Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yurt Dışına Giden Tek Kuruş Yok, Bu Zatın Söylediği Yalan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına sert yanıt verdi. Erdoğan, “Bu 5 isim, asla o zikrettiği şirkete ve yere para göndermiş de değil. Tam aksine mevcut şirketlerini satmaları sebebiyle onlara para geldi. Az buçuk ticareti, tüccarlığı, girişimciliği bilenler için bu yapılan işlerde hiçbir sorun yoktur. Buradaki tek sorun ortada bu zatın ifade ettiği gibi yurtdışına giden tek kuruş para olmayışıdır. Belki anlamamış diye bu zat bir kez daha tekrarlıyorum. Yurt dışına giden tek kuruş yok. Dolayısıyla bu zatın söylediği yalan mı? Yalan. Bu zat bir kez daha müfteri durumuna düştü mü? Düştü” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Orman Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan projelerin açılış törenine katıldı.

Konuşmasına Mevlit Kandili’ni kutlayarak başlayan Erdoğan, yapımı tamamlanan projeler hakkında bilgi verdi. İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde şehirde yaşanan su sıkıntısına değinen Erdoğan, “O zaman bu kardeşiniz de belediyeyi CHP’den almıştı. İSKİ’nin başında da CHP’li belediye başkanının atamış olduğu genel müdürü vardı. Tabi görevden aldık yerine de Veysel hocamızı İSKİ’ye genel müdür yaptık ve İSKİ’yi Veysel hocamızla ayağa kaldırdık” dedi. İktidara geldiklerinde 76 şehirde içme suyu sıkıntısı yaşandığını, 81 ilde içme suyu sorunun artık çözüldüğünü belirten Erdoğan, “Eskiden baraj gibi işleri yabancı firmalar yapardı, ülkemizin bu konudaki birikimi çok sıkıntılıydı. Biz altyapı yatırımlarında da yerli ve milli bir anlayışı öne çıkardık anladın mı Kemal?” ifadelerini kullandı.

“SORMAK LAZIM KAÇ AĞAÇ DİKTİNİZ ONU SÖYLEYİN”

İktidarları döneminde hizmete alınan baraj sayısının 508 olduğunu ifade eden Erdoğan, bu barajlarla hem içme suyu hem de tarımsal arazilerin sulanması konusunda çok önemli mesafeler kat edildiğini, hedefin 85 milyon dekar olan sulanabilir arazilerin tamamına gerekli imkanın sağlanması olduğunu kaydetti.

Yeni yatırımlar yanında, içme suyunda kayıp kaçak oranının yüzde 25’e indirilmesinin hedeflendiğine işaret eden Erdoğan, içme suyu yatırımlarını anlattı. Ağaç dikimi çalışmalarına da değinen Erdoğan, uygun alanı olan her yerde ağaç dikimi çalışmalarının sürdüğünü, 2023 yılına kadar 7 milyar fidanı toprakla buluşturmuş olacaklarını belirtti. Erdoğan, “Dedim ya çevrecilik de bizimle kimse yarışamaz, boşuna konuşmasınlar. Yok Greenpeace’iymiş, yok şucuymuş yok bucuymuş bunların hepsi hikaye, onlara sormak lazım. Kaç ağaç diktiniz onu söyleyin” dedi.

“AKŞAM BAŞKA SABAH BAŞKA, HAYATI YALAN”

Derslikten, öğretmen sayısına ve eğitime yapılan yatırımlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama bu Kılıçdaroğlu bunları bilmiyor ki, takip etmiyor ki. Akşam başka sabah başka, hayatı yalan. Üniversite sayımızı 75’ten 185’e ulaştırdık. Acaba bundan haberi var mı? Biraz sonra geleceğim. SSK başında görev yaptın, o görev yaptığın zamandaki yolsuzlukları anlatacağım. Nasıl batırdın o kurumu onu anlatacağım. Acaba bir dikili ağacın var mı? Vereceğin cevabı şimdi söyleyeyim, ‘onu o zamanın başbakanı yapmalıydı’ der. Bürokrat hiçbir işe yaramaz onun nazarında. Ama bizim zamanımızda bürokratımız da üretiyor. Çünkü biz o tür bürokratları iş başına getiririz” diye konuştu.

“ANA MUHALEFET PARTİSİNDEKİ ZATIN HEZEYANLARINA CEVAP VERMEK ZORUNDA KALIYORUZ”

IMF borcunun ödenmesine ve Merkez Bankası’ndaki rezervlere değinen Erdoğan, “Ey Kılıçdaroğlu duy duy. Kulağın var duymazsın, gözün var görmezsin, ağzın dilin var hakikati konuşamazsın” ifadesini kullandı. Göreve geldiklerinde Türkiye’nin 36 milyar dolar ihracat yaptığını, şu an bu rakamın 155 milyar dolara çıktığını, 9 milyon kişiye ilave istihdam sağladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevgili dostlar, tilki yetişemediği üzüme koruk dermiş. Bunun örneği Kılıçdaroğlu’dur. Bütün bunları şunun için anlatıyorum. 15 yılda ülkemizi büyütmek zenginleştirmek, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartmak için gerçekten çok çalıştık, çok mücadele ettik. Bugün ise Türkiye güvenlikten ekonomiye kadar her alanda kritik dönemden geçiyor. Bu tarihi süreçten ülkemizi en güçlü şekilde çıkarmanın mücadelesini veriyoruz. Maalesef ülkemizin bunca sıkıntısı arasında bir de ana muhalefet partisindeki zatın hezeyanlarına cevap vermek zorunda kalıyoruz. Ben milletimin karşısına bu tarz konularla çıkmaktan inanın utanıyorum. Ama karşımdaki zatta aynı kafadaki kesimlerde utanma, arlanma, hakka hukuka riayet anlayışı olmadığı için mecburen bu konulara girmek zorunda kalıyoruz” dedi.

“BELGE GÖSTEREMEDİ, REZİL KEPAZE OLDU”

Kılıçdaroğlu’nun ‘cumhurbaşkanı ve ailesi yurt dışındaki bir takım hesaplara milyonlarca dolar para gönderdi’ diye bir iddia ortaya attığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz de kendisini müfteri ilan ederek, ispata davet ettik. Dün grup toplantısında çıktı, yurt dışındaki bir şirkete şu kişi şu kadar milyon dolar para gönderdi diye bir takım yine sözler söyledi. Elindeki bir tomar kağıdı sallayarak da ‘işte dekontları da bunlar’ dedi. Tabi dekont dediği kağıtları, ne gazetecilere ne adli makamlara vermedi. Avukatlar hemen anında kendisine bunu ilgili savcılığa lütfen veriniz, medyaya veriniz dedi. Ve o kağıtların ne olduğunu şimdilik bir kendisi, bir de onları bu zatın eline tutuşturanlar biliyor. Tabi hadise aynı zatın elinde bilgi, belge olmadan ilk iftira atışı değil. Bir ara şahsımla alakalı İsviçre’de hesaplarım olduğunu söyleyip durdu, ispata davet ettiğimde belge gösteremedi, rezil kepaze oldu. Ben bunun peşinde gidenlere şaşıyorum. Dedim ki ‘İspat et bu görev bırakacağım’ dedim. İspat yok. Bu defa aynısını söylüyorum. İspat ettiğin anda ben cumhurbaşkanlığını bırakacağım, siyaseti bırakacağım dedim, ama sen de CHP’nin başına, bu milletin başına bela olmaktan çekil.

“MİLLET BUNA ÇARKÇI KEMAL DİYOR”

Değerli kardeşlerim aynı taktiği CHP’nin eski Genel Başkanı Sayın Baykal’a da uygulayarak, onu da sıkıntıya soktu. Bu adam yaptı. ‘Ben siyasete girmeyeceğim’ dedi, ertesi gün siyasete girdi. Başka bir zaman televizyon kanalında, ‘Erdoğan’ın Baykal’ın kasetini izlediğini gördüm’ diye bir şeyler geveledi. Bizim ardımızdan gidenler bile şunu soruyor ‘acaba?’ Bunu ortaya koyacağız ki sizler de bunu bilmeyenlere anlatmanız lazım ki, bu tür insanlar bu ülkenin siyasetinden çekilsinler, bu ülke müfterilerin siyasetinde bu kadar yorulmasın. Kendisini ispata davet ettiğimizde ‘Öyle bir şeyi hatırlamıyorum’ diye çark etti. Onun için millet buna çarkçı Kemal diyor. Bir ara tsunami felaketinde toplanan paraların gönderilmediğini öne sürdü. Konuyla ilgili belgeler ortaya konunca, yine pişkinliğe vurup kulağının üzerine yattı. Bir başka zaman, o dönem bakan olan Hayati Yazıcı arkadaşımızın ÖSYM başkanına mail gönderip ‘şu kişiyi üniversiteye yerleştirin’ dediğini öne sürdü. Bu mailin de sahte olduğu ortaya çıktı. Çıkıp özür dahi dilemedi.”

“DAHA İLERİ GİTMEYEYİM”

Altından klozet iddialarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Grubumuzda bilmem kaç tane FETÖ’cü milletvekili açıklayacağını söylemiş, bu sözünü yutmuştu. Şimdi Amerika’da FETÖ’cü vekillerin hangi partiden olduğu ortaya çıkıyor. CHP’nin FETÖ’cü milletvekilleri şu anda yargının yakalama kararı verdiği CHP’li iki tane milletvekili. ABD’de kurulan kumpasın bizzat içindeler. Bunun adı, siyaset, muhalefet olamaz, bu insanlık dahi değil, bunun adı daha ileri gitmeyeyim. Ana muhalefet bunun yükünü daha çekemez, çekmemeli. Bunun adı ana muhalefet değil, ana hıyanettir” dedi.

“KARŞINIZDA KARİKATÜR TİPLİ BİRİNİ BULUYORSUNUZ”

CHP bazı milletvekillerinin yurt dışında Türkiye aleyhine davalara bilgi ve belge taşıdığını, FETÖ’nün ellerine tutuşturduğu belgeleri kimi zaman kendileri, kimi zaman da yurt dışına teslim ettiğini, bu kişilerin Türkiye’ye yaptıkları ihanetin hesabının mutlaka sorulacağını ifade eden Erdoğan, “Aslında ana muhalefetin içinde zedelendiği bu durum bizim işimize geliyor ama ülkemiz adına üzülüyoruz. Milli ve yerli duruşa sahip CHP’liler adına üzülüyoruz. İnsan mindere çıktığı zaman dengi sayılabilecek bir rakip görmek istiyor. Siz sıkı bir siyasi mücadele için ortaya çıkıyorsunuz, karşınızda karikatür tipli birini buluyorsunuz. Ne yapalım artık kader deyip işimize bakacağız” diye konuştu.

“İSPAT EDEMEZSEN DE O YERDE DURMA ARTIK, ÇEKİL GİT”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından avukatların açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Erdoğan ,sözlerine şöyle devam etti:

“Tüm milletime sesleniyorum, iddialar yalanlanarak belge olduğu öne sürülen kağıtların derhal savcılığa verilmesi, en azından medyayla paylaşılması çağrısında bulunuldu. Bir saat öncesine kadar avukatlara sordum, durum nedir? ‘Henüz bu yönde bir gelişme olduğunu duymadık’ dediler. Aynı çağrıyı tekrarlıyorum. Madem tüm belgelerin elinde olduğunu söylüyorsun, kürsüden sallamayı bırak. Milletimizle paylaş, git savcılığa teslim et. Öyle mi? suçlu varsa ortada git teslim et. Ondan sonra çok daha rahat tepinirsin. O kürsüden salladığın her kağıt, ya yalan ya yanlış çıktı. Bu defa kendisini kimin nasıl, hangi sahte belgelerle aldatıp o kürsüye çağırdığını bilmiyoruz. Bizim için önemli olan şahsımıza ve ailemize yapılan bu saldırının cevapsız kalmamasıdır. İfade edilen isimlerin çoğu, 30-40 yıldır ticaretle uğraşan, şirketler kuran iş adamlarıdır. Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı değilken, başbakan değilken de bu insanlarla ticaretle uğraşıyor, milyonlarca liralık işler yapıyordu. Bu zat önce, şahsımın, çocuklarımın, eniştemin, dünürümün, eski özel kalem müdürüm diye ifade ettiği o şahıs benim özel kalem müdürüm hiçbir zaman olmadı. Böyle bir yalan olur mu? Zerre kadar sende şahsiyet varsa, Mustafa Gündoğan bana ne zaman özel kalem müdürlüğü yapmış, çık bunu ispat et. İspat edemezsen de o yerde durma artık, çekil git. Ve bu zat bir işadamıdır, ve bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiğini iddia etti. Bir takım isimler, tarihler ve rakamlar zikretti. İddiası da bu paraların yurt dışındaki şirkete gönderildiği. Aslında ticaretle uğraşan birisi yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da şirket alır satar, para havale eder, havale alır. Ömründe tuğla üstüne tuğla koymamış, sadece her işe taş koymayı görev edinmiş birisine bunları anlatmanın zorluğunu elbette biliyorum.

“MAŞALLAH KENDİSİNDE MANDA DERİSİ GİBİ YÜZ VAR”

Bu 5 isim, asla o zikrettiği şirkete ve yere para göndermiş de değil. Tam aksine mevcut şirketlerini satmaları sebebiyle onlara para geldi. Az buçuk ticareti, tüccarlığı, girişimciliği bilenler için bu yapılan işlerde hiçbir sorun yoktur. Buradaki tek sorun ortada bu zatın ifade ettiği gibi yurt dışına giden tek kuruş para olmayışıdır. Belki anlamamış diye bu zat bir kez daha tekrarlıyorum. Yurt dışına giden tek kuruş yok. Dolayısıyla bu zatın söylediği yalan mı? Yalan. Bu zat bir kez daha müfteri durumuna düştü mü? Düştü. Peki yüzü kızaracak mı? Hiç sanmıyorum. Maşallah kendisinde manda derisi gibi yüz var. Özür dileyecek mi? Gereğini yerine getirecek mi? Bugüne kadar yapmadı, yapacağını da sanmıyorum. Çamur at tutmasa da izi kalır anlayışını siyasetinin merkezine yerleştirmiş bu zat hızla siyaset çöplüğüne doğru yuvarlanıyor.”

“KAFAYI PARAYLA BOZMUŞ OLMASINA ŞAŞMAMAK LAZIM”

Kılıçdaroğlu’nun Suriyeli mültecilere harcanan 30 milyar doları da gündeme getirdiğini anımsatan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Gezi olaylarında ekonomideki dalgalanma nedeniyle Türkiye’nin uğradığı kayıpları veya çukur eylemlerinin yol açtığı milyar dolarlık zararı sorduğunu duymadığını ifade etti.

Erdoğan, “Ha şunu da söyleyeyim. 15 Temmuz darbe girişimiyle alakalı da bu zatın en ufak bir derdi yoktur, bunu da biliniz. Bu zatın son günlerde, ülkemizin maruz kaldığı aleni ekonomik saldırılar karşısında milletimizin hakkını savunan iki çift laf ettiğine de şahit olmadık. Kafayı neye takmış? Suriyelilere harcanan paraya takmış. Madem bu kadar merak ediyor, biz de söyleyelim. Türkiye Suriyeliler için AFAD eliyle yaklaşık 2.3 milyar dolar. Belediye hizmetleri 6 milyar dolar. STK vasıtasıyla 1.2 milyar dolar. Sınırlarımız içinde ve dışında verilen eğitim ve sağlık hizmetleri ki bunlar sınırsız olmuştur. Bu hizmetler için görevlendirilen personelin maliyeti vardır. Kamu düzeni için işlerin maliyeti vardır. Amortisman ve diğer maliyetler vardır. Suriyelilere sadece sadece kamu kuruluşları, STK’lar yardım etmiyor. Asıl büyük yardımı milletimiz yapıyor. Tüm bunları topladığımızda karşımızda uluslararası standartlara göre yapılmış 30 milyar dolarlık meblağ çıkıyor. AFAD, Maliye Bakanlığı’nın hesaplama yöntemleriyle ortaya çıkmaktadır. Dünyanın neresine gidersek gidelim, hangi liderle görüşürsek görüşelim, Türkiye’nin sığınmacılarla ilgili işlerini konuşuyor. Bir tek bu zat, meseleye harcanan para gözüyle bakıp hesap sormaya kalkıyor. En insani konulara bile böyle yaklaştığına göre, diğer hususlarda kafayı parayla bozmuş olmasına şaşmamak lazım” dedi.

“BEN DE AYRICA TEKRAR BUNA YENİDEN BİR DAVA AÇACAĞIM”

Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde yaşananlara değinen Erdoğan, “Halbuki biz parayla kafayı bozmuş bu zatın, SSK’yı yönettiği dönemde ülkemizi milyonlarca dolar zarara uğrattığını da unutmadık. Daha bir yaşına girmemiş torununu, ortaokul çağındaki oğlunu nasıl SSK’lı yaptığını unutmadık” dedi.

Hakikatlerin gün gibi ortada olduğunu, ticaretle uğraşmanın, kazanırken ülkene de kazandırmanın asla utanılacak şey olmadığını ifade eden Erdoğan, “Asıl utanılması gereken, böyle bir geçmişe sahip olduğu halde, yalanla sahtekarlıkla insanları itham etmektir. Bizim de milletimizin de eli her zaman bu müfteri zatın yakasında olacaktır. Şu anda beş kişilik, ismi geçen beş kişi, beş arkadaşımız onlar en üst düzeyden zaten davalarını açacaklar ve hukuki olarak bu işin mücadelesini verip yakasından bu adamın düşmeyecekler. Yargı da bu hak aranacaktır. Ve ben de ayrıca tekrar buna yeniden bir dava açacağım. Ben de hukukta hakkımızı yeniden aramanın peşinde olacağım. Sizlerin ve milletimin vaktini böyle bir konuyla ve zatla aldığım için haklarınızı helal etmenizi istiyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.