Öne Çıkanlar ankara konya bodrum sgk pakistan deprem chp iata kastamonu Bala Kuğu Gölü ile İzleyenleri Büyüledi Konyada Askeri Uçak Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İrade, Erdem Ve Cesaretle Türkiye Şahlanacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Muğla mitinginde yaptığı konuşmada, “Şehirlerimizi millet bahçeleriyle yaşanabilir hâle getireceğiz, topraklarımızın tamamını suyla buluşturup bereketini artıracağız. Nükleer güç santralinden, rüzgâr ve güneşe kadar tüm enerji kaynaklarımızı hayata geçireceğiz. Yeni hızlı tren hatlarıyla, otoyollarla, bölünmüş yollarla, tünellerle, kültür projeleriyle ülkemizi geleceğe hazırlayacağız” dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Muğla mitingine katılarak, vatandaşlara hitap etti. Konuşmasına Muğlalıları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla’nın gelişmenin, kalkınmanın kıymetini çok iyi bilen bir şehir olduğunu belirterek, Türkiye ne zaman atılım yapsa bunun bereketini en önce Muğla’nın hissettiğini ifade etti.

MUĞLA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Bu yüzden Muğla’nın geleceğine sahip çıkmasını beklediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerin desteğiyle irade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin 40 yıldır siyasetin içinde olduklarını vurgulayarak, çıraklıklarını belediye başkanlığı döneminde yaptıklarını ifade etti. Kendilerinin seçim meydanlarında şimdiye dek yaptıklarını, hâlen yapmakta olduklarını ve yapacakları projeleri anlattıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin ise sadece yıkmaktan bahsettiğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğlalıların karşısına daha önce hiçbir yerde bahsetmediği projelerle geldiğini söyleyerek, Muğla için yapılan yatırımlara değindi.

Son 16 yılda Muğla’ya 19 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimde 2975 adet yeni derslik kazandırdık. Yükseköğrenim öğrencilerimiz için 2837 kişilik yurt açtık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Fethiye’de ve Muğla’da toplam 5 bin kişilik yurtlar açacağız. Sağlıkta sekizi hastane olmak üzere toplam 30 sağlık tesisi inşa ettik şu ana kadar. Bunların yanında 500 yataklı Muğla Devlet Hastanesi, 150’şer yataklı Bodrum ve Milas Devlet Hastaneleriyle birlikte altı sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor.”

“BU ÜLKENİN ÇIRAKLARLA KAYBEDECEK VAKTİ YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla Muğla’da 3320 konut projesini hayata geçirdiklerini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Muğla’ya 2002 yılına kadar 79 senede 90 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. Biz buna 16 yılda 354 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Muğla’da 33 adet köprü yaptık, 33 köprü. Fethiye-Uğurlu Kavşağı yolu üzerinde bulunan Göcek 1 ve Göcek 2 tünellerini, Karacabel ve Gökbel tünellerini tamamlayarak trafiğe açtık. Hâlen 516 trilyon lira bedeli olan 11 yol projemiz devam ediyor.”

Yeni havalimanları yapmanın yanı sıra mevcut havalimanlarının da yeniden ele alıp genişletildiğini, kapasitelerinin arttırıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar çırak işi değil, ustalık ister ustalık. Bu ülkenin çıraklarla kaybedecek vakti yok” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ören ve Turgut Reis Yat Limanlarını, Bodrum Yolcu İskelesini, Güllük İskelesini tamamlayarak şehre kazandırdıklarını söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnşa etmiş olduğumuz içme suyu isale hattı ve içme suyu arıtma tesisiyle Bodrum Yarımadası’nın 2040 yılına kadar olan içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacını bugünden karşıladık. Bugüne kadar Muğla’da altı baraj ve iki göleti hizmete aldık. Bunlardan biri de, Ege’nin en büyük, Türkiye’nin altıncı büyük barajı olan Dalaman Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santralidir. Enerji üretimiyle millî ekonomiye katkı sağlayan bu barajın sulama şebekelerini de tamamladığımızda 121 bin dekar mümbit araziyi suya kavuşturacağız. Bu baraj aynı zamanda pek çok turistik tesisi, yerleşim yerini ve havaalanını taşkınlardan koruyarak her yıl milyonlarca liralık zararı önlüyor.”

“MUĞLA’YA 1,3 MİLYAR LİRALIK TARIMSAL DESTEK VERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan son 16 yılda Muğla’da 1,3 milyar liralık tarımsal destek verdiklerini ifade ederek, “2002’den bugüne toplam 73 bin Muğlalı vatandaşımızı İŞKUR kanalıyla işe yerleştirdik. Muğlalı işveren ve sigortalılarımıza 1,3 katrilyon lira tutarında teşvik ödedik. Muğlalı ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, engellilerimize, şehit yakınlarımıza, gazilerimize, yaşlılarımıza yine 1 katrilyon lira tutarında kaynak aktararak destek olduk” şeklinde konuştu.

2016 yılında 1 milyon 822 bin olan Muğla’ya gelen turist sayısının, geçen yıl 2 milyon 89 bine ulaştığını, bu yıl bu rakamın daha da artacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim tek bir derdimiz var, o da Türkiye’yi büyütmek, güçlendirmek, hedeflerine ulaştırmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kıyı uzunluğu açısından Muğla’nın Türkiye’nin bir numarası olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Allah ne büyük nimetler vermiş, bu nimetleri iyi değerlendirmek lazım. Ve tabii Muğla’nın zeytincilikte de önemli bir yeri var. İnşallah zeytinciliğin endüstrisini de geliştirmemiz ve bunu sadece zeytin olarak değil aynı zamanda zeytinyağında bizim İtalya’yı, Yunanistan’ı geride bırakmamız lazım. Onun için bu endüstriyi iyi kullanmamız gerekiyor. Ve domates. Rusya’yla işi hallettik, Rusya şimdi başladı almaya. Daha iyi olacak, düzelecek, yoluna koyduk evvel Allah.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında, “Okullar, hastaneler, yollar, köprüler, tren hatları, havalimanları yapılmasına karşı çıkmakla bu işin olmayacağı ortada” ifadelerini kullanarak, “Hele hele bu iş ülkemizin ve milletimizin gözbebeği ne kadar kurum varsa hepsinin kapısına kilit vuracağını söylemekle, başındaki kişileri tehdit etmekle hiç olmaz. Ya diyor ki, ‘TİKA’yı kapatacağım’ diyor. Ya bunlar ne cahil ya. Bu TİKA şu anda bütün Türk Cumhuriyetlerinde, tüm dünyada, elhamdülillah her yerde bir saygınlığı var” şeklinde konuştu.

“TÜM MAZLUMLAR İÇİN DAHA ADİL BİR DÜNYA TALEP EDİYORUZ”

Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmanın; çalışmakla, ter dökmekle, sorumluluk üstlenmekle, risk almakla, proje üretmekle, kararlı bir şekilde icraat yapmakla olacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Biz işte bunun için dün ülkemizi 2023 hedefleriyle tanıştırdık, inşallah yarın da buluşturacağız. Bunun için gençlerimize daima 2053 vizyonunu, 2071 vizyonunu işaret ediyoruz. Ne dedik? ‘Dünya beşten büyüktür’ Kendimiz ve tüm mazlumlar için daha adil bir dünya, daha güvenli bir dünya talep ediyoruz.”

Türkiye’yi demokraside ve ekonomide daha ileriye götürmek için bugüne kadar ne gerekiyorsa onu yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak için gece gündüz çalışacaklarını belirtti. Yerli marka otomobilin prototipini 2019’da çıkartarak, 2021 yılında da seri üretimine başlayacaklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin sonunda şöyle konuştu: “Şehirlerimizi millet bahçeleriyle yaşanabilir hâle getireceğiz, topraklarımızın tamamını suyla buluşturup bereketini artıracağız.  Nükleer güç santralinden, rüzgâr ve güneşe kadar tüm enerji kaynaklarımızı hayata geçireceğiz. Yeni hızlı tren hatlarıyla, otoyollarla, bölünmüş yollarla, tünellerle, kültür projeleriyle ülkemizi geleceğe hazırlayacağız. Turizmde Türkiye yeni bir rekora koşuyor, bu yıl inşallah 40 milyon turist bekliyoruz, rekor. Milletimizin desteğiyle her alanda Türkiye’yi şahlandırmakta kararlıyız.”

Muhalefet partilerinin bölücü örgütün güdümündeki partinin cezaevindeki adayını ziyaret ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz milletimizin dertleriyle uğraşıyoruz. Biz ancak sınırlarımızın içinde ve dışında terör örgütlerini inlerinde bulup derslerini veren kahraman askerlerimize, polislerimize jandarmalarımıza, güvenlik korucularımıza sahip çıkıyoruz. Biz ancak birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarız. Biz ancak Muğla’ya sahip çıkarız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.