Öne Çıkanlar ankara konya bodrum sgk deprem chp pakistan veysel eroğlu iata kastamonu Bala Kuğu Gölü ile İzleyenleri Büyüledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin Bekasına Halel Getirecek Bir Adımın Atılmasına Kesinlikle İzin Vermeyiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çevremizde ülkemizin bekasına halel getirecek, vatandaşlarımızın can güvenliğini hiçe sayan bir adımın atılması kesinlikle izin vermeyiz ve vermeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Osmaniye 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Erdoğan, Afrin’e yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şu ana kadar bin 951 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek “Mehmetimiz, dağ, taş demiyor. Bir taraftan F-16’larla, bir taraftan SİHA’larla İHA’larla tanklarla, toplarla kar kış, bora, fırtına yürüyor” şeklinde konuştu.

“BU TÜNELLERİN PARALARI NERELERDEN GELDİ”

Afrin’de PYD terör örgütünün açtığı tünellere ilişkin konuşan Erdoğan, “O ne tüneller açmışlar öyle,  bu tünellerin paraları nerelerden geldi. Bu tünellerin, bu beton mikserleri, çimentoları nerelerden geldi. Biliyoruz, biliyoruz. O bilmiyoruz zannedenler, vakti saati geldiğinde bütün o video kayıtları ile onlara bunları gösteriyoruz ve göstereceğiz” dedi.

“2019 BİZİM İÇİN BİR İTTİFAK YILI OLACAK”

Önlerindeki süreçte dostluğu daha da perçinlemeleri gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Cumhur İttifakı’ için temelleri attıklarını söyledi. Erdoğan, “2019, bizim için bir ittifak yılı olacak” ifadelerini kullandı.

“BİR MİLYON BU KONVANSİYONEL SİLAHLARLA ÖLDÜRÜLDÜ”

Bölgenin son derece meşakkatli günlerden geçtiğini dile getiren Erdoğan, Suriye’den Irak’a; Yemen’den Libya’ya, Filistin’e kadar kardeşlik bağlarının olduğu birçok ülkenin istikrarsızlık içinde kıvrıldığını belirtti.  Erdoğan’ın konuşması şöyle devam etti:

“Sadece Komşumuz Suriye’de tüm dünyanın gözü önünde bir milyon kardeşimiz devlet terörünün kurbanı oldu. Hala Esed ile bir araya gelelim diyen zavallılar var. Esed’le bu işi toparlayalım diyen zavallılar var. Yahu bir milyon vatandaşını katleden, böyle bir katille siz neyi düzelteceksiniz. Neyi ayağa kaldıracaksınız? Her fırsatta bize demokrasi, insan hakları, hukuk dersi veren devletler ve kuruluşlar ise tüm bu olan bitene kayıtsız kalıyor. Tutturmuşlar bir şey; 'kimyasal silah kullananlara gereğini yapalım.' Kimyasal Silah kullanırken bin kişi bin 500 kişi ölüyor, peki. Konvansiyonel silah kullanmayı bir kenara niye atıyorsun. Bu bir milyon bu konvansiyonel silahlarla öldürüldü, varil bombaları ile öldürüldü, tanklarla, toplarla öldürüldü.”

“DİYORUZ Kİ; DOĞU GUTA’DAKİLERİ BİZE VERİN, VERMİYORLAR”

“Doğu Guta’da devam eden vahşete ilişkin ciddi tepki gösteren bir ülke gördünüz mü, duydunuz mu?” diyen Erdoğan,  “Sivil, sivil, sivil diyorlar, peki kardeşim Doğu Guta’da öldürülenler ne, asker mi? Diyoruz ki; Doğu Guta’dakileri bize verin, vermiyorlar. Nereye götürüyorlar? Şam’a. Şam’da akıbetleri meçhul. Verin bize, biz bunu insani yardım adına istiyoruz verin. Çünkü bu ülke Türkiye, o damarlarındaki asaletinden buralardaki bu zulmü durdurmak için verin bize biz hastanelerimizde onları tedavi ettirelim diyoruz” ifadelerini kullandı.  

“ÜLKEMİZİN BEKASINA HALEL GETİRECEK BİR ADIMIN ATILMASI KESİNLİKLE İZİN VERMEYİZ”

Bugün Türkiye’nin rızasını, menfaatini, endişesini ve taleplerini gözetmeyen hiçbir projenin bölgede uygulanma şansının olmadığını söyleyen Erdoğan, “Çevremizde ülkemizin bekasına halel getirecek, vatandaşlarımızın can güvenliğini hiçe sayan bir adımın atılması kesinlikle izin vermeyiz ve vermeyeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.