Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sıla PUBG MOBILE CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları hatay

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birliğimizi Her Zamankinden Çok Daha Güçlü Tutmamız Gerekiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partililerine seslenerek, “AK Parti’yi yıkmadan Türkiye’yi yıkamayacağını görenler, ülkemizle birlikte partimizi de hedef alıyorlar. Bunun için bizim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi her zamankinden çok daha güçlü tutmamız gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış töreninde konuştu. Ak Parti’nin en önemli özelliklerinden birinin, “vefanın, dayanışmanın, kardeşliğin partisi” olduğunu ifade eden Erdoğan, belediye başkanlarının istifa tartışmalarına işaret ederek, şunları dedi:

“Birileri bizim partimizdeki değişimle ilgili ifadelerimizi, aslında neyi anlattığımız, neyi kastettiğimiz çok belli olduğu halde ısrarla farklı yönlere çekmenin gayreti içindedir. Halbuki AK Parti’nin nasıl ortak geçmişini ortak geleceğine dönüştürme hikayesine sahip büyük bir parti olduğunun en güzel ispatı işte bu toplantımızdır.

Kurucularımızdan milletvekillerimize, genel merkez organlarında görev yapan tüm arkadaşlarımızdan kadın ve gençlik kollarımıza, ailelerimize kadar herkes işte şu anda bu salondadır. Bu büyük birlik, beraberlik, kardeşlik, dava ve yol arkadaşlığı asla kişilerle kaim değildir. Şahsım dahil hiç kimse elbette kendini davamızın üzerinde göremez. Ama aynı zamanda bu davanın her bir ferdi ülkemize, milletimize, medeniyetimize, tarihimize yaptığı hizmetler itibariyle başlı başına bir abidedir, kahramandır. Hiç kimse bilmese, hiç kimse takdir etmese de ben bunların hepsini de çok iyi biliyorum ve her birinize de ayrı ayrı samimi şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki sizlerle yol arkadaşlığı yaptım. İyi ki tüm başarıların altına sizlerle birlikte imza atma şerefine nail oldum. İyi ki geleceği de sizlerle birlikte inşa etme şansına sahibim. Bir faniye bundan nasip olabilir mi?

Türkiye’ye yönelik her saldırı, ülkemizin önüne çıkartılan her engel, başımıza musallat edilen her bela bizim sorumluluğumuzu daha da arttırmaktadır. AK Parti’yi yıkmadan Türkiye’yi yıkamayacağını görenler, ülkemizle birlikte partimizi de hedef alıyorlar. Bunun için bizim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi her zamankinden çok daha güçlü tutmamız gerekiyor.

Milletimize hizmetkar olarak başladığımız bu yolda aynı şekilde devam ettiğimiz müddetçe Allah’ın izniyle bize kimse zarar veremez.

Bize verdiği desteğe karşılık milletimize şükran borcumuzu ödemenin tek bir yolu vardır o da çok çalışmaktır, daha çok proje üretmektir, yatırım yapmaktır, refahı daha çok artırmaktır.”

"YENİ BİR KOBANİ YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlip operasyonunu değerlendirerek, “En doğudan Akdeniz’e oluşturulmak istenen bir terör koridorunu biz bozmak mecburiyetindeyiz, buna müsaade edemeyiz. Eğer biz buna müsaade edersek yeni bir Kobani yaşarız, kusura bakmasınlar. Biz yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz ve bunu yaşatmayacağız” dedi.

AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış töreninde konuşan AK Partili Erdoğan, FETÖ davalarının kararlarına değinerek, “Türkiye’nin FETÖ ile ilgili girişimleri yavaş yavaş da olsa netice vermeye başlamıştır. Şu anda mahkumiyet kararları da onlara ulaştırılıyor, ulaştırılacak. Yurt dışındakilerin de tavrını çok daha iyi göreceğiz. Biliyoruz da şimdi uluslararası hukuk açısından da göreceğiz. Ne doğuda ne batıda artık bu örgütün hiçbir mensubu eskisi kadar rahat değildir, olamayacaktır” dedi. FETÖ’nün başladığı yer neresi olursa olsun geldiği nokta olarak sapkın bir harekete dönüştüğünü ifade eden Erdoğan, bu nedenle karanlık kesimlerin doğal müttefik aracı haline geldiğini ifade etti.

İDLİP OPERASYONU

Türkiye’nin kimsenin iç işlerine karışmadığını, sadece kendi iç işlerini güvence altına almaya çalıştığını belirten AK Partrili Erdoğan, “Bir gerçeği çok iyi yakalamamız lazım ve bilmemiz lazım. 911 kilometre bir Suriye sınırı ve burada çok ciddi bir devlet yapılanması ön çalışmaları var, en batısından en doğusuna. Bugün biz buna sessiz kalırsak, ki geciktik, o zaman bu yapılanma orada ne yapacaktır, tahakkuk edecektir” dedi. Fırat Kalkanı Operasyonu'nu anımsatan Erdoğan, İdlib’deki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek operasyona ilişkin, “Şimdi olay çok daha farklı bir boyuta ilerliyor. Neydi o? Halep’ten kimler kaçmak zorunda kaldı. Oradaki kardeşlerimiz. Halep bizim kardeşlerimiz. Bugün Gaziantep’e bak orayı Halep’ten ayıramazsın. Ve Halep’teki o insanlar o bombaların altından İdlib’e kaçmak zorunda kaldılar. Ve bugün milyonlarca insan İdlib’de ama her ana yine tehdit altındalar. Bize düşen bir görev de İdlib’di. Astana’da bunun çalışmalarını yaptık” dedi. Astana’da alınan çatışmasızlık kararının İdlip’te uygulanmaya başlandığını anlatan Erdoğan, “Dün itibariyle adımı atılan, bu sabah ise uygulamaya başlayan süreç şu anda devam ediyor ve herhangi bir sıkıntı olmadan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile beraber desteğimizle oradaki gayret, sakin bir şekilde devam ediyor” dedi.

“TERÖR KORİDORUNU BİZ BOZMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

PYD-YPG'nin sıradan bir örgüt olarak görülmediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdogan, “En doğudan Akdeniz’e oluşturulmak istenen bir terör koridorunu biz bozmak mecburiyetindeyiz, buna müsaade edemeyiz. Eğer biz buna müsaade edersek yeni bir Kobani yaşarız, kusura bakmasınlar. Biz yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz ve bunu yaşatmayacağız” dedi. Hak sahiplerinin buralardan sürüldüğünü, onların da yerlerine geleceğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin bölge toprağında gözü olmadığını belirtti.

KILIÇDAROĞLU NE DERSE DESİN

Kimlikleri herkesin malumu olan bir takım ellerin bölgeyi burada yaşayan herkesin felaketine yol açacak şekilde yeniden dizayn etmeye çalıştığını anlatan Erdoğan, “Ne derlerse desinler biz ensar ve muhacir kültüründen gelmiş bir medeniyet mensuplarıyız. Kılıçdaroğlu, HDP ne derse desin. Halk ne diyor biz ona bakacağız. Bölgesel yönetimi kararından dönmesi için başlattığımız ve başlatacağımız yaptırımları eleştirenler yarın gerçekten çok büyük felaketler yaşanmaya başlandığında acaba nasıl bir çözüm öngörüyorlar, lütfetsinler de bunu da bilelim. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar için oturdukları yerlerde ahkam kesmek elbette çok kolaydır” dedi.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından gerçekleştiren referanduma değinen Erdoğan, “Suriye’de kurulmaya çalışılan terör kantonlarına en küçük bir muhabbeti, en küçük bir olumlu yaklaşımı olan zihnini ve gönlünü bölücülük fitnesine kaptırmış demektir. Kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün. Biz, Türkiye’nin, Suriye ve Irak kaynaklı tehditlerle köşeye sıkıştırılmasına izin vermeyeceğiz. Saldırıları kendi topraklarımızda karşılamak yerine bizzat kaynağında bu sorunları çözme stratejimizi adım adım hayata geçiriyoruz. Fırat Kalkanı bunun ilk adımıydı. İdlip’te bir operasyon yürütülüyor. Bize dostluk gösterene yüreğimiz de kollarımız da sonuna kadar açıktır. Bize husumet besleyenlere sözümüzü ise burada bir kez daha tekrarlayayım, bir gece ansızın gelebiliriz. Sürekli cephedeki arkadaşlarımızla irtibat halindeyiz. Gelişmeleri adım adım takip ediyoruz. İnşallah sonu hayır olacak” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.