Öne Çıkanlar terörist abd rusya Koronavirüs chp cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tesk genel başkanı bendevi palandöken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İsrail deprem ATO Başkanı Gürsel Baran

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Değişim Sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçtiğimiz yıl milletimizin sesine kulak vererek bu yolda ilk adımları atmıştık. 2019 Mart’ı için de yine milletimizin sesine kulak verecek, kimlerin devam edeceğini, kimlerin değişeceğini buna göre belirleyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis’teki Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yunanistan’daki orman yangınında hayatını kaybedenler için başsağlığı dilekleri ilettiklerini söyleyen Erdoğan, “İhtiyaç halinde her türlü yardıma hazırız” dedi.

Kamuoyunun yakından takip ettiği bedelli askerlik uygulamasına değinen Erdoğan verdikleri sözü tuttuklarının altını çizerek, “Hafta sonu itibariyle bunu da bitirmiş olacağız. Batı ülkelerinde askerlik için personel bulunamadığı bir dönemde biz yığılmaları önlemek için sürekli bedelli askerlik kanunu çıkarmak zorunda kalıyoruz. Bu durum askerlik meselesini yeni ve daha köklü bir anlayışla ele almamız gerektiğini gösteriyor. Gereken hazırlıkların ve planlamaların yapılmasının artından Türkiye’yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine kavuşturmuş olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“TSK’NIN İNSAN GÜCÜNÜ UZMANLIĞA DAYALI HALE GETİRECEĞİMİZ BİR SİSTEM ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen askeri operasyonların yükümlüler eliyle yapılmadığını ifade eden AK Partili Erdoğan, “Bununla milletimizin askerlikle bağının tümden kopmasını da doğru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir ve onun ruhundaki o hassasiyeti, inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini nazari ve tatbiki verebileceğimiz hem de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin insan gücünü uzmanlığa dayalı hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Terörle mücadele Kanunu’nda yapacağımız değişikliklerde OHAL sonrasında güvenlik güçlerimize ve valilerimize ilave imkanlar sağlanıyor. Böylece terörle mücadelenin herhangi bir zafiyete uğramadan devam etmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

“İSRAİL TERÖR DEVLETİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ”

İsrail-Filistin gerilimine değinen i ele alan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Sivil Filistinlilerin üzerine tankıyla, topuyla, uçağıyla, füzesiyle keskin nişancısıyla giden İsrail terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdi. Asıl vahim olanı ise dünyanın İsrail tarafından katledilen yüzlerce ve yaralanan on binlerce Filistinliyi görmezden gelmiş olmasıdır. Buna karşılık olaylarda hayatını kaybeden tek bir İsrail askeri için neredeyse herkes harekete geçmiştir. Dikkat ederseniz ortada bir savaş yoktur. Ortada sadece İsrail yönetiminin Filistinlilere yönelik saldırıları ve uyguladığı insanlık dışı vahşet vardır. İsrail kadın, çocuk, yaşlı demeden önüne geleni vurarak, yaralayarak, öldürerek hele hele kadınları yerlerde sürükleyerek, insanların evlerini başlarına yıkarak Filistinlileri yaşadıkları yerlerden ayrılmaya zorluyor. Nitekim geçtiğimiz günlerde İsrail Parlamentosu’nda kabul edilen Yahudi Ulus Devlet Kanunu, bu ülkenin gerçek niyetini tüm açıklığıyla ortaya koymuştur.

“HİTLER’İN RUHU İSRAİL’İN BAZI YÖNETİCİLERİ ARASINDA YENİDEN HORTLAMIŞTIR”

Filistin halkı ile Kudüs’ü ziyaret eden Müslümanlara ve Hristiyanlara yönelik tüm haksız uygulamalar, baskılar, tecritler bu kanun ile meşrulaştırılmaktadır. Gasp ettikleri toprakları yerleşim yeri adıyla masumlaştırmaya çalışan İsrail bu kanunla yaptığı hırsızlığa kendince bir kılıf icat etmiştir. Karşımızda kendi tanımladığı topluluk dışında hiç kimsenin hakkını hukukunu hatta varlığını tanımayan bir devlet vardır. Bu düzenleme İsrail’in dünyadaki en Siyonist, faşist, ırkçı devlet olduğunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ispatıdır. İsrail’in bu düzenlemeden sonra Siyonizm, faşizm ve ırkçılık ile bunların sonuçları konusunda söyleyecek hiçbir sözü kalmamıştır. Hitler’in ari ırk saplantısı ile İsrail yönetiminin bu kadim toprakları sadece Yahudilere ait sayan anlayışı arasında hiçbir fark yoktur. Dünyayı büyük bir felakete sürükleyen Hitler’in ruhu İsrail’in bazı yöneticileri arasında yeniden hortlamıştır.”

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNİ ENGELLEYEMİYORLAR”

Yakın zamanda ekonomik olarak çok büyük kazanımlar elde edileceğini savunan Erdoğan, “Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’nin büyümesini, kalkınmasını, gelişmesini engelleyemiyorlar. Milli gelirle on yedinci, satın alma paritesine göre on üçüncü durumdayız. Şöyle sağlam bir hamleyle bu sıraları hızla ileriye taşımamızın önünde hiçbir mani yoktur” dedi.

“TÜRKİYE HEDEFLERİNE YAKIŞMAYAN FİNANS FOTOĞRAFINDAN EN KISA SÜREDE ÇIKACAKTIR”

İşsizlik rakamlarının gerilediğini, önümüzdeki dönemde ise işsizliğin tek haneye düşeceğini belirten Erdoğan, “Turizmde gerçekten çok hareketli ve bereketli bir sezon yaşıyoruz. Turizm gelirlerinde rekor kıracağız. Merkez Bankası rezervlerimiz bayağı düşmüştü. Şuan itibariyle 102 milyar Dolara çıkarak yeniden bir toparlanma başlamış vaziyette. İç borçlanma vademizin halen yüzde 70’ civarında olması piyasaların hazinemize olan güveninin işaretidir. Yeni yönetim sistemimizle her alanda olduğu gibi ekonomide de hedeflerimize kararlılıkla yürüyebileceğimiz zemine kavuştuk. Türkiye potansiyeline ve hedeflerine yakışmayan finans fotoğrafından en kısa sürede çıkacaktır. Nice sıkıntıların üstesinden gelen Türkiye bunu da başaracaktır. Buradan uluslararası ve ülkemizdeki yatırımcıları, tüm finans çevrelerini Türkiye’nin geleceğine güvenmeye davet ediyorum. Bu ülke kendisine itimat edip yatırım yapan hiç kimseyi hayal kırıklığına uğratmamıştır. Türkiye’ye bugün yatırım yapanlar yarın en çok karlı çıkanlar olacaktır” şeklinde konuştu.

“BİZİM BÖYLE BİR LÜKSÜMÜZ YOK”

24 Haziran seçim sonuçlarını bölge bölge, il il, sandık sandık analiz ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart 2019’da yapılması öngörülen yerel seçimlere hazırlandıklarını kaydetti. Analizden çıkardıkları sonuçları bir sonraki seçim için ders haline getirdiklerini aktaran Erdoğan, “Başka partiler kendi iç kavgalarıyla, çekişmeleriyle, olağanüstü kongreleriyle uğraşabilirler. Bizim böyle bir lüksümüz yok. Milletimiz bizden hizmet, eser bekliyor” dedi.

“GEÇTİĞİMİZ YIL İLK ADIMLARI ATMIŞTIK”

“Kimse bulunduğu makamların kendileri için ilanihaye kalacakları bir makam olarak kabul etmemeleri gerekir” diyen Erdoğan, AK Parti’de yaşanacak yeni bir değişim sürecinin sinyalini şöyle verdi:

“Bunun için de yerel yönetim seçimlerinde bu hassasiyeti kimileri gözünden kaçırmasın. Bilmelidir ki ben burada bir, iki, üç yıl dönem yapmış olabilir. Dört dönem görev yapmış olabilir. Ama şuanda değişmesi gerekiyorsa, eğer bu partinin yetkili kurulları bu konuda bir karar veriyorsa eğer o da bir dava adamıysa, ‘Demek ki benim yetkili kurulum böyle bir karar vermiştir, hayırlı olsun’ der o da arazide çalışmaya başlar. İşte şu anda diğer partilerin halini görüyorsunuz değil mi? Biz onların durumuna asla düşemeyiz. Bunlar bize asla yakışmaz. Partimdeki toplantıda söylediğim gibi, bize gururlanmak, kibir asla yakışmaz. Geçtiğimiz yıl milletimizin sesine kulak vererek bu yolda ilk adımları atmıştık. 2019 Mart’ı için de yine milletimizin sesine kulak verecek, kimlerin devam edeceğini, kimlerin değişeceğini buna göre belirleyeceğiz.”

MGK TOPLANTISI PAZARTESİ

Öte yandan Erdoğan, yarın itibariyle Afrika turuna çıkacağını, ardından yurda dönerek 30 Temmuz Pazartesi günü Milli Güvenlik Kurulu toplantısını yapacağını duyurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.