Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Hadise elazığ palandöken terör Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mısır fatih terim doğalgaz

Devlet 75 Çifti Boşanmaktan Vazgeçirdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 450 çifte uygulanan aile ve boşanma süreci danışmanlığı hizmeti sonucunda yaklaşık 75 çiftin evlilik birlikteliğini devam ettirme yönünde karar verdiğini bildirdi.

Aile Bakanı, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu’nun sözlü soru önergesini yanıtladı.

Aile bireylerinin karşılaştıkları sorunların en aza indirilebilmeleri ve sorunların aile odağında çözülmesine yönelik olarak Aile Eğitim Programı (AEP) hazırlandığını belirten Bakan Ramazanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri kapsamında geliştirmiş olduğu programlardan bir tanesinin de Evlilik Öncesi Eğitim Programı olduğunu söyledi.

Aile ve boşanma süreci danışmanlığı hizmetinin başlaması amacıyla Ankara, Burdur, İzmir, Kırıkkale ve Karabük’ün pilot uygulama illeri olarak belirlendiğini belirten Bakan Ramazanoğlu, “2012’de yapılan pilot uygulama sonunda ilgili merkezlere başvuru ve yönlendirme ile gelen 450 çifte uygulanan 6-20 seans danışmanlık hizmeti sonucunda yaklaşık 75 (yüzde 16.6) çiftin evlilik birlikteliğini devam ettirme yönünde karar verdiği görülmüştür” dedi.

Bakan Ramazanoğlu, Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı kapsamında 81 il genelinde 183 formatör 7 bin 188 AEP eğiticisi ve 3 bin 197 evlilik öncesi eğitim eğiticisi tarafından eğitici eğitimleri ve halk eğitimlerinin devam ettiğini açıkladı.

Bakan Ramazanoğlu, Aile Eğitim Programı kapsamında 2012 yılından itibaren bugüne değin yapılan 232 eğitici eğitimi neticesinde 7 bin 188 kişi eğitici yapıldığını ve onlar tarafından yapılan 6 bin 596 halk eğitimi ile toplam ile 405 bin 419 kişiye ulaşıldığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.