Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 'Diktatör' Benzetmesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’den istifa ederek, İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekili ile ilgili, “Hale bakın ya. 15 milletvekilini kalkıyorsun bir tane partiye sözde bir partiye veriyorsun. Neymiş grup kursunlar. Bir defa 15 milletvekiline saygısızlıktır. Onlara oy veren halkımıza saygısızlıktır ama hani bu diktatör var ya ikide bir bana diktatör diyor. Diktatörün ta kendisi sensin. Hem de öyle bir diktatörsün ki insanların iradelerine ipotek koyuyorsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi’nde konuştu.

YENİ SİSTEMDE İSTANBUL

İstanbul’un bir “aşk” olduğunu kaydeden Erdoğan, İstanbul’un yarısını kadınların oluşturduğunu belirtti. Erdoğan, “İstanbul öyle bir şehir ki, bu şehir bizim vatanımız dediğimiz bir şehir. Sadece kıtaların değil, kültürlerin bu şehre kattığı vizyon hiçbir maddi karşılıkla ödenemez. Sizler işte böyle bir şehrin hanımefendileri olarak hem şanslısınız hem de büyük bir sorumluluk sahibisiniz” diye konuştu.

İstanbul’un sadece gönüllerin baş köşesinde yer almadığını ifade eden Erdoğan,  cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde İstanbul’un çok daha önemli bir yer alacağını belirtti.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yeni sistemde İstanbul çok önemli. Meclis'teki 600 vekilin 98'ini tek başına İstanbul çıkaracak. İstanbul ne derse Türkiye onu der. Unutmayın, İstanbul sadece İstanbul değildir, İstanbul Türkiye'dir, İstanbul dünyadır. Bu nedenle sizin burada elde edeceğiniz sonuç çok önemli. El ele verip 24 Haziran'da destan yazacağız. 24 Haziran'da İstanbul'da tarih yazmaya, o tarihe kadar İstanbul'un her yerini kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? 24 Haziran'a kadar İstanbul'da gönlü kazanılmamış tek bir hanımefendi bırakmamaya hazır mısınız? Biz, Fatih'in torunlarıyız. Fatih, gemileri karadan yürüttü. Biz de ondan ilham alarak, denizin altından Marmaray'ı ve Avrasya Tüneli'nden de arabaları yürütmeye kararlıyız dedik ve yürüttük. Sadece cumhurbaşkanlığını değil, parlamentoyu da bizim almamız lazım. Cumhur İttifakı olarak parlamentoyu almamız lazım. Özellikle ana muhalefet partisi ve terör destekli partiye gereken dersi verelim. Benim çılgın projem dediğim Kanal İstanbul sırada.  Bu şehrin en büyük projesi Kanal İstanbul olacak. Bu bir dünya projesi. Bir Süveyş, Panama olabilir ama burada da Kanal İstanbul olacak. Bu projeyle dünyaya mesajımızı vereceğiz. İnşallah yeni dönemde inşasına başlayacağız.”

“BİZ AĞAÇ DİKİYORUZ, ADAM KALKIP YÜRÜYÜŞ YAPIYOR”

Erdoğan, konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, “Senin dikili ağacın var mı Bay Kemal" diye seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkede bu muhalefetin dikili ağacı yok, bu zat rahatsız. Biz ağaç dikiyoruz, adam kalkıp yürüyüş yapıyor. Biz milyonlarca, milyarlarca fidan diktik bu ülkede. Ey Bay Kemal, senin dikili ağacın var mı onu söyle” dedi.

“CHP ÇÖPLÜK, CHP TEZEK  DEMEKTİR”

Erdoğan, CHP’yi ve CHP’nin belediyeciliğini eleştirirken şöyle dedi:

"İstanbul suyun yanı başında ama suya hasret bir şehir olmuştu. İstanbul’da geçmişte yaşanan su sıkıntısının şehri nasıl etkisi altına aldığını ancak bilen bilir. Suyu kim getirdi biz getirdik. Susuzluktan daha kötü bir şey olabilir mi? Onlar bizi susuz bıraktılar. Ümraniye’de çöplük patladı. 39 vatandaşım öldü. CHP çöplük demektir.  CHP demek hava kirliliği demektir. O dönem gazeteler hava kirliliğinden dolayı maske dağıtıyordu.  Doğalgazı İstanbul’a biz getirdik. Bunlar medeni olmak diyorlar. Lafla medeni olmaz. Lafla modernlik olmaz. Sen benim vatandaşımı tezekten kurtarıyor musun? Çünkü CHP demek tezek demektir. Benim 81 ilde bütün halkım batı ne yapıyorsa onu yapıyor. Ve onları da geçeceğiz. Şehrin yeşil alanlarını çoğalttık, neden modern bir şehir. İstanbul'da bugün üniversiteli sayısı 890 bini aştı. İstanbul'a yaptığımız hizmetler yetmiyor. Bunun kısa bir özetini yaptık. Kampanya süresinde animasyonlarla bunu daha net anlatacağız.”

“AK PARTİ’Yİ BİTİRMEK İÇİN UĞRAŞIYORLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran’da yapılacak milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini anımsatarak, "AK Parti'yi bitirmek için çalışıyorlar"  dedi.

Erdoğan kadınlara seslenerek şöyle dedi:

"İçerideki soroslar, dışarıdaki soroslar birleşmiş ‘AK Parti'yi nasıl bitiririz’ diyorlar. Bitiremeyeceksiniz. AK Parti'yi bölemeyeceksiniz. Unutmayın kale içeriden fetholur. Kadınların isteyip de yapamadığı bir şey var mı, ben bilmiyorum. Güçlü kadınlarla, güçlü yarınlara. Bugün burada sizin gözünüz ve gönlünüzde 24 Haziran kararlılığını görüyorum. Zaferi o gece de birlikte kutlayacağız. Burada bir şeyi özellikle vurgulamak isterim, 16 Nisan ile hukuki temeli atılan sistemi, 24 Haziran'da tamamlayacağız. Yaşadığımız dönemin önemini ve kıymetini sonra anlayabiliriz. 2007'deki anayasa değişikliğini ülkemizi bugünlere getireceğini çoğu kişi görememişti.”

15 MİLLETVEKİLİ TARTIŞMASI

Erdoğan, CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen milletvekilleri ile ilgili, “garibanlar” ifadesini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için ise “diktatör” benzetmesini yapan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Hale bakın ya. 15 milletvekilini kalkıyorsun bir tane partiye, sözde bir partiye veriyorsun. Neymiş grup kursunlar. Bir defa 15 milletvekiline saygısızlıktır. Onlara oy veren halkımıza saygısızlıktır ama hani bu diktatör var ya ikide bir bana diktatör diyor. Diktatörün ta kendisi sensin. Hem de öyle bir diktatörsün ki insanların iradelerine ipotek koyuyorsun. Baktım gözleri yaşlı milletvekilleri var orada. Üzüldüm. Bu parlamentonun içeresinde böyle milletvekilleri olamaz ama ne yapsın garibim ya. Genel başkanları emretti onlarda gözleri yaşlı oraya gitti. Gitti de parlamentoda o sözde, yeni adım atan partinin sıralarına oturmadılar. Yine nerede kaldılar? Mevcut partisinin sırasında, koltuklarında kaldılar. Böyle bir demokrasi olabilir mi böyle bir siyaset olur mu? Asıl belirleyici sen değilsin asıl belirleyici milletimdir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.