Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer bugünün gündem başlıkları vodafone Zeytin Dalı Harekatı Halka arz ataşehir belediyesi obezite

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Böyle Bir Baskıyı Kabul Etmemiz Mümkün Değil

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. O benim kardeşim. Böyle bir baskıyı kabul etmemiz mümkün değil. Varsa böyle bir terbiyesizlik yapan karşısında önce beni bulur, sonra hukuku ile kolluk güçleri ile devletimizi bulur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van Beşyol Meydanı’nda partisinin düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti. Van’ın 24 Haziran seçimleri ile beraber “oyu kendisinden alıp iradelerini İstanbul’daki bir avuç marjinalin eline verenlerden” kurtulacağını söyleyen Erdoğan, “Büyükşehir belediyesi bu terör örgütünün güdümündeki partide değil miydi? Soruyorum değil miydi? Peki bu belediyenin size doğru dürüst bir hizmeti oldu mu?” diye konuştu.

-“ Huzurun Olmadığı Bir Yere Kimse Risk Alıp Da Gelmiyor”-

Turizm sektöründeki patronlarıyla yaptığı görüşmeyi aktaran Erdoğan, “Dedim siz niye Van’a yatırım yapmıyorsunuz? Şu anda Van, İran’dan gelen turistlere cevap veremiyor. Burada yapacağımız otellerle, İranlı turistlere burada inşallah çok ciddi ev sahipliği yapacağız” ifadelerini kullandı. Turistlerin Van’a gelmesi için huzurun şart olduğunu söyleyen Erdoğan, “Huzurun olmadığı bir yere kimse risk alıp da gelmiyor. Para yatırmıyor, yatırım yapmıyor. Dolayısıyla istihdam oluşmuyor. Biz Van’ı potansiyeline uygun bir seviyeye çıkartmakta kararlıyız. Yeter ki bize destek verin. Hedeflerimize birlikte yürüyelim. İnşallah önümüzdeki dönemde bu işi hep birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

-“Siz Benim Kardeşimsiniz”-

3 Haziran’da Diyarbakır’da düzenlediği mitingde çok farklı bir hava gördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Orada Diyarbakırlı kardeşlerimle hasbihal ederken onların gözlerindeki umudu, heyecanı, azmi bizzat müşahede ettim” dedi. Tek amaçlarının 81 milyon vatandaşa hep birlikte hizmet edebilmek olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siz benim kardeşimsiniz. Sizin Kürt olmanız, Türk olmanız, Boşnak, Roman, Gürcü, Abaza olmanız, bunlar beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren ne biliyor musunuz? Beni yaradan Allah, sizleri de yarattı. Beni ilgilendiren bu. Onun içinde yaradılanı yaradandan ötürü seviyorum. Sevmemek mümkün mü?” diye konuştu.

-“Böyle Bir Baskıyı Kabul Etmemiz Mümkün Değil”-

Geçmişte Türkiye’de kökenlerinden, inançlarından, meşreplerinden dolayı ayrımcılığa uğrayanların ve baskı görenleri olduğunu, bugün ise bu durumu ortadan kaldırdıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şu şekilde devam etti:

“Ret politikalarını biz kaldırdık. İnkar politikalarını biz kaldırdık, asimilasyonu biz kaldırdık. Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. O benim kardeşim. Böyle bir baskıyı kabul etmemiz mümkün değil. Varsa böyle bir terbiyesizlik yapan karşısında önce beni bulur, sonra hukuku ile kolluk güçleri ile devletimizi bulur. Bu ülkede hangi mütedeyyin dini inancını yerine getirdiği için dışlanıyor? Varsa böyle bir hadsiz, aynı şekilde beni ve devletimizi karşısında bulur. Bu ülkede kimin hayat biçimine karışılmış, kime ‘öte git’ denmiş? Geçen dönem CHP’nin bir hanım milletvekili, İstanbul Üniversitesi’nde önemli bir görevdeydi. Bunlar benim başörtülü kızlarımı, başlarını açıp ikna odalarına sokanlar değil miydi?

-“Bunlar Kandil’e Götürürler, Biz İse Annelerine Babalarına Teslim Etmenin Mücadelesini Veririz”-

PKK’nın desteklemiş olduğu parti, Diyarbakır’da benim o Kürt annelerimi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin önünde hüngür hüngür ağlatanlar değil miydi? Onların yavrularını Kandil’e kaçıranlar onlar değil miydi? Bana geldiler, Ankara’da kendilerini ağırladım. Onlarla konuştum. Bir baba olarak onların acılarını bizzat kendilerinden dinledim. Bunlar Kandil’e götürürler, biz ise annelerine babalarına teslim etmenin mücadelesini veririz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.