Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sıla gündem başlıkları PUBG MOBILE CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer hatay

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir Gece Ansızın Vurabiliriz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İdlib'deki operasyon büyük ölçüde neticelendi. Önümüzde Afrin var. Ne dedik. Bir gece ansızın gelebiliriz de, bir gece ansızın vurabiliriz de” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Konuşmasına geçen hafta iç ve dış gelişmelerle ilgili yapılanları anlatmakla başlayan Erdoğan şöyle dedi:

“Geçtiğimiz hafta MGK ve Bakanlar Kurulumuz ile başladık. İç ve dış güvenlik konularının yanı sıra OHAL'in 5. kez uzatılması kararını aldık. Meclis'teki gensoru oylaması sebebiyle biraz erken bitirmek zorunda kaldık. Geçtiğimiz hafta Ukrayna ve Sırbistan'a yaptığımız ziyaretler bambaşka özellikler arz eden, duygu dolu bir ziyaretti. Polonya programımız da başarılı geçti. Çarşamba günü 40. kez muhtarlarımızla bir araya geldik.”

2019 HAZIRLIKLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019’da yapılacak “başkanlık” seçimlerine hedeflendiklerini bir kez daha dile getirerek, “2019 hazırlıkları çerçevesinde üzerinde dikkatle durmamız gereken hususlardan birisi de reform sürecini kesintisiz devam ettirmek” diye konuştu.

2019 Kasım'ında yapılacak seçim öncesinde uyum yasalarının bir an önce çıkartılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Yönetim sistemi değişikliğini önümüzdeki dönemde yönetim reformu ile taçlandırmalıyız. Eski sisteme dair ifadelerin yenisi ile değiştirilmesi olarak anlar ve uygularsak bu fırsatı heba etmiş oluruz. Köklü bir yönetim reformu haline dönüştüreceğimize inanıyorum” dedi.

“FIRSATIN KAZASI OLMAZ”

Erdoğan şöyle dedi:

“Uyum yasaları ile ilgili çalışmaları bu yaklaşımla yürütmeliyiz. Unutmayınız; Fırsatın kazası olmaz. Bu reform sürecinde bizi yine en çok ana muhalefet yoracak. Biliyorsunuz AK Parti olarak ana muhalefet diye karşımıza çıkan anlayışın sığlığından şikayet ettik, ediyoruz. Bu hali bizim için ne kadar büyük bir şanssa, ülkemiz için o kadar büyük şanssızlıktır. Biz ana muhalefetle değil, kendi kendimizle yarışıyoruz. Rehavete kapılmamak için başarı çıtasını sürekli yükseltiyoruz. Gerekirse gece gündüz çalışma pahasına ülkemize ve milletimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek mecburiyetindeyiz.”

“OBEZ BİR DEVLET YÖNETİMİ”

Türkiye’nin obez bir devlet yönetimine sahip olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti:

“Devletin büyük olması, güçlü olması farklıdır, obez olması, hantal olması, verimsiz olması daha farklıdır. Obezlikten devletimizi kurtarmanın şart olduğunu belirtmemiz gerek. Günü kurtarmaya yönelik hiçbir adım bizim yol haritamız olamaz.  Obezlikten devletimizi kurtarmanın şart olduğunu belirtmemiz gerek. Günü kurtarmaya yönelik hiçbir adım bizim yol haritamız olamaz.”

CHP’YE “MÜFTÜ” TEPKİSİ

Erdoğan, CHP’nin karşı çıktığı ve Meclis’te yasalaşan müftülere nikah kıyma yetkisini bir kez daha savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle dedi:

“Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi ile ilgili hadise. CHP'lilerin üslubu milletten, milletin değerlerinden, tarihinden ne kadar kopuk olduklarını bir kez daha ortaya sermiştir. Bu hususta Anayasa Mahkemesi'ne gitmeleri bizi şaşırtmadı. Kimilerinin uzmanlık alanı hizmettir, kimilerinin uzmanlık alanı da mahkeme kapılarını aşındırmaktır. Anayasa Mahkemesi olur olmaz sebeplerle CHP'nin ihtisas alanına dönüştü. Haklarıdır ama bu meseleyi tartışma biçimlerine asla saygı duymadık, duymayacağız. Konuyu çocuk gelinlerden, çok eşliliğe kadar hakikate aykırı yere çekenleri milletimize teşhir etmek boynumuzun borcudur. Laiklik bizim de kabul ettiğimiz ve uygulanması gerektiğine inandığımız bir kavramdır.”

“CHP KONU DİN OLUNCA HOP OTURUP HOP KALKIYOR”

Erdoğan, müftüler üzerinden CHP’ye şöyle yüklendi:

“Ana muhalefet partisinin milleti laiklikle böldüğü o karanlık devirler sona ermiştir. Bu kavramı AK Parti olarak yerli yerine oturttuğumuzu düşünüyorum. Ben burada tekrar müftülerin nikah kıyma yetkisini anlatacak değilim. Akıl sahibi olan herkes bu işin ne kadar doğru olduğunu gayet iyi biliyor, anlıyor. Bu Meclis'e müftü olarak değil, tapu kadastro olarak gelse kabul edeceklerdi. Bunlar ne yazık ki din ile bağlantılı bir konu olduğu zaman hop oturup hop kalkıyorlar. Sorunları var.”

ABD’YE SİLAH TEPKİSİ

Türkiye’nin  terör örgütleri ile mücadelesinde mesafe kat ettikçe bir takım mahfillerde tepkinin dozunun arttığını gördüklerini dile getiren AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Amerika, Suriye'de terör örgütü PKK'nın düşük çocuğu olan PYD/YPG ile Rakka operasyonu yapıyor. 'PKK değil' diyorlar. Rakka'da bölücünün posterlerinin asılmasını ne ile izah edeceksin? Biz gerçeklerle konuşuyoruz. 3 bin 500'ü aşkın tır bölgeye silah taşıyor. Bunların nerede, nasıl stoklandığını biliyoruz” diye konuştu. .

“BİR GECE ANSIZIN VURABİLİRİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’deki operasyonun büyük ölçüde neticelendiğini hatırlatırken, sırada Afrin’in olduğunu söyledi. “Bir gece ansızın vurabiliriz” diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Stratejik ortağımız ABD, görüşmemize rağmen terör örgütü PKK'nın düşük çocuğu olan PYD/YPG ile Rakka operasyonunu yapıyor. PKK değil diyorlar, bölücü terör örgütünün posterlerinin Rakka'da asılmasını ne ile izah edeceksin. Bütün gerçekler ortada. Biz gerçeklerle konuşuyoruz. 3 bin 500'ü aşkın TIR bölgeye silah taşıyor. Bu silahlar DEAŞ'a karşı mı kullanıldı, bunların nerede kullanıldığını biliyoruz, iyi bilin. Şu anda İdlib'deki operasyon büyük ölçüde neticelendi. Sırada Afrin var. Ne demiştik? Bir gece ansızın gelebiliriz de, vurabiliriz de. Böyle bir ortamda sırtımız sıvazlansaydı bizi yere göğe koyamaz hale getirselerdi o zaman düşünmemiz gerekirdi. Demek ki isabetli bir yolda yürüyoruz. Almanya'da terör örgütü gösteri düzenliyor, Alman polisi ‘sizin için görevdeyiz’ diye mesaj yayımlıyor. Fransa'da gösteri yapılınca polis izliyor. Hani PKK terör örgütüydü. Neden izin veriyorsun? Bu soruyu sormak bizim hakkınız değil mi?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.