Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ihracat vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Netenyahu’ya: “Sen Bir Teröristsin”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu için “Bizim sömürgecilik ayıbımız yoktur, bizim işgalcilik ayıbımız yoktur ey Netenyahu. Sen işgalcisin, şu anda işgalci olarak o topraklarda bulunuyorsun. Aynı zamanda sen bir teröristsin. Zira o mazlum Filistinlilere sizin yaptıklarınızı tarih kaydediyor ve bunu hiçbir zaman unutmayacaklar, unutmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şirinevler Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin Adana 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Erdoğan, Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nın başarıyla sürdüğünü belirterek Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olan 18 Mart’ta Afrin Merkezi’nin ele geçirildiğini hatırlattı. Tel Rıfat ve diğer bölgelere yönelik harekatın devam ettiğini dile getiren Erdoğan, harekatın başlangıcından bu yana 3 bin 844 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

“COĞRAFYAMIZIN TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN ARINDIRILMASI KONUSUNDA AMERİKA İLE YAKINDAN ÇALIŞMAKTAN MEMNUNİYET DUYARIZ”

ABD’nin Suriye politikasında kısmi de olsa bazı değişiklikleri takdirle takip ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Coğrafyamızın tüm terör örgütlerinden arındırılması konusunda bölge devletleri ile olduğu gibi Amerika ile yakından çalışmaktan biz memnuniyet duyarız” şeklinde konuştu.

“BAYRAĞIMIZ BARIŞIN GÜVERCİNİDİR”

Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ şiirini kongreye katılan vatandaşlarla birlikte okuyan Erdoğan’ın konuşması şu şekilde devam etti:

Bizim bayrağımız barışın güvercinidir. Ama gerektiğinde savaşında şahinidir. Bu bayrağın dalgalandığı her yerde eman, güven, emniyet, huzur vardır. Bu bayrağın temsilcisi olan Mehmetçiğin bulunduğu her yer emn-ü emandır. Orada korkudan ve zulümden eser olmaz. Onun için bu bayrak, bizim bayrağımızdır. Ama onun sağladığı güven ve huzur altında olan herkesi kucaklar, herkesi sarar. Dikkat ederseniz coğrafyamızdaki pek çok bayrakta aynı alametin ifadesi olarak ay ve yıldızı görebilirsiniz. Bunların hiçbiri tesadüfi değildir. Hepsinin de çok anlamlı tarihi ve arka planı vardır.

“EN ZALİM ŞEKİLDE COĞRAFYAMIZI ÇİĞNEYENLERE SES ÇIKARTMAYANLARIN TÜRKİYE’DEN ŞİKAYET ETMEYE HAKLARI KESİNLİKLE YOKTUR”

Terör örgütlerinden temizlediğimiz yerlerde bayrağımızın dalgalanmasından rahatsız olanlar aynı yerde daha önce dalgalanan paçavraların sözünü bile etmezler. Çünkü bunların derdi sadece ve sadece Türkiye’dir. Bunların karın ağrısının sebebi Türk milletidir. Dünyanın dört bir yanından gelip hiçbir değere saygı duymadan en acımasız en zalim şekilde coğrafyamızı çiğneyenlere ses çıkartmayanların Türkiye’den şikayet etmeye hakları kesinlikle yoktur.

“SEN BİR TERÖRİSTSİN”

Bizim sömürgecilik ayıbımız yoktur, bizim işgalcilik ayıbımız yoktur ey Netenyahu. Sen işgalcisin, şu anda işgalci olarak o topraklarda bulunuyorsun. Aynı zamanda sen bir teröristsin. Zira o mazlum Filistinlilere sizin yaptıklarını tarih kaydediyor ve bunu hiçbir zaman unutmayacaklar, unutmayacağız. İnanıyorum ki İsrail halkı senin bu yaptıklarından rahatsız. Sen kalkıp ta bizim Afrin harekatına söz söyleyecek kıratta değilsin. Önce haddini bu noktada bileceksin. Bizim terör örgütleri lie birlikte yürüme, onlarla yoldaşlık yapma gibi ayıbımız yoktur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.