Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sıla PUBG MOBILE CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları hatay

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faizler Ekonomide En Çok Muzdarip Olduğum Alan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Döviz kurlarında son günlerde görülen suni şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağına inanıyorum. Faizler, benim ekonomide en çok muzdarip olduğum alanı oluşturuyor. Birilerinin faizdeki anlayışına katılmıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) ödül törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, “Ülkemizdeki pek çok kuruluş gibi Ankara Ticaret Odamız da FETÖ’nün tacizleri altında sıkıntılı bir dönem geçirdi” diyen Erdoğan, o günlerin geride kaldığını belirterek, Ankara Ticaret Odası’nın Ankaralılara, Ankaralı işadamlarına, esnaflara hizmet veren bir kurum olarak çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.

“Bir Doların 7 Bin 500 Liralara Çıktığı Günleri Niye Konuşmuyorsunuz?”

Erdoğan, yakın geçmişin çok çabuk unutulduğunu belirterek, “Bugün döviz 3 kuruş yükseldi, akaryakıt 2 kuruş arttı, enflasyon yarım puan fazla çıktı diye karalar bağlayanlar ancak 15 yıl öncesinin 20 yıl öncesinin Türkiye’sini bilmeyenler olabilir. Ülkemiz ekonomisinin bir gecede yerle yeksan olduğu, dövizin 5, 10 kat birden arttığı günlerden biz buralara geldik. Şimdi konuşuyorlar ‘kur şöyle arttı, kur böyle baskı yaptı’ bütün bunları konuşuyorsunuz da bir doların 7 bin 500 liralara çıktığı günleri niye konuşmuyorsunuz?” dedi.

“2017 Büyümesinin Yüzde 7 Civarı Olması Kimseyi Şaşırtmayacaktır”

Erdoğan, 2016 yılında yüzde 3,2 oranında bir büyüme elde edildiğine dikkat çekerek, “Bu yıl ilk iki çeyrekte yüzde 5,2'yi yakaladık. Üçüncü ve dördüncü çeyrekte çok daha büyük oranlar bekliyoruz. 2017 büyümesinin, yüzde 6'dan fazla muhtemelen yüzde 7 civarı olması kimseyi şaşırtmayacaktır. Yatırımlarda bu yılın ilk üç çeyreğinde yüzde 20’nin üzerinde bir artış elde ettik ve sanıyorum yıl bittiğinde tüm zamanların rekorunu kırmış olacağız” diye konuştu.

“2023 Yılında 1 Milyon İlave İstihdam Hedefliyoruz”

Erdoğan, işsizlik oranının çift haneli rakamlarda olmasına ilişkin ise “Kadınların ve gençlerin işgücüne katılımı öylesine yüksek seviyelere ulaştık ki 9,2 milyon yeni istihdam oluşturmamamıza rağmen işsizlik oranını hedeflediğimiz düzeye henüz çıkartamadık” dedi.

Ülkeyi yönetenler olarak daha çok istihdam sağlayacak politikalar geliştirip uygulayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023 yılına kadar 65 yeni organize sanayi bölgesi kurarak, sadece buralarda 1 milyon ilave istihdam hedefliyoruz. Şu anda sayıları 800'e ulaşmış olan AR-GE Araştırma Geliştirme ve Tasarım Merkezleri’nin sayısını önümüzdeki yılsonuna kadar bin 200'e ulaştırarak istihdamın niteliğini de yükseltiyoruz” dedi.

Öte yandan Erdoğan, esnaf ve sanatkarlarla ilgili sicil affından ÖTV istisnalarına, prim ve kredi desteklerinden mesleki eğitime kadar çok önemli düzenlemeleri hayata geçirerek bu alanda da güçlü bir alt yapı oluşturduklarını belirtti.

Döviz Kurlarındaki Suni Şişkinliğin Kısa Sürede Ortadan Kalkacağına İnanıyorum”

Döviz kurlarında son günlerde görülen "suni şişkinliğin" kısa sürede ortadan kalkacağına inandığını da ifade eden Erdoğan, "Faizler, benim ekonomide en çok muzdarip olduğum alanı oluşturuyor. Katılmıyorum ben, birilerinin faizdeki anlayışına katılmıyorum. Yok bilmem 'borçlarımız var, ödememiz var onun için para bulmamız gerekiyor, o bakımdan bizim yüksek faizle borçlanmamız lazım' gibi yaklaşımları doğru bulmuyorum. Zira mevduat hesaplarına girecek olanlar bilesiniz ki faiz yarışıyla da girmeyecektir. Onlar da güven esaslı yarışa girecektir. Bizim bir defa bunu yakalamamız lazım. En güvenli olan yerler neresiyse vatandaş gelir parasını oraya yatırır" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.