Deniz Baykal’ın Sağlık Durumuna İlişkin Hastaneden Açıklama

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Güzel, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında, “Beyin damarlarından ana damarın tıkalı olduğu görüldü. Tıkanmış olan damar açıldı ve stent takıldı. Sol kol ve bacakta hafif güçsüzlük var. Yoğun bakımdaki tedavi sürüyor. Bu tür durumlarda hayati tehlike her zaman bir miktar vardır ama şu andaki durumu; bilinci açık, kendinde ve konuşabilecek durumda” dedi.

Ankara Üniversitesi Hastanelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi altına alınan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

"Sol Kol Ve Bacakta Hafif Güçsüzlük Var"

Baykal’a yapılan müdahalenin sonucunda beyin damarlarından ana damarın tıkalı olduğunun görüldüğünü ve bu tıkanma nedeniyle kapalı olarak girişimsel işlem yapıldığını belirten Güzel, tıkanmış damarın açılarak stent takıldığını ifade etti. Güzel, “Şu anda tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Baykal’ın bilinci açık, sadece bir miktar güç kaybı nedeniyle hastanemize gelmişti. Durumunun daha iyiye gideceğini umuyoruz” dedi.

Gazetecilerin soruları üzerine Baykal’ın beyin fonksiyonlarının yerinde olduğunu, sadece sol kolu ve sol bacağında hafif güçsüzlük bulunduğunu anlatan Güzel, müdahalenin çabuk yapılmış olmasının önemine değinerek, “Eğer gecikseydi beyindeki fonksiyonlardaki güçsüzlüğün geri dönme şansı daha az olacaktı. Erken dönemde yapılmış olmasının daha iyi olacağını, düzelip aramıza sıhhatli olarak kavuşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Bundan sonraki süreçlerin yoğun bakımdaki tedavinin gidişine göre belirleneceğine dikkat çeken Güzel, damar tıkanıklığının açılması nedeniyle Baykal’ın sol kolu ve bacağındaki güçsüzlüğün düzelmesinin beklendiğini ifade etti. Cerrahi bir operasyonluk bir durumun söz konusu olmadığını kaydeden Güzel, “Bu tür durumlarda hayati tehlike her zaman bir miktar vardır. Durumun ne yöne gideceğini bilemiyoruz. Şu andaki durumu; bilinci açık, kendinde ve konuşabilecek durumda. Ciddi bir problem görünmüyor ancak takibi sürüyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.