ifade ederek, “Yüreği yeten varsa gelsin. Sözde Ermeni soykırımı iddiasında bulunanlara sürekli bu çağrıyı yaptım, yüreğiniz yetiyorsa buyurun biz arşivlerimizi açıyoruz, varsa sen de arşivini aç” dedi.

“TAVRIMIZ SARKOZY’E DERS OLSUN”

Fransa’da Kur’an-ı Kerim’den bazı ayetlerin çıkarılmasına yönelik bildiriye de sert tepki gösteren Erdoğan, “Bu ifadeleri kullanmak sizin haddinize mi? Zaten son zamanlarda sizler iyice dağıttınız, camilerimize saldırıyorsunuz, kundaklıyorsunuz ama biz ülkemizde bir kiliseye saldırmak, saldırana müsaade etmek böyle bir şeyi ne yaptık ne yaptırdık aramızdaki fark bu. Sizin DEAŞ'tan hiçbir farkınız yok. Bizim tavrımız, Batılı değerleri savunmak adına İslam'a saldıranları koruyan, camileri ateşe verenlerin sırtını sıvazlayan kimi İslamofobik Avrupalı siyasetçiler için de ders olmalıdır. Özellikle Sarkozy'e. Fransa’daki üç beş kendini bilmezin yaptığı son açıklamaları da biz sadece cehaletlerinin yansımaları olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.