Öne Çıkanlar galatasaray deprem erdoğan çin cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kuşadası Belediyesi Haberleri Kuşadası Belediyesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu Millet Osmanlı Tokadını Onlara Farklı Atar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP’nin genel başkanı ve yöneticileri o kadar çok yalan, yanlış iftira dile getiriyorlar ki biz artık takibi bıraktık. Bunlar değil miydi, Afrin’e girişimizin doğru olmadığını söyleyen. ‘Afrin’e girmek yanlıştır’ diyen bunlar değil miydi? Ama Afrin zaferi ilan edilince de bu sefer de utanmadan, sıkılmadan Afrin zaferini kutlamaya kalktılar. Sıkıysa kutlama. Çünkü bu millet o zaman Osmanlı Tokadını onlara farklı atar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen partisinin Beyoğlu 6. Olağan ilçe Kongresine katıldı. Kongrede vatandaşlara hitap eden Erdoğan, Türkiye'nin tarihi günler yaşadığını söyleyerek, "Yaşadığımız her tecrübe, elde ettiğimiz her başarı, indirdiğimiz her maske, girdiğimiz her in unutmayın karşımızdaki tehlikenin ne kadar büyük olduğunu bize bir kez daha teyit ediyor" şeklinde konuştu. 'Türkiye'nin sınır ötesinde ne işi var?' diyen her kişi ve kesimin Türkiye'nin birlik ve bütünlük ve geleceğe güvenle bakmasından rahatsızlık duyduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tür ifadeler her adımda ülkemizi engellemek, bunu başaramazsa karalamak, ondan da netice alamazsa kafaları karıştırmak için atmadık takla bırakmayanların argümanlarıdır” diye konuştu.

“BUNLARIN İNLERİNE KADAR GİRECEĞİZ”

Türkiye’nin Afrin operasyonundan herkesin rahatsız olmaya hakkı olabileceğini ancak Türkiye’nin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını soluyan hiç kimsenin böyle bir hakkı olmadığını söyleyen Erdoğan, “İşte geldiğimiz nokta ortada. Biz terör örgütleri ile mücadelemizi verdik. 35 bin insanımız ne yazık ki teröre kurban gitmiştir. Biz ne yaptık? Gabar’a, Cudi’ye, Tendürek’e, Bestler Deresine girdik. Ne dedik? Bunlar nereye girerse girsin, bunların inlerine kadar gireceğiz. Biz bunları kovalayacağız” şeklinde konuştu.

“BU MİLLET O ZAMAN OSMANLI TOKADINI FARKLI ATAR”

Türkiye’nin huzurunu bozmaya ve değerlerine saldırmaya kimsenin hakkı olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatanımızın bekası için, 81 milyonun huzuru ve emniyeti için canlarını feda eden aziz şehitlerimize hiç kimse dil uzatamaz. Tabi bunların ağababası Genel başkanından milletvekillerine; il başkanlarından belediye başkanlarına kadar ana muhalefet partisi CHP’dir” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “CHP’nin Genel başkanı ve yöneticileri o kadar çok yalan, yanlış iftira dile getiriyorlar ki biz artık takibi bıraktık. Bunlar değil miydi, Afrin’e girişimizin doğru olmadığını söyleyen. ‘Afrin’e girmek yanlıştır’ diyen bunlar değil miydi? Ama Afrin zaferi ilan edilince de bu sefer de utanmadan, sıkılmadan Afrin zaferini kutlamaya kalktılar. Sıkıysa kutlama. Çünkü bu millet o zaman Osmanlı Tokadını onlara farklı atar” şeklinde konuştu.

AFRİN VE SİNCAR’DA 3 BİN 732 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şu an itibariyle Afrin ve Sincar’daki etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 732 olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mücadelemiz devam ediyor mu? Ediyor. Edecek mi? Edecek. Bak şimdi o mazlum, o mağdur Afrinliler topraklarına dönmeye başladı “dedi.  Afrin’e dönenlerin Suriyelilerin Türk askerini kucakladığını ve sevdiğini belirten Erdoğan, sebebi olarak ise “Terör örgütü onlara çok zulüm etti. Ama Mehmedim onlara her türlü gıdasını yüz binlerce tencere yemeğini onlara götürüyor. Biz buyuz, Türk Milleti bu, Türk askeri bu. Bunu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz, ta ki oraya yerleşene kadar. Kendi evlerine, barklarına yerleşsinler, kendi ocakları tütmeye başlasın, güvenlik sağlansın mesele biter” ifadelerini kullandı.

“BU TERÖRİST ÖĞRENCİLERİ KAMERA ÇEKİMLERİNDEN BULUP, ÇIKARIP GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

Boğaziçi Üniversitesi’nde çıkan olaylara ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şu şekilde:

“Bir üniversitemizde şehitlerimizin hatıralarını yad etmek için düzenlenen etkinliğe tahammül edemeyen zihniyet bu ülkeye ve millete ait değildir. Efendim işte, bu üniversite çok popüler bir üniversite, bu üniversite çok kalite bir üniversite, bu üniversite marka bir üniversite. Tamam da  bu üniversitenin içinde affedersiniz bu tür teröristler olduktan sonra bu tür terörist öğrenci olduktan sonra bunlar o markaya leke sürüyor. Şu anda biz onlarla ilgili gereğini yapıyoruz ve yapacağız da. Ben bu üniversitemizi lekelememek için ismini anmıyorum. Rektörün samimi gayretlerini de biliyorum.  Şu anda üzerine gidiyoruz. Bu terörist öğrencileri kamera çekimlerinden bulup, çıkarıp gereğini yapacağız. Buradan tabi bir şeyi daha hatırlatmak istiyorum. Bu üniversitelerimizde ki hocalarımızın da çok daha dikkatli olması gerekir. Eğer bu üniversitelerimizde ki hocalarımızın bu öğrencilerle ihtisakı olduğunu da belirlediğimiz anda onlarla da ilgili gereğini yaparız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.