Öne Çıkanlar ankara konya deprem sgk bodrum chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank iata kastamonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Seçim “Manifestosunu” Açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletin tercihi ile kabul edilen yeni yönetim sistemimiz yasamayı daha itibarlı, yürütmeyi daha güçlü hale getirecek. Milli irade siyasetin merkezine tam yerleşeceği için, demokrasi kurum ve kurullarıyla daha da işlevli hale gelecek. Yeni sistemde yönetimde söz sahibi olmanın yolu milletten geçecek. Demokratik siyasetin kurumsallaştığı bu sistemde istikrar kalıcı hale gelecek, ekonomik büyüme hız kazanacak. Türkiye, 2023, 2053, 2071 hedeflerine daha emin adımlarla yürüyecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşen AK Parti İstanbul İl Kongresi’nde, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin “manifestosunu” açıkladı.

Erdoğan konuşmasında, AK Parti iktidarlarının yaptığı icraatları, Türkiye’yi içerden ve dışardan kuşatmaya çalışan terörle ilgili verdikleri mücadeleyi anlattı. Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesiyle terör örgütlerinin düğmesine basıldığını söyleyerek, “Cumhurbaşkanı seçilmemizin hemen ardından emperyalistlerin beslemesi olan bölücü örgütün düğmesine bastılar. İnsanlarımızı katlettiler, insanımıza kast ettiler. 15 Temmuz'da tanklarla, savaş uçaklarıyla üstümüze geldiler. Devletimizin silahları ile milletimizin canına kast ettiler” diye konuştu.

MANİFESTO

Erdoğan, 16 yıllık AK Parti iktidarlarının yaptığı yatırımları anlattıktan sonra, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle yapacaklarını “manifesto” ile açıkladı. Erdoğan, “Ahtım olsun ki” diyerek, “cumhurbaşkanlığı seçim manifestosunu” ekonomik, savunma sanayide atılacak adımlar ve dış politika başlıkları ile anlattı.

Erdoğan, şöyle dedi:

“Milletin tercihi ile kabul edilen yeni yönetim sistemimiz yasamayı daha itibarlı, yürütmeyi daha güçlü hale getirecek. Milli irade siyasetin merkezine tam yerleşeceği için, demokrasi kurum ve kurullarıyla daha da işlevli hale gelecek. Yeni sistemde yönetimde söz sahibi olmanın yolu milletten geçecek. Demokratik siyasetin kurumsallaştığı bu sistemde istikrar kalıcı hale gelecek, ekonomik büyüme hız kazanacak. Türkiye, 2023, 2053, 2071 hedeflerine daha emin adımlarla yürüyecek. Ekonomik kalkınma da taş üstüne taş koyan, başımızın üstünde olacak. Ekonomik büyümede katkısı olan kim varsa bizi yanında bulunacak. Büyük projeler mutlaka hayata geçecek.  Ahdim olsun ki, Türkiye yeni dönemde muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak. Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesinde yerini alacak. Enerjide dışa bağımlılık azalacak. Yerli otomobil ve savunma sanayisindeki çalışmalarımız hızla sürecek. İstihdam artışı ile yeni fabrikaların önü açılacak. Cari açık düşecek. Dış saldırılara, finansal saldırılara güçlü hale geleceğiz. Kanal İstanbul gibi projeler mutlaka hayata geçecek. İstanbul’daki havalimanımız 29 Ekim’de hayata geçecek. Ülkemiz hedeflerine uygun bir yere çıkarılacak. Ahdim olsun ki, dar gelirli vatandaşlarımızın geçimi kolaylaştırılacak. Vergi yükü adil hale gelecek, dar gelirli vatandaşın vergisi azalacak. Daha icraatçı hale gelinecek. Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi, 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak' Bunları birlikte başaracağız.”

ADALET HER ALANDA GÜÇLENECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sistem ile her alanda adaletin güçleneceğini vurgulayarak şöyle dedi:

“24 Haziran'dan sonra da adaletin kurumsal yapısını güçlendirmek suretiyle, her alanda tesisi önceliğimiz olacak. Devlet hizmetleri, eğitim, siyaset ve tüm alanlarda adaletin tesisi önceliğimiz olacak. Adaletin doğacağı ilk yer yöneticinin kalbidir. Onun için insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesini şiar edindik. Kendisini ötelenmiş, hakkını alamadığını düşünen herkese devletimizin şefkatli kolları açıktır. Bizimle aynı rüyayı, aynı ideali görmeyenler de aynı oran da değerlidir. Karşımız da bulunanlara da diyorum ki, devletimiz bir bütündür. Birimiz özgür olmadıkça diğerlerimiz de özgür olamaz.”

DIŞ POLİTİKA

Erdoğan, dış politikayla ilgili yapıcı bir politikayla öne çıkaracaklarını belirterek, “Yapıcı bir dış politikayı öne çıkaracağız. Dış politikamızın temel ilkeleri;  bağımsızlık,  milli çıkar, milli güvenlik ve vicdani duruş olmaya devam edecek. Kimsenin efendiliğini kabul etmediğimiz gibi, kimsenin de efendisi olmayacağız. Lider ülke Türkiye politikalarımızı yeni dönemde de devam ettireceğiz” diye konuştu.

KADINLAR VE GENÇLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde kadınlar ve gençler konusunda da şunları vaat etti:

“Yeni yönetim sisteminde imkanları kadınlarımız ile daha çok paylaşacağız. Kadınları her alanda desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye'de kadınların siyasi yaşama katılması noktasında büyük oranda çağ atlattık. Kadınlarımızı güçlendirmemizin ülkeyi güçlendirmek olduğuna hep inandım. Kadına karşı taciz, şiddet insanlığa karşı işlenmiş suçtur bunu da böyle kabul ediyorum. Bu ayıbı ülkemizden tamamen silene kadar tüm çabamızla devam edeceğiz. Kadına karşı tüm cahiliye adetini ayaklar altına aldık, böyle devam edeceğiz. Sevgili gençler, siz şahlanış ve yükselişimizsiniz. Erdem, irade ve cesaretle Türkiye'yi şahlandıracaksınız. Size emretmeyeceğiz, sizi kalıplara sokmaya çalışmayacağız, sizinle çalışacağız, sizinle yol yürüyeceğiz, size daha fazla alan açacağız. Yanlışları sizinle tespit edip düzelteceğiz, ülkemiz sizinle küresel güç olacak. Eğitimi sizin beklentilerinizi karşılayacak şekilde geliştireceğiz. Size daha nitelikli imkanlar sunmayı yatırım olarak görüyoruz. Bilgi beceri ve birikimlerinizi iş hayatınıza aktarmanız için gereken adımları birlikte atacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.