Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tel Rıfat’ı I Da Kontrol Altına Alarak Bu Harekatı Hedefine Ulaştıracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İlk olarak Fırat Kalkanı Harekatı ile terör koridoru projesine ilk darbeyi vurduk. Ardından Zeytin Dalı Harekatı ile bu koridoru Akdeniz’e bağlama çabasının önünü kestik. İnşallah kısa sürede Tel Rıfat’ı ı da kontrol altına alarak bu harekatı hedefine ulaştıracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hayri Gür Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Erdoğan, 25 Mart 2009 tarihinde geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi’nin Kurucusu ve İlk Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu, “Şehadetinin 9. Yıl dönümünde bir kez daha rahmetle, hasretle, saygıyla yad ediyorum. Rabbim mekanını cennet, makam-ı ali eylesin. Şayet kendisi yaşasaydı eminim ki 15 Temmuz ve sınır ötesi operasyonlarımız başta olmak üzere son yıllarda attığımız tüm adımlarda yanımızda olur, bizimle birlikte omuz omuza mücadele ederdi. Çünkü benim tanıdığım Muhsin Yazıcıoğlu vatan ve millet aşığı bir dava adamıydı, milliydi, yerliydi” ifadeleriyle andı.

“YENİ PROJELER ÜRETMEKTE YETERSİZ KALAN HİÇBİR BÜROKRAT BULUNDUĞU MAKAMI FUZULİ YERE İŞGAL ETMESİN”

Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan açıkça söylüyorum. Sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin, bunun affı yok. Versin istifasını çeksin gitsin. Bizim işimiz var, yapacağımız çok şey var” şeklinde konuştu.

“SAVUNMA SANAYİSİNDE YILLARCA BU ÜLKEDE CİDDİ ANLAMDA BİR İŞ YAPILMAMIŞ”

Türkiye’nin kaybedecek tek bir saniyesi bile olmadığının altını çizen Erdoğan, her alanda çok çalışmak ve hızlı hareket etmek zorunda olduklarını söyledi. Geçmişte yapılan yanlışların, zaafların faturasını bugün kendilerinin ödediğini dile getiren AK Partili Erdoğan, “Savunma Sanayisinde yıllarca bu ülkede ciddi anlamda bir iş yapılmamış. Şayet bizim bu konuyu bizzat himaye altına aldığımız 2004 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz hamleler olmasa inanın bana şu operasyonların hiçbirini yapamazdık” dedi. Bugün dahi mercek altına aldıkları her konuda hala ciddi eksiklerle, ciddi sabotajlarla karşı karşıya olduklarını söyleyen Erdoğan, “Hamdolsun şimdi zırhlı taşıyıcılarımızı yapıyoruz. Bunun yanında silahlarımızı yapıyoruz. Daha da ileri gittik. Şimdi insansız hava araçlarımızı yapıyoruz. Hatta silahlı insansız hava araçlarımızı da yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 3 bin 747 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

“BİZİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMAYA KALKTILAR”

Türkiye’nin son dört, beş yılını incelediklerinde hangi badireleri atlattığını, hangi oyunları bozduklarını, hangi tuzakları parçaladıklarını görebildiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede uzun zamandır yaşanan kaosu ısrarla ve bilinçli bir şekilde Türkiye’ye sirayet ettirmek isteyenlerin senaryolarını hep boşa çıkardıklarını belirtti. Erdoğan, “Bunun için kullanmadık araç , başvurmadık sinsilik bırakmadılar. Kendileri terör örgütleriyle yoldaş olanlar dışarıya karşı da hakikatleri ters düz edip bizi zan altında bırakmaya kalktılar. Suriye’de hayatta kalma mücadelesi veren Türkmen kardeşlerimize yardım için gönderdiğimi tırlarının önünü içimizdeki hain işbirlikçileri vasıtasıyla kesip görüntüleriyle bizi köşeye sıkıştırmaya kalktılar” ifadelerini kullandı.

“TEL RIFAT’I I DA KONTROL ALTINA ALARAK BU HAREKATI HEDEFİNE ULAŞTIRACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şu şekilde devam etti:

“Bunu yapanlar tek misyonu ülkemize karşı düşmanlık olan bir terör örgütüne beş bin tır ve iki bin kargo uçağı dolusu silahı teslim ettiler. Tabi bununla da kalmayıp aynı terör örgütü ile işbirliği içinde bölgemizin altını üstüne getirmek pahasına güya mücadele ettikleri DEAŞ’lıların sıkıştıkları Rakka’dan güvenle başka yerlere geçmelerine yardım ettiler. Baktık ki bunların derdi terörizmle mücadele değil, bölgemizi yeniden tanzim etmek için kararımızı verdik ve sahaya girdik. İlk olarak Fırat Kalkanı Harekatı ile terör koridoru projesine ilk darbeyi vurduk. Ardından Zeytin Dalı Harekatı ile bu koridoru Akdeniz’e bağlama çabasının önünü kestik. İnşallah kısa sürede Tel Rıfat’ı ı da kontrol altına alarak bu harekatı hedefine ulaştıracağız.”

“MÜNBİÇ’TEN TERÖR ÖRGÜTÜ ÇIKARTILMAZSA  O ZAMAN BU İŞİ BÖLGE HALKI İLE BİRLİKTE BİZ YAPMAK MECBURİYETİNDE KALIRIZ ”

Muhataplarından Münbiç konusunda en başından verilen sözlerin gereğinin yerine getirilmesini talep ettiklerini dile getiren Erdoğan, “Terör örgütünün Münbiç’e ilk geldiği 2016 yılındaki görüşmelerimiz de Sayın Obama dönemi. Başkanlarından, Dışişleri ve Savunma bakanlarına; Ulusal güvenlik danışmanlarından Genelkurmay Başkanlarına kadar her seviyede verilen sözler vardı” şeklinde konuştu. Yönetimlerin değişebileceğini ancak devlette devamlılığın esas olduğunun altını çizen AK Partili Erdoğan, bu sebeple ABD’nin bir an önce Münbiç’in denetimini terör örgütünden alıp, “bölgenin gerçek sahiplerine” devretmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, “Biz bu kardeşlerimizle birlikte kısa sürede Münbiç’i altyapısı ve üstyapısı ile ayağa kaldırır, ülkemizde yaşayan bölge halkının bir an önce evlerine dönmesini sağlarız. Şayet terör örgütü buradan çıkartılmazsa o zaman bu işi bölge halkı ile birlikte biz yapmak mecburiyetinde kalırız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.