Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken Hakkari cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise gündem özeti çin abd terörist elazığ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Manifestomuzu İstanbul Kongresi’nde Açıklayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran'da yapılacak seçimler için kampanya sürecinin başladığını ifade ederek, “Manifestomuzu büyük ihtimalle İstanbul Kongresi'ne yetiştirmeye çalışacağız. İstanbul Kongresi’nde bunu açıklayacağız sonra da yola koyulacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Eyüp Sultan Camisi'nde kıldığı Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, kampanya sürecine ilişkin şöyle konuştu:

“Zaten sahalardan çıkmadık, sahalardaydık. Sayın Başbakanımla beraber İzmir ve İstanbul hariç 79 vilayeti dolaştık ve öyle günler oldu ki ben İstanbul’da aynı anda 3 ilçeyi taradım, hem kapalı spor salonunda hem de dışarda meydan mitingi yaptım bunlara tanık oldunuz. Bizim kampanya başladı, fakat biz tabii şimdi manifestomuzu açıklayacağız. Şu anda bununla ilgili olarak ekibim çalışıyor ve ekibimle beraber de şimdi onlarla değerlendirmelerimizi yapacağız. Bizim inşallah normalde seçim beyannamesi diye ifade edilen ama biz onu bir manifesto olarak kabul ediyoruz, bu manifestomuzu büyük ihtimalle İstanbul Kongresi'ne yetiştirmeye çalışacağız. İstanbul Kongresi’nde bunu açıklayacağız sonra da yola koyulacağız. Tüm milletvekillerimize o heyecanı vermiş durumundayız. Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimi açıklamasıyla da biz şu anda hazırladığımız takvimi masaya yatıracağız, kendi yol haritamızı da uygulamaya koyacağız.

“YOL HARİTASINI CUMA GÜNÜ TÜM TEŞKİLATIMLA PAYLAŞACAĞIM”

Erdoğan, temayül yoklaması yapmayı düşündüklerini belirterek, “Temayül yoklamalarını da yapıp bu arada milletvekillerinin tespiti ile ilgili çalışmayı da yürütmüş olacağız, yoğun bir çalışmayla şu anada zaten tüm iller bu konuda çalışmalarına başlamış durumdalar kendilerine de biz Cuma günü genişletilmiş il başkanları toplantımda da bu yol haritasını tüm teşkilatımla paylaşacağım” diye konuştu.

“SÜRECİ DAYANIŞMA İÇERİSİNDE YÜRÜTECEĞİZ”

“MHP ittifakı ile AK Parti’nin nasıl bir harita izleyeceği” sorusu üzerine Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapılan görüşmeden sonra adım atıldığını belirterek, şu yanıtı verdi:

“Daha önce 3 bizim arkadaşımız 3 de MHP’den olmak üzere arkadaşlarımızın bu süreç içerisinde bir hazırlık dönemi oldu. Bu hazırlık dönemindeki çalışmayı bu arkadaşlarımız yine devam ettirecekler. Zaten bu başarılı çalışmalar parlamentoya da yansımaya başladı. Şimdi Parlamentodaki çalışmamızda bu dayanışmamız aynı kararlılıkla devam edecek. Dün bu heyetin içerisinde Adalet Bakanı Abdulhamit Bey kendileri Sayın Bahçeli’yi de ziyaret ettiler bazı konuları görüşme fırsatı oldu. Bu süreç içerisinde her an her zaman inşallah dayanışma içerisinde birlik berberlik içerisinde bunu yürüteceğiz. Ülkemizin şu anda ihtiyacı olan birlik beraberliği biz cumhur ittifakıyla ortaya koyduk. Biz herhangi bir bölünmeye parçalanmaya fırsat vermeyeceğiz, şu andaki dayanışmamız bunun ifadesidir. MHP aynen bizim yaptığımız çalışmalar gibi onlar da çalışmalarını yapıyorlar.”

"DERBİDEKİ OLAYLARDA KUMPAS VAR"

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki kupa derbisinde çıkan olaylarının sorulması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu konu gerçekten bizi ciddi manada üzdü. Bir defa bu futbol teröründen de öte bir şey. Burada ayrıca biraz açık konuşmam lazım, kumpas da var. Çünkü dikkat ettiyseniz olay hep 4 korner köşesinde oldu, tam korner atışı yapılacak bunlar oluyor. Burada tabi tribünlerdeki bu terörü birileri organize etti, kendiliğinden olan bir şey değil, sahada hava gayet iyi maç gayet güzel gidiyor. Şenol hocanın başına gelen olay kabullenebilir şeyler değil, Tolga da orada bir yanlışın içerisine girmemiş olsaydı ama tabi özellikle Şenol hocaya yapılanı affetmek mümkün değil. Şenol hocayı da aradım. Aynı şekilde Fikret başkanı, Aziz başkanı da aradım hepsiyle görüştüm. Hepsi durumdan çok çok şikayetçiler bununla ilgili olarak birinci derecede futbol federasyonu çarşamba günü bakalım neler çıkaracak.”

Erdoğan, hükümet olarak konunun üzerine gideceklerini belirterek, “En çok üzüldüğüm şey şu tribünlerde biz hanımların, kızlarımızın bu tribünlere gitmesini isteyişimizin sebebi neydi, fair play sağlamaktı. Belki bayanlar burada var diye erkekler daha edep adap içerisinde bu maçaları seyrederler diye düşünürken olay neredeyse tam tersine döndü. Bu yenilir yutulur bir şey değil, temennim odur ki alınacak tedbirlerle zaman zaman bazı tedbirler alındı. Şimdi üzerinde federasyon ne gibi çalışmalara yapacak bunları da bir görelim biz de tabi ki Gençlik ve Spor Bakanlığı ve hükümet olarak bu konunun üzerine gideceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.