Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye Sert Eleştiri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik tavrına ilişkin “CHP’nin yaklaşımı tamamıyla terör örgütlerine benzer bir yaklaşımdır. YPG’nin yaklaşımı neyse CHP’nin yaklaşımı da odur. PYD’nin yaklaşımı neyse CHP’nin yaklaşımı da odur. PKK’nın yaklaşımı neyse aynı şekilde CHP’nin yaklaşımı da odur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan ziyareti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Papa Franciscus’nın daveti üzerine Vatikan’a gittiğini belirterek bu ziyaretin iade- i ziyaret olduğunu söyledi. Erdoğan, Papa Franciscus ile gerçekleştireceği görüşmede; Filistin, Kudüs, Suriye, Irak, terörle mücadele, mültecilerin sorunları ve insani yardımlar gibi konular ile batıda yükselen İslam düşmanlığı ve kültürel ırkçılıkla mücadele konularının ele alınacağını belirtti. Vatikan’da ki temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile de bir araya geleceğini dile getirdi.

“SEÇİMİ KAYBEDEN KİŞİNİN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR, KONGRENİN AKIBETİNİ, İÇERİĞİNİ, YAPISINI GAYET GÜZEL BİR ŞEKİLDE TANIMLIYOR”

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’na ilişkin Erdoğan, kongrelerin, siyasi partilerin kendi iç meselesi olduğunu dile getirdi. Erdoğan konuya ilişkin ayrıca, “Burada zaten malum önce dört, beş aday konuşulurken sonunda iki adaya düştü ve seçimi kaybeden kişinin yapmış olduğu açıklamalar, zaten kongrenin akıbetini, içeriğini, yapısını gayet güzel bir şekilde tanımlıyor. Bunun dışında bizim CHP Kongresi ile ilgili söyleyecek hiçbir sözümüz olamaz” ifadelerini kullandı.

“CHP’NİN BAŞTAN İTİBAREN YAKLAŞIMI NE MİLLİDİR, NE YERLİDİR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün Mersin'de yaptığı konuşmada CHP’nin Zeytin Dalı Harekatı’na  yönelik tavrını eleştirmesine ilişkin değerlendirmeleri sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Bahçeli’nin açıklamalarını aynen paylaşıyorum ve CHP’nin baştan itibaren yaklaşımı ne millidir, ne yerlidir” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın konuşması şu şekilde devam etti:

 “CHP’nin yaklaşımı tamamıyla terör örgütlerine benzer bir yaklaşımdır. YPG’nin yaklaşımı neyse CHP’nin yaklaşımı da odur. PYD’nin yaklaşımı neyse CHP’nin yaklaşımı da odur. PKK’nın yaklaşımı neyse aynı şekilde CHP’nin yaklaşımı da odur. Nitekim genel başkan yardımcılarının yaptığı açıklamaları gördük. Bunun dışında il başkanlığına getirdikleri kişilerin yaptıkları açıklamaları gördük. Verdiği akla baktığınız zaman ne diyor: Suriye’nin terörist başı, başındaki kişiyle bize görüşme tavsiye ediyor. Bu ne menen iştir ya. Bir milyon insanın ölümüne neden olacak veya neden olmuş bir kişiyle bizi bir araya getirme gafletinde, cehaletinde bulunacak bir adam, bunun siyasette yeri ne olabilir. Şu anda bizim Zeytin Dalı Operasyonumuzu sulandıran, buna bu kadar uzaktan duran bir kişinin Türk siyasetinde milli ve yerli bir yeri olamaz. Ona da gerekli cevabı zaten milletim verecektir.  

“935 TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK”

Şu anda şehitlerimizin bir defa ruhaniyeti onu akan kanlarda da boğacaktır. Bu nasıl bir yaklaşım. Sen bu şehitlerimizi görmüyor musun? Bu şehitlerimiz niye gidiyor oraya, nereye gittiklerinin adresini sana soracak halleri de yok. Senin gittiğin, gideceğin yer belli. Ama benim şehidimin de gideceği ve gittiği yer belli. Onun için ben Sayın Bahçeli’nin yaklaşımını aynen paylaşıyorum. Biz bu inandığımız yolda, şu anda kararlılıkla devam ediyoruz ve az öncesi itibariyle de 935 teröristi etkisiz hale getirdik. Tabi ki bu arada şehitlerimiz de oluyor. Ama şunu unutmayalım ki; Korkaklar zafer anıtı dikemez. Bu işler öyle Bay Kemal’in felan yapacağı işler değil. Bu işler, bu milletin bağrından çıkmış yiğitlerin yapacağı işlerdir.”

“TERÖRİSTLERLE BERABER AYNI YOLDA YÜRÜYORLAR”

Zeytin Dalı Harekatı’na katılan bir tanka dün gerçekleştirilen saldırı sonucu beş askerin şehit olmasına sebep olan silahın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin sorulan soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin ellerinde bilgiler olduğunu ancak bu bilgileri nihai neticeyi almadan paylaşmanın doğru olmayacağını söyledi. Erdoğan, “Yarım saat kadar önce Sayın Genelkurmay Başkanımızla da konuştuk. Elimizde bazı bilgiler var. Fakat kesinleştirmeden böyle bir açıklama yapmamız doğru olmaz diyor. Tahminler var, tahminleri benimle paylaştılar. Ama şu anda bunları açıklamak doğru olmaz düşüncesindeyim. Öyle veya böyle bunu veren kim olursa olsun teröristlerle beraber demek ki bu yolda yürüyorlar. Bunlar netleştiği zamanda bunu biz tüm dünya ile paylaşırız” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.