Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti deprem erdoğan gündem başlıkları çin Covid19 recep tayyip erdoğan türk telekom CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Davutoğlu'ndan HDP'linin Sözlerine "Cahiliye Ürünü" Tepkisi

ANKARA(ANKA) - HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy'un Kandil Gecesi, TBMM kürsüsünden İslam dini, inanan vatandaşlar ve Türk Milletine hakaretler yağdırması Millet İttifakı'nda taşları bir kez daha kımıldattı. Gelecek Lideri Ahmet Davutoğlu, HDP milletvekilinin sözlerine "Cahiliye devrinden kalma zihniyetin ürünü" diyerek tepki gösterdi.



-KANDİL GECESİ İSLAM, MÜSLÜMAN VE TÜRK MİLLETİNE TBMM KÜRSÜSÜNDEN HAKARET ETTİ

HDP milletvekili Oya Ersoy, TBMM Genel Kurulu'nda İslam dinini, Türk Milletini ve Müslümanları hedef alan sözleriyle tepki çekti.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Müslümanlar, 3 ayların başlangıcına işaret eden Regaib gecesini kutlarken TBMM'de söz alan HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy İslam, inananlar ve Türklere hakaretler yağdırdı.

Oya Ersoy, TBMM'de yaptığı konuşmada İslam dinini, Türkleri ve Müslümanları hedef gösterdi.

-ADRİYATİK'TEN ÇİN SEDDİNE OLUŞAN TÜRK KÜLTÜRÜNE HAKARET ETTİ

Oya Ersoy, eğitim sistemini eleştirirken, "Bugün karşı karşıya kaldığımız yıkım 500 yıl önceki Osmanlı'nın yönetim biçimini ve 1500 yıl önceki dinin toplum ilişkilerini, 2 bin 500 yıl önceki Orta Asya masallarını yeniden kurma hayalidir. Kindar ve dindar nesli yaratma ucubeliğidir" sözlerini sarf etti.

-DAVUTOĞLU: CAHİLİYE ÜRÜNÜ

Ersoy'un sözlerine siyasetten tepki yağdı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Besmeleler ve dualarla açılan TBMM'de inancımıza ve tarihimize bir HDP milletvekilince yapılan hakaret, milletin ve onun meclisinin ruhunu anlamamış cahiliye zihniyetinin ürünüdür. İslam inancının evrensel değerleri zaman ve mekan sınırlarını aşarak çağları aydınlatmıştır" dedi.

HDP'linin Türk ve Müslümanlığa Kandil gecesi hakaretine İYİ Parti içinden de ağır tepkiler olduğu öğrenildi. Siyasi kulislerde HDP'linin sözleri zaten belli sorunlar yaşayan Millet İttifakı'nda geleceğe yönelik beklentileri daha da zayıflatığı yorumları yapılıyor.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Ersoy'un sözlerine tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, HDP'li Ersoy'un provokasyon amaçlı konuştuğunu belirterek kınadı.

Skandal sözlere AK Parti milletvekilleri sert tepki gösterdi. AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, "Bu mübarek günde İslam'a hakaret edemezsiniz, yazıklar olsun sana. Bu gece Regaip Kandili, yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

-TERÖRİSTLERİN KATLETTİĞİ ÖĞRETMENLERİ ANLAT

Tepki ve uyarılara aldırmadan konuşmasına devam eden Ersoy, AK Parti milletvekillerinin "Teröristlerin öldürdüğü öğretmenlerden bahset" sözlerini duymazdan geldi.

-FEZLEKE GELEBİLİR

Kandil gecesinde İslam'a, Türklere ve Müslümanlara açıkça hakaret eden HDP'li Oya Ersoy'un sözleri için TBMM Başkanvekilliğinden "tutanakların inceleneceği" açıklaması yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.