Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk vodafone Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan sıla gündem başlıkları hatay dsp PUBG MOBILE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na Büyükelçilik Yanıtı: Fiili Olarak Biz Bu İşi Yapmışız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Doğu Kudüs’teki konsolosluğun büyükelçiliğe çevrilmesine yönelik değerlendirmesine, “Çıkmış Kemal konuşuyor. ‘Orası Filistin’in başkenti olarak ilan edilmeli’ diyor. Biz Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak zaten çoktan ilan ettik. Ancak Kudüs şu an işgal altında olduğu için gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Ama bizim şu anda başkonsolosluğumuz büyükelçi ile temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu işi yapmışız. O gün yakın, bizzat resmi olarak büyükelçiliğimizi ayrıca orada açacağız” ifadeleri ile yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Karaman İl Başkanlığı Kongresi’ne katıldı. Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine değinen Erdoğan, “Mahkemelerde işledikleri cinayetlerin tek tek hesabını veriyorlar. Acımak yok. Acırsak, acınacak hale düşeriz. Son FETÖ’cü de hukuk önünde hesap verene kadar bu katil sürüsünün peşini bırakmayacağız. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar, nereye sığınırlarsa sığınsınlar nefesimizi enselerinde hissedecekler. Tarih, kimi 1 dolara, kimi 50 bin dolara ruhunu satan soysuzları sayfalarına kaydediyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birisi ne diyordu? ‘Darbe olsa tankların önce önüne ben çıkarım’ diyordu. Sanki Rabbim söyletmiş. O gece 23.17, İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniyor o birisi ve orada bir çağrıya karşı onbinler gelmiş… Dalaman’dan çağrımızı yaptık. Benim milletim, yüz binler Türkiye genelinde sokaklara döküldü. Ama o kişi Atatürk Havalimanı’ndan öyle korktu, öyle korktu ki adamları hemen tanklara gittiler, sorumlularla konuştular, anlaştılar. Anlaştıktan sonra da Bay Kemal, tıpış tıpış tankların arasından otomobiline bindi, Bakırköy Belediyesi'ne gitti. Oturdu, oradan maç seyretmeye başladı. Çayı geldi, kahvesi geldi darbeyi izliyor. Ne dedi, ‘Otellere baktık, oteller doluydu’ dedi. Biz ondan 1.5 saat sonra havalimanına indik. ‘Bize haber verseydiniz’ diyor. Yani adrese kayıtlı haber vereceğiz, 'Bay Kemal sen de gel'… Biz milletimize çağrımızı yaptık, onlar geldi. Demek sen milletin olduğu yerde yoksun” diye konuştu.

“SURİYE’DE DEAŞ’A KAÇ, YPG’YE TUT DİYEN AYNI MERKEZ”

Yüzyıllardır bir arada yaşayanların birbirine düşmanlaştırılmak istendiğini ifade eden Erdoğan, bunun içinde proje terör örgütlerinin silah ve mühimmata boğulduğunu belirtti. ABD’nin terör örgütlerine yaptığı silah desteğine değinen Erdoğan, Suriye halkını katleden, ülkeyi büyük bir enkaz yığına çeviren silahların menşeinin değişmediğine dikkat çekti. Rakka’nın DEAŞ’tan alınması amacıyla düzenlenen operasyona değinen Erdoğan, “Rakka tiyatrosu, DEAŞ ile YPG’nin bir madalyonun iki yüzü olduğunun artık inkarı mümkün olmayacak şekilde ortaya koymuştur. Suriye’de DEAŞ’a kaç, YPG’ye tut diyen aynı merkezdir. Suriye’nin parçalanması misyonunu yerine getiren DEAŞ’ın farklı isimler altında başka bölgelerde de devreye alınması bizim için şaşırtıcı olmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“BİZ DE SİZİ TANIMIYORUZ”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını sert bir dille eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Şimdi yeni bir durum ortaya çıktı. Kudüs. Kudüs’te Evangelist, Siyonist bir anlayış ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla ile Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etti ve kendi büyükelçiliklerini de oraya alıyorlar. BM kararına rağmen bu adımı atanlar, ‘biz sizi tanımıyoruz biz yaptık oldu’ mantığıdır. Öyle mi diyorsunuz? Biz de sizi tanımıyoruz. Hıristiyan dünyasının lideri Papa hazretlerini aradım. Onun da bizimle olduğunu gördüm. Mesajlarla dünyaya şu duyuruldu; Müslümanların başkenti olan Kudüs’ü siz Musevilere veya Yahudilere mal edemezsiniz. Burada Müslümanların ve Hristiyanların kadim bir tarihi vardır, diğerlerinin yoktur. Lütfen yerinizde durun ve Siyonist bir adım atmaya kalkmayın. Kalkarsanız bunun bedeli ağır olur.”

“FİİLİ OLARAK BİZ BU İŞİ YAPMIŞIZ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’nin Doğu Kudüs’teki konsolosluğun büyükelçiliğe çevrilmesine yönelik değerlendirmesini anımsatan Erdoğan, “Çıkmış Kemal konuşuyor. ‘Orası Filistin’in başkenti olarak ilan edilmeli’ diyor. Biz Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak zaten çoktan ilan ettik. Ancak Kudüs şu an işgal altında olduğu için gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Ama bizim şu anda başkonsolosluğumuz büyükelçi ile temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu işi yapmışız. O gün yakın, bizzat resmi olarak büyükelçiliğimizi ayrıca orada açacağız” dedi.

“AYNAYA BAKMADAN BİZE ÇAMUR ATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Batı medyasını eleştiren Erdoğan, “Teröristleri parlatma kervanına son olarak Alman ordusuna ait bir derginin katıldığını gördük. Aynaya bakmadan bize çamur atmaya çalışıyorlar. Ama o kadar pespaye yapıyorlar ki ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Yalanın en güçlü panzehri gerçeklerdir” dedi.

İsrail ordusunun Filistinli çocuklara yaptığı muameleyi sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey ABD, ey Trump sen bunları görmedin mi? Şu kafeslerin içindeki çocukları görmedin mi? Bunları göre göre dünyanın en güçlü devleti benim. Senin her yerin güç olsa ne olacak ya? Ülkemizin önünde iki yol var, ya boyun eğeceğiz ya mücadele edeceğiz. Türkiye, ya paryalığa rıza gösterecek ya da bağımsızlığına sıkı sıkıya sarılacaktır. Biz, 40 yıllık siyasi hayatımızın her döneminde olduğu gibi bugün de mücadeleyi seçtik. Milli bir politika izlediğiniz zaman yıllarca size, 'yat-kalk-otur' diyenlere siz ne diyorsunuz? 'Haddini bil.' Siz bunu dediğiniz için rahatsız oluyorlar” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.