Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay ve Astsubay Mezuniyet Töreni’ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay ve Astsubay Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Yeni mezunlarımızın katılımıyla birlikte Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilatlarımız, inşallah daha da güçlenecektir” dedi.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Jandarma Genel Komutanlığımız ile Sahil Güvenlik Komutanlığımızın bu gurur gününde, böylesine muhteşem bir atmosferde, sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi. 

2022-2023 akademik yılını başarıyla tamamlayan subay ve astsubayları tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Bugün; 690 erkek, 82 kadın, 19 misafir olmak üzere toplam 791 subay ile 2 bin 700 erkek, 319 kadın Astsubay öğrencimizi mezun etmenin sevincini yaşıyoruz. Böylece farklı branş, uyruk ve rütbelerde toplam 3 bin 810 evladımızı Akademiden mezun etmiş oluyoruz.”

“JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK BİRİMLERİMİZ YENİ BİR RUHA KAVUŞTU”

Bugüne kadar 3 bin 112 subay ve 22 bin 835 astsubayın Jandarma teşkilatına; 351 subay ve 960 astsubayın ise Sahil Güvenlik teşkilatına katıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı şekilde dost ve müttefik ülkelerden 44 uluslararası öğrencimiz, akademideki eğitimlerini bitirerek ülkelerine döndü. Bugün bu sayıya yeni neferler, yeni genç yürekler ekliyoruz. Yeni mezunlarımızın da katılımıyla birlikte Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilatlarımız, inşallah daha da güçlenecektir” şeklinde konuştu.

253 vatan evladının şehit verildiği 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kritik kurumların yeniden yapılandırıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Eğitim süreçlerinden insan kaynağı teminine, atamalardan müfredata kadar geniş bir yelpazede önemli değişikliklere gittik. Bunun olumlu neticelerini pek çok alanda görüyoruz. Diğer kurumlarımız gibi Jandarma ve Sahil Güvenlik Birimlerimizin de yeni bir ruha kavuştuğunu memnuniyetle müşahede ediyoruz. Gerek hizmet standardı, gerek devletimize sadakat, gerekse hukuk ve demokrasiye bağlılık noktasında geçmişle kıyas dahi edilemeyecek seviyeye ulaştık.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.