Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gürer vakıfbank

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çifte Mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün Türk ekonomisine yönelik saldırıları göğüslerken en büyük güvencemiz, milletimizin her bir ferdinin bağımsızlığına, vatanına, geleceğine sahip çıkma hususundaki azim ve kararlığı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ve Zafer Haftası dolayısıyla iki mesaj yayımladı. Malazgirt Zaferine ilişkin yayımlandığı mesajda, “Ülkemizin şanlı tarihinde yeni bir dönemin kapılarını açan, milletimize yeni bir vatan, yeni bir istikbal kazandıran Malazgirt Zaferi’nin 947’nci yıl dönümünü büyük bir gururla idrak ediyoruz” diyen Erdoğan, Malazgirt Zaferi’yle 1071’de Anadolu’yu ebedi yurt yapan “kahraman ecdadın”, adalet, merhamet ve barışın timsali olan bir medeniyetin temellerini attığını vurguladı.

"Türkiye, Malazgirt'te Atılan Sağlam Temeller Üzerinde Kuruldu"

Türkiye Cumhuriyeti’ni “Dünyanın en güçlü devletlerine karşı destansı bir direnişin meyvesi” olarak tanımlayan Erdoğan, Türkiye’nin Malazgirt’te atılan sağlam temeller üzerine kurulduğunu söyledi. İçeriden ve dışarıdan gelen saldırılara rağmen milletin neredeyse bin yıldır bu topraklarda tutunmasının “Malazgirt ruhu” sayesinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sultan Alparslan’ın ‘Şehit olursam üzerimdeki bu beyaz elbisem kefenim olsun, zaferi kazanırsak istikbal bizimdir’ sözleriyle sembolleşen bu ruh, 15 Temmuz gecesi hepimizin şahit olduğu üzere, halen dimdik ayaktadır” ifadelerini kullandı.

"Türk Ekonomisine Yönelik Saldırıları Göğüslerken En Büyük Güvencemiz Milletimiz"

“Bugün de Türk ekonomisine yönelik saldırıları göğüslerken en büyük güvencemiz, milletimizin her bir ferdinin bağımsızlığına, vatanına, geleceğine sahip çıkma hususundaki azim ve kararlığı” olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Malazgirt Zaferi’nin kazanılmasını sağlayan, bugün de farklılıklarımıza rağmen birliğimizi korumamızı mümkün kılan bu ruh ayakta oldukça, ülkemizi 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonuna ulaşmaktan hiç kimse alıkoyamayacaktır. Bu düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan’ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor; tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

"Milletimizin 1071'de Başlattığı Şanlı Yürüyüş Cumhuriyetimizin Kuruluşuyla Taçlanmıştır"

26 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda ise Erdoğan, Anadolu’nun “ebedi vatan” olmasını sağlayan Malazgirt Zaferi’nin kazanıldığı ve istiklal mücadelesinin önemli bir dönüm noktası olan Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı Ağustos ayının son haftasını, büyük bir gururla Zafer Haftası olarak kutladıklarını belirtti. “Aziz milletimizin Malazgirt’te 1071’de başlattığı şanlı yürüyüş, karşılaşılan tüm zorluklara rağmen kazanılan zaferlerin ardından, Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “30 Ağustos, ‘Ya istiklal ya izmihlal’ tercihiyle baş başa kalan bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin tüm dünyaya ilanı olmuştur” dedi.

"Ekonomik Saldırılar Karşısında Sergilenen Birlik Milletimizin Kararlılığını Ortaya Koymakta"

Milletin tarihi boyunca milli ve manevi değerlerine canı pahasına sahip çıktığını, varlığına kastedilmesine asla izin vermediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı şöyle devam etti:

“Gerek 15 Temmuz gecesinde gösterilen kahramanlık, gerekse ekonomik ve siyasi bağımsızlığımıza yönelik saldırılar karşısında sergilenen birlik ve beraberlik, milletimizin kendi iradesine ve istikbaline sahip çıkma kararlılığını sürdürmekte olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Zafer Haftası vesilesiyle, Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor; Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını ve vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.