Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş akbank Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı ato

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kırmızı Çizgilerine Saygı Gösteren Herkese Meclis’in Kapısı Açık

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere işaret ederek, “Türkiye’nin kırmızıçizgilerine saygı gösteren herkese Meclis'in kapısı sonuna kadar açıktır. Milletin verdiği yetkiyi bir avuç teröriste asla peşkeş çekemez. Her kim milletvekilliği yerine terör seviciliği yapıyorsa karşısında bizatihi milletin kendisini bulur. Terörle arasına mesafe koymayanın yeri, kimse kusura bakmasın, parlamento değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Siirt 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Kongrenin yapılacağı salona geçmeden önce dışarıda kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı, Eşi Emine Erdoğan’ın da memleketi olan Siirt’te olmanın mutluluğunu dile getirdi.  Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Siirt'in eniştesi olmanın gururunu hep yaşadım. Daima yüreğimde hissettim. Ne zaman birileri önümüze engel çıkarsa Siirt her zaman yanımızda oldu. Sizler AK Parti'nin büyük ve güçlü Türkiye mücadelesine destek verdiniz. İlk oylamada Siirt'te yüzde 85 ile bu kardeşinizi parlamentoya gönderdiniz. Biz Siirt'in Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne çok güçlü bir destek vermesini arzu ediyorduk. İl genelinde 'evet' oyları yüzde 48'de kaldı. O bizi üzdü.”

Erdoğan, 2019’da yapılacak milletvekili ve cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili seçimleri hatırlatarak, “Biz 2019 seçimlerinde Siirt'ten bu şehrin tarihine, kültürüne yaraşır bir tablo bekliyoruz. Durdurak bilmeden çalışarak koşturacak ve milli iradenin hukuk yıldızı yapacağız” dedi.

YENİ ÜNİVERSİTE MÜJDESİ

Buradaki konuşmasının ardında, kongrenin yapılacağı salona geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirtlilere yeni üniversite müjdesi verdi.

Erdoğan, “2 yılı bulmaz, YÖK'ten karar çıktı ve Siirt Üniversitesi'ne tıp fakültesini de kuruyoruz. Artık tıp konusunu Siirt'te halledeceğiz” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA SSK ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, SSK Genel Müdürlüğü dönemi üzerinden eleştirdi. Erdoğan, AK Parti’den önce ülkeyi yönetenlerin geçmişten hiç mi hiç ibret almadığı eleştirisini yaparak,  “Bir dönem ülkede kıyak emeklilik diye bir şey çıkardılar. Şu an ana muhalefetin başındaki zat SSK’nın Genel Müdürüydü. Bu zatın da katkı sunduğu bir düzenlemeyle 34-35 yaşındaki insanlara emekli olma hakkı tanıdılar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir dönem kıyak emeklilikle 34-35 yaşında insanlar emekli edildi. İnsanın en verimli yaşları olan 40'lı yaşlara bile varmadan yüz binlerce vatandaş emekliye sevk edildi. Bunun bedelinin ne olduğunun hesabını yapıyor musun, hesabını biliyor musunuz? Biz 35 yaşındaki insanları emekli ettik. Günü kurtarmak için çektikleri bu kıyağın faturasını kim ödedi? Elbette, devleti ile milleti ile biz ödedik. Halen de ödüyoruz.  Bu beceriksiz genel müdürün basiretsizliği nedeniyle soyup soğana çevrilen SSK'yı yeniden biz ayağa kaldırdık biz. Vatandaşımızın mağduriyetini kaldırdık. ”

POPÜLİZM TUZAĞINA DÜŞMEDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anamuhalefet partisini eleştirmeye devam ederken, “Anamuhalefetin bizi çekmek istediği popülizm tuzağına düşmedik” dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bundan sonra da küçük hesaplar peşinde koşmayacak, istikbalimizi tehlikeye sürüklemeyeceğiz. 2023 hedeflerimize ulaşabilmemiz için bugüne göre ülkemizi 2 kat daha büyütmemiz gerekiyor. Nasıl ülke sathında ana muhalefeti dikkate almadan çalıştıysak Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da meydanı terör örgütüne bırakmadan hedeflere yürüdük. Bir dönem eli kanlı katillerin musallat olduğu ilçelerimizde artık emniyet ve huzur hakim.”

“TÜRKİYE'NİN KIRMIZIÇİZGİLERİNE SAYGI GÖSTEREN HERKESE MECLİS'İN KAPISI SONUNA KADAR AÇIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kırmızıçizgilerini anımsatarak şöyle dedi:

“Adı, sanı, makamı kim olursa olsun kimse kendisini hukukun üzerinde göremez. Hele hele milletin emanetini üç beş çapulcuya emanet edemez. Her kim Gazi Meclis’in çatısı altında milletvekilliği yapma yerine,  terör seviciliği yapıyorsa,  terör yandaşlığı yapıyorsa, karşısında bizatihi karşısında milletin kendisini bulur. Terörle terörizmle şiddetle arasına mesafe koymayanın yeri kimse kusura bakmasın yeri parlamento değil.  Belediyenin imkânlarını sokak çetelerinin emrine verenlerin yeri de başkanlık koltuğu değildir. Milletin tek bir kuruşunun bile terörün kasasına gitmesine izin vermeyiz.  Türkiye'nin kırmızıçizgilerine saygı gösteren herkese Meclis'in kapısı sonuna kadar açıktır. Milletin verdiği yetkiyi bir avuç teröriste asla peşkeş çekemez. Bu ülkenin imkânları ile devlet ve millet düşmanlarının serpilmesine asla göz yumamayız. Biz meseleye bu şekilde yaklaşıyoruz. Vatandaşlarımız arasında ayrım yapmadan, etnik, siyasi kimliğine bakmadan 81 milyonun tamamına hizmet götürmeye çalışıyoruz. Terörle mücadelede bize destek olan herkese teşekkür ederiz. Karşımıza geçip de terör ağzıyla konuşanın da cehenneme kadar yolu var. ”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.