Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Af Teklifi Sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Arkadaşlarımızdan gündeme getirilen af tartışmasıyla uğraşmak yerine hem içeriği hem uygulamanın maşeri vicdana uygun hale getirilmesi yönünde bir çalışma başlatmalarını istedim. Çünkü insanlarımızın mesela hırsızlık yaparak malına, vücudunu yaralayarak canına kast eden, daha pek çok suç işleyerek milletin yüreğini yaralayan kişilerin adliyenin bir kapısından girip diğerinden çıkmasına yol açmayacak bir çerçeveyi bir defa oturtmamız gerek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni’ne katıldı. Türkiye’yi 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne getiren süreçte yargı içindeki FETÖ mensuplarının çok önemli rollerinin olduğuna dikkat çeken Erdoğan, darbe girişimini millet ile başarısızlığa uğrattıklarını aktararak, “Terör örgütünün diğer kurumlarımızdaki uzantıları gibi adalet teşkilatımızdaki militanlarının da kökünü kazıyoruz. Kazıdık demiyorum, kazıyoruz, daha var. Bunlar virüs aynen vücuttaki virüsler gibi ama temizleyeceğiz. Çünkü bu milletin bizden isteği, bunun temizlenmesi. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin bastırılması sürecinin tamamen demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesinde ülkesini ve milletinin emrinde görev yapan hakim ve savcılarımızın çok büyük katkısı vardır. Bundan sonra buna siz de katılacaksınız buna inanıyorum” şeklinde konuştu.

“HİZMET İÇİN ÇALIŞMAYACAK O KUTSAL ÇATI ALTINDA YER YOK”

Yargının içinde kamplaşma, hizipleşme ve yasa dışı örgütlenmelere izin vermeyeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize şu veya bu şahsın, grubun, ekibin emrinde değil sadece ve sadece devletinin-milletinin emrinde, kanunların gösterdiği istikamette görev yapacak hakimler, savcılar, adliye personeli lazım. Bağlılığı devlete olmayacak, adına hüküm verdiği milletine hizmet için çalışmayacak, tek ölçüsü hukuk ve adalet olmayacak hiç kimseye o kutsal çatı altında yer yoktur” dedi.

“TÜRKİYE BU BEDELİ DEFALARCA ÖDEMEK ZORUNDA KALDI”

Adaletin sadece devletin değil hayatın da merkezine yerleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Adaletin ifası için gerisinde güçlü bir devlet mekanizmasının ve hukuka saygılı bir toplumsal sistemin bulunması gerek. Ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerin başında geçmişte adalet teşkilatımızın çeşitli sebeplerle örselenmiş olmasının geldiğini düşünüyorum. Bir ülke için vicdanları yaralayan kararlara imza atan çarpık bir adalet sisteminin toplumun gözünde kaybettiği değer kadar ağır bir bedel yoktur. Türkiye bu bedeli defalarca ödemek zorunda kalmıştır. İşte bunun için adalet teşkilatımızın üzerinde bu kadar titriyor her meselesiyle yakından ilgileniyoruz” diye konuştu.

“BAKANLIĞIMIZ BU KONUDAKİ HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR”

Kanunların uygulamasında milleti rahatsız eden, adalet duygusunun oluşmasına engel hususların bulunduğunu kaydeden Erdoğan, MHP’nin af teklifine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Son af tartışmaları mahiyeti itibariyle bu rahatsızlığı daha da artırmıştır. Bunun için arkadaşlarımızdan gündeme getirilen af tartışmasıyla uğraşmak yerine hem içeriği hem uygulamanın maşeri vicdana uygun hale getirilmesi yönünde bir çalışma başlatmalarını istedim. Çünkü insanlarımızın mesela hırsızlık yaparak malına, vücudunu yaralayarak canına kast eden, daha pek çok suç işleyerek milletin yüreğini yaralayan kişilerin adliyenin bir kapısından girip diğerinden çıkmasına yol açmayacak bir çerçeveyi bir defa oturtmamız gerek. Bakanlığımız bu konudaki hazırlıklarını sürdürüyor. Hakim ve savcılarımız kürsü tecrübeleriyle yüksek yargı organlarındaki arkadaşlarımız dosya birikimleriyle, akademisyenlerimiz teorik yaklaşımlarıyla bu çalışmaya katkı vereceklerdir. Tabii biz yürütme olarak milletimizin beklentisi doğrultusunda bu hazırlığı yapmakla sorumluyuz. Nihai tasarruf yasama organımıza, Meclis’imize, milletvekillerimize aittir.”

“ABD TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ELEBAŞINI KORUYOR”

Amerika’nın son dönemdeki Türkiye’ye yönelik tutumlarının aleni bir adaletsizlik örneği teşkil ettiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülke elini milletimizin kanına bulamış bir terör örgütünün elebaşını ve mensuplarını koruyup kollamakla kalmıyor, aynı zamanda sınırlarımız boyunca bir başka terör örgütünü de palazlandırıyor, güçlendiriyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.