Öne Çıkanlar AİLE terör Hakkari bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hadise milli savunma bakanlığı gündem özeti çin abd terörist

Cumhurbaşkanı Erdoğan Toplu Açılışta Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başkan bana daha önceleri bizzat kendisi söylemiştir. Gerekçeyi hazırlamadan asla karar açıklamayız diye. Ben bu olayı yaşayınca gerçekten çok üzüldüm ve buradan söylüyorum, çok kırgınım. O makamda olana dürüstlük yaraşır da onun için” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur’da toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdurlu Koca Mustafa’nın Sarıkamış’ta Ruslara karşı savaştığını anlatarak, vatandaşlara “Ambarcıklı analar size çok Koca Mustafa’lar doğurmak yakışır. Ben en az 3 diyorum ya, boşuna demiyorum. Bu millete yıllarca doğum kontrolü yaptırdılar, bu milletin nesli kurusun diye. İnşallah bunu tersine çevireceğiz” diye seslendi.

-“BENİM KÜRT KARDEŞLERİMİN BUNLAR KANINI EMDİLER”-

Konuşmasında Güneydoğu’da yapılan operasyonlara değinen Erdoğan, çözüm sürecinden önce ‘Yanlış yapmayın, akıllı olun’, ‘Yanlış yapacak olursanız size bu işi dar ederiz’ dediğini hatırlatarak şöyle konuştu:

“Ne yaptılar benim Kürt kardeşlerimi sokağa döktüler. Bir tane eş başkan çıkmış ‘dökülün sokağa’ diyor. 52 vatandaşımız orada öldü. Ölen Kürt, öldüren o da Kürt. Hani sen Kürtlerin temsilcisiydin. Yalan. Benim Kürt kardeşlerimin bunlar kanını emdiler, sömürdüler, sokağa döktüler ve bu ülkeyi adeta kendi içinde birbirine düşman ettiler.

Çözüm sürecine saygı duymadılar. ‘Çözüm süreci artık buzluğa konmuştur’ dedim. Adımlar atıldı. Şehitler veriyoruz, ciğerimiz kanıyor. Şunu unutmayın şehitlik sıradan bir olay değildir. Her yiğidin de karı değil. Bu vatan toprakları şüheda kanıyla yoğrulmuştur. Bu vatanda operasyon yapamazsınız. Yapmaya gayret edenler de bedelini ödüyorlar.”

-“O BAŞI ÖRTÜLÜ KARDEŞLERİMİZİ PKK’LILARLA DA SIRT SIRTA BİR ARAYA GETİRDİLER”-

Paralel devlet yapılanması diye bir şey olmadığını ifade eden Erdoğan, “Bunlar sahtekar, cambaz. Neymiş, basın hürriyetiymiş. Düşünebiliyor musunuz gazeteleri var. Suçüstü yakalanıyorlar. Emniyet görevlileri oraya girecek toplamışlar oraya başı açık, başı kapalı tüm kardeşlerimizi, onlarla bariyer oluşturuyorlar. O başı örtülü kardeşlerimizi bunlar var ya Güneydoğu’da PKK’lılarla da sırt sırta seçimlerde bir araya getirdiler. Bunları gözlerimle gördüğüm zaman yazıklar olsun dedim” diye konuştu.

-“NE YAPARSANIZ YAPIN KAÇAMAYACAKSINIZ”-

Zaman Gazetesi’ne kayyum atanmasının ardından emniyet mensuplarının gazete binasına girdiğini fakat içerisinin boşaltılmış olduğunu belirten Erdoğan, “Devletin bütün kurumlarına sızmışlar. Ne yaparsanız yapın kaçamayacaksınız. Ne dedim Başbakanlığım dönemimde, ‘bunların inine gireceğiz’ dedim. Girdik mi, girmeye devam ediyor muyuz?” dedi.

-“AYM BİREYSEL BAŞVURU HAKKIYLA İLGİSİ OLMAYAN BİR KARAR VERMİŞTİR”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği kararı eleştirerek, “Anayasa Mahkemesi Anayasa’yı açıkça hiçe sayarak kendini mahkemenin yerine koymuş bireysel başvuru hakkıyla ilgisi olmayan bir karar vermiştir. Yargı süreci bitmediği halde tutukluluk süreci içinde olan bu kişiler hakkında Anayasa Mahkemesi böyle bir karar veriyor. Çok daha önceden yapılmış binlerce başvuruyu görüşmeyi beklerken bu davadan yargılanan kişilerin tutukluluk halleriyle ilgili çok hızlı bir süreç işletilmiştir. Bu aceleniz ne? Ne oldu da bu kadar acele ettiniz?” diye sordu.

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanına kırgın olduğunu ise şöyle dile getirdi:

“Sayın Başkan bana daha önceleri bizzat kendisi söylemiştir. Gerekçeyi hazırlamadan asla karar açıklamayız diye. Ben bu olayı yaşayınca gerçekten çok üzüldüm ve buradan söylüyorum, çok kırgınım. O makamda olana dürüstlük yaraşır da onun için, bana bunu söyledi.”

-“AYM MİLLETİNİN ALEYHİNE KARAR ALMAKTAN ÇEKİNMEMİŞTİR”-

Anayasa Mahkemesi’nin kamuoyuna açıkladığı gerekçede her şey olduğunu fakat hukuksuzluğun izahının olmadığını ifade eden Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin, bu ülkede devletin ve milletin hakları, menfaatleri, çıkarları konusunda en fazla hassas olması gereken kurumların başında geldiğini söyledi.  Erdoğan, “Bu kurum, üstelik de başkanının da içinde yer aldığı bir kısım üyeleri eliyle son dönmede Türkiye’ye yönelik en büyük saldırılardan birinin somut örneği olan bir konuda ülkesinin ve milletinin aleyhine karar almaktan çekinmemiştir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.