Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri istanbul tesk genel başkanı bendevi palandöken TOGG Kanyon gündem özeti ayhan barut gazi bendevi palandöken

“Demokrasimize Kast Eden Bu Kumpas Da Bozulacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak,  Yüksek Seçim Kurulu’nun kanunun kendisine tanımadığı bir takdir yetkisini kullanarak referandum sonucuna etki ettiğini savunurken, “YSK’nın kanunsuz kararıyla halkın iradesi çalındı. YSK, milletin oy hakkına saygı göstermek istiyorsa, kanunu çiğnemek yerine, seçimlerin yenilenmesi yoluna gitseydi. Her şeye rağmen demokrasimize kast eden bu kumpas da bozulacak” dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Antalya İl Başkanlığı ile Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek, referandum ve YSK karının değerlendirdi. Kuvvetler ayrılığı ilkesini yok ederek, yasama, yürütme ve yargı alanında geniş yetkili tek adam düzeni kurulmasını öngören anayasa değişikliği ile ilgili referandum sürecinde adaletsiz bir yarış yaşandığını kaydeden Budak, “Bir yanda devletin tüm olanaklarını ve gücünü kullananlar, bir yanda da demokrasi ve hukuku kendi olanaklarıyla savunmaya çalışan halkımız vardı. OHAL koşullarında büyük bir baskı ve yapılan tehditlere rağmen, halkımız Cumhuriyeti ve demokrasiyi savunmak için sandıklara gitti. Ama sandıkta halkın iradesi çalındı. YSK, kanuna açıkça aykırı davranarak, mühürsüz zarfları ve oy pusulalarını geçerli saydı. Bu karar açıkça gayri meşrudur, geçersizdir Tam kanunsuzluk halidir” dedi.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 98 ve 101’inci maddelerinin yoruma yer bırakmayacak kadar açık ve Yüksek Seçim Kurulu’na takdir hakkı tanımadığını kaydeden Budak, “TBMM  açık bir kural koymuştur. YSK’ya düşen görev bu kuralı uygulamak ve uygulatmaktır. ‘Halkın seçme hakkına saygı gösteriyorum’ diyerek, kanunda olmayan bir yetkiyi kullanmak yerine, nerede usulsüzlük varsa orada seçimin yenilenmesini gündeme alsaydı. O ihtimal de ortadan kalktığına göre, milletin oy hakkına saygı, seçimlerin tümüyle yenilenmesi ile olurdu. Ama YSK kanunsuzluğu, kanun yapma yoluna gitti ” diye konuştu.

DEMOKRASİYE KUMPAS
Türkiye’nin uzun bir süredir hukuksuzluk içinde savrulduğunu kaydeden Budak, şöyle devam etti:
“Türkiye’de hukuk devleti uzun süredir ortada yok. Şimdi artık kanun devleti bile değiliz. Geçmişte kumpas davalarla Türk Silahlı Kuvvetleri perişan edildi, Türkiye 15 Temmuz darbe girişimini yaşadı. Şimdi demokrasiye kumpas kurulmuş durumda. Bu kumpaslar da mutlaka bozulacak. Demokrasi ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak için sandıklara giden demokrasi güçleri, bu konuda en büyük güvencedir. Her türlü baskı ve tehdide rağmen sandıklara giden milyonlar, bu kumpası da bozacak, Türkiye’nin  nefes alınamaz bir noktaya sürüklenmesini önleyecektir. Partimizin tüm kurulları toplantıya çağrıldı, görüşler alınacak, halkımızın iradesine mutlaka sahip çıkacağız.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.