Öne Çıkanlar pkk bugünün gündemi azerbaycan Kent diyarbakır suriye Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

“Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir. Biz Kimsesizlerin Kimsesi Olmaya Talibiz”

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Kadın Kolları tarafından “Kotalar Bize Dar, Hedefimiz İktidar” başlığı ile düzenlenen iki günlük İl Kadın Kolları Başkanları Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile Kuşadası’nda başladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yürüdüğünü belirterek “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Biz kimsesizlerin kimsesi olmaya talibiz” diye konuştu.

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar yürüyüşünün en önemli dinamizminin kadınlar olduğuna dikkat çekerek iktidara geldikleri ilk hafta İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe gireceğini belirtti. Kadına yönelik şiddetin artış gösterdiğinin altını çizen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu “Kadına yönelik şiddet asla kabul edilemez. Kadına uzanan her elin karşısında olacağız” dedi. CHP iktidarında kadın istihdamını özendirmek ve kadınların kayıt dışı çalıştırılmalarının önüne geçmek amacıyla mücadele edeceklerini vurgulayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu “Kadınlara gelecek güvencesinin sağlanması gerekiyor. Bunun yanında, kadınlar liyakata uygun olarak yönetici olarak çalışabilmeli. Kadın olduğu için kimsenin önü kesilmemeli. Yönettiğimiz bütün kentlerde, yoksul mahallelerden başlamak üzere kreş açılması gerektiğini söylüyorum. Kadınların çocuklarını güven içerisinde bırakabileceği mekânlara ihtiyaç var. Aynı biçimde yaşlılar için mekanlar yapmalıyız ki kadınları yaşadıkları kentlerin farkına varabilsinler” dedi.

GELİYOR GELMEKTE OLAN

CHP’nin etnik kimlik, yaşam tarzı ve inanç üzerinden değil sosyal kimlikler üzerinden siyaset yaptığını kaydeden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kimseyi aç ve açıkta bırakmayacaklarını söyledi. Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ve asla karamsar bir tablo çizilmemesi gerektiğini belirten Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Biz kimsesizlerin kimsesi olmaya talibiz” dedi.  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele etme hedefi ile iktidara gelen AK Parti’nin zorbalık, zulüm ve zam nedeniyle gideceğini belirterek sözlerini şöyle sonlandırdı: “3 Y ile geldiler, 3 Z ile gidecekler. Gönderenlerin başında da Z kuşağı gelecek. Geliyor gelmekte olan.”  

Toplantının ilk günü, konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP’ye yeni üye olan Aydınlı gençlere rozet takılması ile son buldu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.