Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hakkari Hadise gündem özeti terör çin abd terörist CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin

Cumhurbaşkanı Erdoğan Demirtaş'a Yüklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Malum eş başkan, hafta sonu Rusya ziyareti sonrasında, kulaklarına üflenen suflelerin de etkisiyle olsa gerek, birtakım hezeyanlar ifade etmiştir. Bu eş başkanın yaptığı açık ve net olarak bir provokasyondur, ihanettir” dedi.

Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Suriye’deki son gelişmelere değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

“PKK’nın Suriye kolu PYD-YPG’nin elde ettiğini düşündüğü bazı kazanımları ülkemize taşıma gayreti, son terör olaylarının gerisindeki sebeplerden biridir. Biz bunlara fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Şu an güvenlik güçlerimiz son derece başarılı operasyonlara imza atıyor. Yurtiçi ve yurtdışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini aşmış vaziyette. Bu operasyonlar, ülkemizde terörü tamamıyla yok edene kadar ve bu noktada bölgeye refah ve huzur getirinceye kadar kararlı bir şekilde milli güvenliğimiz için bunu tehdit olmaktan çıkarıncaya kadar devam edecektir. Şunu da ifade etmek durumundayım; bölücü örgütün siyasi uzantıları, mevcut konjonktürden istifadeyle ağızlarındaki baklayı çıkarmaya başladılar. Bu süreç maskelerin düştüğü, gerçek yüzlerin görüldüğü bir süreçtir.”

-“NE ÖRGÜT NE DE ONUN KUKLASI OLANLAR KENDİLERİNİ BEKLEYEN AKIBETTEN KURTULAMAYACAK”-

Erdoğan, Demirtaş’ın Rusya ziyareti sonrasında yaptığı açıklamaları anımsatarak, şöyle konuştu:

“Bu eş başkanın yaptığı açık ve net olarak bir provokasyondur, ihanettir. Türkiye üzerinde operasyon yapmak, ameliyat yapmak isteyen herkes, boyunun ölçüsünü almıştır ve bunlar da alacaktır. Terör örgütü ve kuklası olan siyasetçiler, bu noktada attıkları adımlarda bugüne yaptığımız uyarılarla hep ‘Dikkatli olmalıdır’ derken, bunlar şu ana kadar tam aksini yaptılar. Biz bu açıklamaların gerçek sebebini de biliyoruz. Bu tür açıklamalar, kazdığı hendeğe gömülen terör örgütünün başarısızlıklarını örtme çabasının ürünüdür. Bölgedeki kardeşlerimizin sağduyusu, güvenlik kuvvetlerimizin başarılı operasyonlarıyla adım adım yok olan terör örgütüne bu tür provokasyonlarla suni teneffüs yapmaya çalışmaktadırlar. Ne örgüt ne de onun kuklası olanlar kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacaktır. Bu eş başkanın açıklamalarıyla ilgili Diyarbakır ve Ankara başsavcılıklarımız gerekli soruşturmayı başlatmıştır. Daha önce diğer eş başkanın da buna benzer açıklamaları olmuştu. Bölge insanı da bu terörist ve siyasetçi güruhunun, hangi senaryoların figüranlığını yaptığını gördükçe onlarla arasına mesafe koymuştur. Ülkemizin birliğine, beraberliğine, huzuruna balta vuran bu ihanet şebekesinin hak ettikleri dersi milletimizden ve hukuktan en kısa sürede alacaklarına inanıyorum.”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, YPG’nin Fırat’ın batısına geçtiği iddialarına ilişkin şunları söyledi:

“Kendi güvenlik güçlerimizin henüz barajdan batıya doğru geçtiklerine yönelik kesin bir haber söz konusu değil. Bu, bazı kaynakların yaptığı açıklamalardır. Özellikle Cerablus’ta DAİŞ’e yönelik koalisyon güçleri olarak attığımız bir adım var. Birinci derecede Cerablus’u DAİŞ’ten temizlemek... Bu adım devam etmektedir. Bu kesinlikle başarılacaktır. Terör örgütlerinin, o ülkenin milli güçlerinin sağlam durması karşısında dayanmaya tahammülü yoktur. Türkiye’de de bu noktada kararlılığımız ortadadır. PKK’ya karşı verilen mücadele aynı şekilde devam edileceği gibi, bölgede de koalisyon güçleriyle atacağımız adımlar, bunun bir yansımasıdır. Bu adımları da kararlı bir şekilde atmaya devam edeceğiz.”

-“ELE SAZ ALMAKLA VEYA NİŞANTAŞI’NDA TUR ATMAKLA TÜRKİYE PARTİSİ OLUNMUYOR”-

DTK’de yapılan özerklik açıklamalarını değerlendiren Erdoğan, “Şunu bir defa kendilerinin kesinlikle bilmesi gerekiyor; halkın iradesi silahtan güçlüdür. Ama bunlar, parlamentoya inanmış değiller. Bunlar bir taraftan ‘Biz Türkiye partisiyiz’ demeye başladılar 7 Haziran öncesinde. Bunların bir Türkiye partisi olmadığı ortaya çıktı. Yani ele saz almakla veya Nişantaşı’nda tur atmakla Türkiye partisi olunmuyor. Anayasamızın 14. maddesi, bir defa bunların attığı bu adımlara karşı konulmuş bir maddedir. Siz böyle bir adımı atamazsınız. Böyle bir şeye zaten bu ülkenin ne milli iradesi müsaade eder, ne güvenlik güçlerimiz müsaade eder. Anında bizler gereğini bugüne kadar nasıl yaptıysak bundan sonra da yaparız” dedi.

Demirtaş’ın henüz yemin etmediğini söyleyen Erdoğan, uyarı üzerine sözlerini, “Demirtaş, 4 gün önce yemin etmiş. O kadar yakından takip edemiyoruz tabi” şeklinde düzeltti.

-YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI-

Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

“Temenni ederim ki, Başbakan’ın yapacağı bu ziyaretle iki siyasi partinin; ana muhalefet ve MHP’nin bu konudaki düşüncelerini bizler de takip edeceğiz, göreceğiz. İnşallah bir mutabakat sağlanır. En azından bir asgari müşterek sağlanır ve böylece artık 12 Eylül darbesinin anayasasıyla yaşamak değil, sıfır kilometre bir anayasayı tesis etmek suretiyle ülkemiz yarınlara, toplumsal mutabakatın veya milletin kendi iradesinin altında olduğu, güç verdiği bir anayasayı tesis etmiş olur. Tabi bu illa ‘Yüzde yüz ile olur’ diye bir şey yok. Ama bu çalışmayı örneğin, iktidar partisi-ana muhalefet veya iktidar partisi-MHP her ikisinin oluşturacağı bir mutabakatla referandum veya parlamento içi çalışmayla bu yapılır. Her iki halde de parlamentodan geçtikten sonra millete gitmek suretiyle de tam manasıyla, bir çift dikiş diyeceğim buna, sağlam irade burada tecelli eder. Gerekirse halkla arama konferansları yapmak suretiyle oluşturulacak bir anayasa maddeler manzumesinde bir adım atılabilir ve bu adımdan sonra da artık milletçe ‘Hep beraber milli bir anayasa kurduk’ deriz ve güvenle de yarına yürürüz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.