Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan fırat kalkanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sincar’da 38 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Irak merkezi yönetimi bu PKK’yı temizlemezse Sincar’da onları biz temizleriz” sözlerini hatırlatarak, iki gün içerisinde Sincar’da 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye Buluşması” programında konuştu. Erdoğan, “Daha Yeşil Bir Türkiye'yi Birlikte İnşa Edelim” sloganıyla yeni bir hamle başlattıklarını ifade ederek,  “Bunun için tüm vatandaşlarımızı, orman varlığımızı artırma kampanyamıza katılmaya davet ediyorum” dedi.  

23 MİLYON HANEYE MEKTUP

Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığının PTT vasıtasıyla, Türkiye’deki 23 milyon haneye ulaştıracağı mektupların içinde karaçam tohumu olduğunu belirtti. Erdoğan, bu projenin aynı zamanda internetin ve cep telefonunun yaygınlaşmasıyla insan hayatından çıkma noktasına gelen mektup âdetinin yaşatılması yönünde bir adım olacağına da inandığını ifade ederek, “Şimdi birileri bir kampanya yapıyor, diyorlar ki ‘hem yeşilden, ormandan bahsediyorsunuz hem ağaçları kesmek suretiyle zarf bu zarflarla mektuplarla israfa gidiyorsunuz’ Ne alası var, şu anda ormanlarımız yeni gelen bazı yerlerde hiç kesilmiyor mu zannediyorsunuz. Hem ormanı rahatlatmak hem ormanlarda aramızda hüdayınabit deriz ya bu duruma gelmiş olan ağaçlar kesilir, temizlenir ve işte onlar kağıt sektöründe kullanılır” diye konuştu.

23 milyon aileye bu tohumların gideceğini belirten Erdoğan, “Oradan karaçam üreteceğiz ve bereketlenecek ormanlarımız” dedi.

“SİNCAR’DA 38 PKK’LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 61. gününde olan Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 3 bin 698 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. “Irak merkezi yönetimi bu PKK’yı temizlemezse Sincar’da onları biz temizleriz” sözlerini hatırlatan Erdoğan, iki gün içerisinde Sincar’da 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayarak, “Eğer bu devam ederse daha ileri gideriz” dedi.

Erdoğan, Afrin şehir merkezinin kontrol altına alınmasının ardından süratle okulların ve hastanelerin bakıma alındığını belirterek, “Oraların kontrolünü, yönetimini, hepsini bakımımız altına alıyoruz ve huzurlu bir ortamı bir an önce orada sağlayacağız” dedi.

“SİZİN MÜNBİÇ’TE BULUNMAYA HAKKINIZ YOK”

Erdoğan, Irak’ta ve Suriye’de bugüne kadar yapılmış en temiz, temel insan haklarına saygılı, sivilleri en çok gözeten, tarihi mirası en iyi koruyan operasyona kara çalmak için söylenen sözlere güldüğünü belirtti. Erdoğan, “Defalarca ilan ettiğimiz operasyonlarımızın bundan sonraki hedefleri konusunda ileri geri konuşuyorlar. Neymiş, Münbiç’ten çıkmayacaklarmış, bir defa sizin bırakınız oradan çıkmamayı, orada bulunmaya hakkınız yok” dedi.

-“3. DÜNYA SAVAŞI PATLAK VERİR”-

Erdoğan, ABD eski Başkanı Barack Obama döneminden beri görüştükleri tüm ABD'li yetkililerin DEAŞ tehdidinin ortadan kalkmasıyla, terör örgütünün Münbiç’ten çıkartılacağı garantisini verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Hatta bunun birkaç haftayla sınırlı, tarih verenler bile vardı. Aradan değil birkaç hafta neredeyse birkaç yıl geçti değişen bir şey olmadı. Üstelik bu teröristlerin bugün Afrin’de yarın kim bilir nerede bize karşı savaşmak için hazır bekletildiği anlaşılıyor. 911 kilometre sınırımız var. 350 kilometre de Irak sınırı var. Bu kadar silah buraya niye geliyor?  Demek ki bu sınırın ötesinde Türkiye var, bunu Türkiye'ye karşı kullanacaksın veya İran'a karşı kullanacaksın başka yok. Rusya ile böyle bir şeye giremez girdiği anda 3. Dünya Savaşı patlak verir.

“SAYIN TRUMP’IN BUNLARA BİR AYAR VERMESİ LAZIM”

Amerika Başkanı Sayın Trump'tan ülkemize yönelik politikalardaki kafa karışıklığını giderecek, artık hadsizlik boyutuna varan açıklamaların önünü kesecek bir tavır ortaya koymasını bekliyoruz. Sayın Trump adına konuşanlar ne dediklerinin farkında değiller. Sayın Trump’ın bunlara bir ayar vermesi lazım. Hele hele Türkiye aleyhine açıklama yapmak için adeta sıraya girmiş izlenimi veren sözcülerin yalana, yanlışa dayalı fikirler beyan eden stratejistlerin kin kusan medya mensuplarının gölgesinde, biz bu işi sürdüremeyiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.