Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yanan Ormanlarımız Küllerinden Yeniden Doğacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yanan ormanlarımız küllerinden yeniden doğacak. Bu alanlar en verimli şekilde ağaçlandırılacak, yeniden orman olacak." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Canlı yayınında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; sel bölgelerinde yürütülen çalışmalar, orman yangınları ile mücadele, mülteci meselesi, ekonomik gelişmeler, yeni anayasa çalışmaları, Koronavirüsle mücadele, Tokyo Olimpiyatları ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) baraj puanının düşürülmesi başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Orman yangınlarıyla alakalı olarak şu anda ciddi manada kontrol altına alınmış vaziyette olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yangınların çıkış nedeni olarak bütün ihtimaller üzerinde çıkış anından itibaren durduk. Ülkemiz yangınlarla mücadele konusunda iki asra yaklaşan kurumsal bir tecrübeye sahip. Coğrafyamızda yangın söndürmede en önemli hava aracı olan helikopterler 2002 yılında 18 adetken 2021 yılında 39'a çıkardık ama bu süreçte bu rakam 60'a yaklaştı. Şu an dünyada yangına en kısa sürede müdahale eden ülke konumuna girdik." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.