Öne Çıkanlar galatasaray deprem erdoğan çin cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kuşadası Belediyesi Haberleri Kuşadası Belediyesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre Bulaşanlar Sandıktan Çıkarsa Kayyumlarla Yola Devam Edeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu seçimlerde de bu tür teröre bulaşmış olanlar olur ya sandıktan çıkacak olurlarsa öyle bekleyim şu olsun bu olsun yok. Anında gereğini yapıp kayyum tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılcahamam Toplu Açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, partisinin 27’nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısına ilişkin iki gün boyunca hem 24 Haziran seçim sonuçlarını masaya yatırdıklarını hem de 2019 Mahalli İdareler seçimlerine hazırlık çalışmalarını değerlendirdiklerini söyleyerek, “Bunun yanında parti ve grup yöneticilerimizle, bakanlarımız gündemdeki konular hakkında ayrıntılı takvimler yaptılar. Hamdolsun her açından verimli, bereketli iki günü siz Kızılcahamamlı kardeşlerimizin misafirperverliğinde gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

“TERÖR SORUNUNU TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDEN TAMAMEN ÇIKARMAKTA KARARLIYIZ”

“Hiç şüpheniz olmasın, şehitlerimizin kanını asla yerde koymadık, koymayacağız” diyen Erdoğan, terör örgütlerinden ve onları maşa olarak üzerlerine salanlardan döktükleri her damla kanın hesabını sorduklarını ve sormaya devam ettiklerini söyledi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ, DEAŞ, PKK ve adı, ideolojisi ne olursa olsun tüm bu katil sürülerini kimlerin beslediğini, kimlerin himaye ettiğini, kimlerin silah, istihbarat, lojistik destek verdiğini gayet iyi biliyoruz. Terör sorununu Türkiye’nin gündeminden tamamen çıkarmakta kararlıyız” diye konuştu.

“KANDİL VE SİNCAR’DA GİRİYORUZ VE GİRECEĞİZ”

 Emniyet ve İstihbarat birimlerini FETÖ’cülerden temizlenmesinin ardından son 3 yılda terörle mücadelede büyük başarılara imza attıklarının altını çizen Erdoğan, yurt içinde İHA ve SİHA’ların desteğiyle emniyet güçleri ve güvenlik korucularının teröristlere nefes aldırmadığını belirtti. Yaz kış demeden yılın 365 günü operasyonların aralıksız sürdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece sınırlarımız içinde değil hudutlarımız dışında da terör örgütlerine aman vermiyoruz. Gabar, Cudi, Tendürek, Kandil ve Sincar’da hepsinde de inlerine giriyoruz ve gireceğiz. İçimizdeki kimi gafillerin engellemelerine rağmen 4 bin 584 teröristi etkisiz hale getirerek Afrin’i bölücülerin esaretinden kurtardık. Kuzey Irak’ta gerek hava harekatları gerekse Kandil’den Sincar’a kadar bu sahada da operasyonlarımızı sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

“TERÖRE BULAŞANLAR SANDIKTAN ÇIKARSA KAYYUMLARLA YOLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

“Askerimizin, polisimizin, güvenlik korucularımızın karşısına çıkmaya yüreği yetmeyen korkaklar bir dönem altyapısını oluşturdukları kalleş pusularla bir yere varabileceklerini sanıyorlar” diyen Erdoğan, “Belediyelerin bölücü örgütün kontrolü altında olduğu dönemde bizzat belediye başkanlarının himayesinde yapılan bu hazırlıkları deşifre ediyor, kayyumlarımız vasıtasıyla darmadağın ediyoruz” şeklinde konuştu. 2019 Mart’taki yerel seçimlerin yaklaştığını anımsatan Erdoğan, “Bu seçimlerde de bu tür teröre bulaşmış olanlar olur ya sandıktan çıkacak olurlarsa öyle bekleyim şu olsun bu olsun yok. Anında gereğini yapıp kayyum tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“BU PROVOKASYONLARIN TÜRKİYE’NİN KUTLU YÜRÜYÜŞÜNÜ ENGELLEMEKTEN BAŞKA BİR GAYESİ YOKTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şu cümlelerle devam etti:

“Terör saldırılarının da son günlerde yoğunlaşan ekonomik saldırıların da hedefi bellidir. Hiçbir ilke, hiçbir ahlak ve sınır tanımayan bu provokasyonların Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü engellemekten başka bir gayesi yoktur. Dikkat edin ülkemiz geliştikçe, güçlendikçe bölgesel ve ulusal platformlarda çıkarlarını korumak için daha kararlı davrandıkça  saldırıların şiddeti de artmıştır. Ülkemizin ihracatta rekor kırdığı… İşte bakın rakam nereye geldiği görüyorsunuz değil mi? 165 milyar dolara ulaştı. Faizlerde en düşük seviyelere düştük. IMF’ye borcunu tamamen sıfırladığımız bir dönemde Gezi Olaylarının başlaması tesadüf değildir. Faizde 4.6’ya kadar düşmüştük. Hemen bir saldırıya girdiler ve rakamlar çift haneli rakamlara çıktı.

“BİZ KUKLALARI DA KUKLACILARI DA ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Aynı şekilde büyük bir yönetim sistemi reformuna imza attığımız 24 Haziran Seçimleri sonrasında kur üzerinden tetiklenen ekonomik operasyonları da tesadüf olarak görmüyoruz. Gezi Olaylarında sokakları karıştıranlarla, DEAŞ’ı ve PKK’yı üzerimize salanlar, FETÖ’yü besleyip büyütenler, bölücü terör örgütüne meşruiyet kazandırmak için kampanya düzenleyenler hep aynıdır. Milletimizin devletine, hükümetine ve ekonomisine olan güvenini tahmin etmeye hedefleyen son girişiminde adresi aynı yere çıkıyor. Açık ve net söylüyorum; Biz kuklaları da kuklacıları da çok iyi biliyoruz. Kimin kimle hangi pazarlıklara giriştiğini de gayet iyi biliyoruz. Bu kuşatma girişimlerine asla boyun eğmeyeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.