Öne Çıkanlar meb adana cumhurbaşkanı erdoğan haberleri KPSS TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken ayhan barut bendevi palandöken gündem özeti Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kanyon gazi

“Diktatör Görmek İsteyen Bir Gecede 15 Vekile Zorla Parti Değiştirtenlere Baksın”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu ülkede diktatör görmek isteyen, bir gecede 15 milletvekiline partisine, kamuoyuna ve milletimize hiçbir makul gerekçe göstermeden, siyaset mühendisliği ürünü yöntemlerle zorla parti değiştirtenlere bakmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Genel başkan olarak, konusuna göre hangi kurulda değerlendirilecekse oradaki partilileri dinlemeden, müzakere etmeden herhangi bir karar almadıklarını belirten Erdoğan, “Bu toplantılarda tam bir özgürlük içinde herkes fikrini söyler. Tüm bu değerlendirmelerin sonunda alınan karar ise herkes ise bağlacıdır” dedi.

“BAKMAYIN BAZILARININ AK PARTİ’Yİ TEK ADAMLIKLA SUÇLAMALARINA”

Erken seçim kararında da tüm istişare kanallarını hareket geçirdiklerini ifade eden Erdoğan, CHP’ye 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesi üzerinden yüklendi. Erdoğan, şunları kaydetti:

“Siyasette kimse layüsel değildir. Şayet siyaset tek kişilik bir oyun olsaydı o zaman ne partiye ne teşkilata ne bunca insana ve emeğe ihtiyaç kalırdı. Genel başkan olarak görevim partimizin ve milletimizin ortak çıkarlarına en uygun çözümleri bulmak ve formüle etmektir. Siz bakmayın bazılarının AK Parti’yi tek adamlıkla suçlamalarına. Bu ülkede diktatör görmek isteyen, bir gecede 15 milletvekiline partisine, kamuoyuna ve milletimize hiçbir makul gerekçe göstermeden, siyaset mühendisliği ürünü yöntemlerle zorla parti değiştirtenlere bakmalıdır.

“AĞLATARAK KENDİ EVİNDEN İHRAÇ ETTİN”

AK Parti’deki, teşkilatının ve milletimizin tercihlerine saygıya dayalı siyaset tarzının yanından bile geçemeyecek olanların Allah göstermesin bu ülkenin yönetimine gelmesi halimde neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyoruz, her şey ortada.

15 milletvekili bunları sen seçmedin, millet seçti ve sen bunları ağlatarak kendi evinden kabul edemeyeceği bir yere ihraç ediyorsun, gönderiyorsun. Böyle bir anlayış olabilir mi ama diktatörler bunu yapar. İşte milletimizin bu durumu gördüğü için ülkeyi yönetme emanetini 15 yılı aşkın süredir başka kimseye vermiyor.”

KILIÇDAROĞLU’NA: “HODRİ MEYDAN MI DİYORSUN, İŞTE MEYDAN ÇIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin durduk yere ortaya çıkmadığını, Türkiye’nin bu noktaya çok hayati, tarihi olayların ardından ulaştığını ifade ederek, “Biz milletimizin gözü önünde ittifak yaparken onlar kapalı kapılar ardında yürüttükleri kirli pazarlıklarla süreci sürdürmeyi tercih ettiler. Ana muhalefet partisinin eskiden beri sergilediği ‘hadi seçime gidelim’ tarzındaki kurusıkı efelenmelerini yenilen pehlivan güreşe doymazmış hesabı açıkçası ciddiye almadık ancak MHP’nin yaptığı erken seçim çağrısı üzerinde önemle durmamız gereken farklı bir iklimin oluşmasına yol açtı. Esasen Cumhurbaşkanı ve hükümet olarak 1,5 yıl daha koltuğumuzda oturabilirdik ama dert koltuk değil, dert ülkede huzur, refah. ‘Hodri meydan’ mı diyorsun, işte meydan çık” diye konuştu.

“KARŞIMIZDA KİMLERİN OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL, BUNU GÜNDEMİNİZDE BİLE TUTMAYIN”

AK Parti’nin hiçbir zaman millete müracaat etmekten kaçınmadığını belirten Erdoğan, “Erken seçimleri, milletimizle bir kez daha hasbihal etme, yaptıklarımızı hatırlatma, yapacaklarımızı anlatma vesilesi olarak görüyoruz” diyerek, şöyle devam etti:

“Sadece geçtiğimiz 7-8 günde yaşanan hadiseler dahi milletimize kimlerin kendisi için çalıştığını kimlerin sürekli kumpas, tezgah, oyun peşinde koştuğunu göstermiştir. Herhalde bunların isimlerini vesaire açıklamaya gerek yok. Her şey zaten meydanda. Bunun en güzel cevabını 24 Haziran’da benim vatandaşım, halkım, benim milletim kimi görürse bu meydanda onlara gerekli dersi sandıkta demokratik bir şekilde verecektir.

Hikmetini kendilerinden başka kimsenin çözemediği dalaverelerle güya siyaset yaptığını sananların durumunu, milletim ibretle izliyor. Bizim için önemli olan karşımızda kimlerin olduğu değildir, bunu sakın gündeminizde bile tutmayın. Kim olursa olsun hiç önemli değil. Asıl önemlisi bizim milletimize ne diyeceğimiz, nasıl kucaklaşacağımızdır.

“24 HAZİRAN SEÇİMLERİ MÜCADELEYLE GEÇECEK”

Biz AK Parti olarak kendi takvimimizi belirledik. Şu anda bütün birimlerimiz yoğun bir çalışmayla yolumuza devam ediyoruz. Yaşanan gelişmeler 24 Haziran seçimlerinin de ülkemizde bir süredir her hadisede kendisini gösteren bir mücadeleyle geçeceğine işaret ediyor. Bu yerli ve milli anlayışla ülkemizin ve milletimizin tüm çıkarlarına karşı olmayı siyasetteki varlık gayeleri haline getirmiş olanlar arasındaki mücadeledir.

“MUHALEFETİN BU ÜLKEDE SOROSLARI ÇOKTUR”

Özellikle geçtiğimiz 5 yıl çok ibretlik sahnelerle doludur. Türkiye’de sosyal fay hatlarını derinleştirmek için uğraştılar, başaramadılar. Türkiye’yi bölücü terör örgütünü kullanarak çukurlara mahkum etmeye çalıştılar, yine başaramadılar, FETÖ ihanet çetesiyle teslim almak istediler, başarısızlığa uğradılar. Türkiye’yi güney sınırları boyunca bir terör koridoruyla kuşatmaya çalıştılar, yaptığımız hamlelerle bu oyunu da kökünden kazıyarak bozduk. Türkiye’yi her fırsatta ekonomi üzerinden vurmak için uğraştılar, fırsat vermedik.

Ellerinin, ayaklarının birbirine dolaşmasından anladığımız kadarıyla şimdi tüm umutlarını 24 Haziran’a bağladılar. Şunu unutmayın, muhalefetin bu ülkede Sorosları çoktur ve bunlar sadece içeriden değil aynı zamanda dışarıdan destekli Soroslardır. Bunların kim olduğunu, hangi kaynaklardan beslendiğini de gayet iyi biliyoruz. Gün ola harman ola.

Tüm güçlerini Türkiye’yi yönetmeye talip olmak üzere değil, sadece ve sadece şahsıma ve AK Parti’ye olan husumetlerini ortaya dökmek için seferber etmiş durumdalar ama işte buradan ilan ediyorum, yine başaramayacaksınız. Hangi kumpasları kurarlarsa kursunlar, şunu bilmeleri lazım ki en büyük tezgah Rabbimin onlar üzerindeki oyunudur.”

“YUMUŞAKSIN, EKONOMİYİ İYİ BİLİYORSUN, GEL ADAY OL”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alırken, şunları dedi:

“Bakıyorsunuz ana muhalefetin başındaki zat kendine göre cumhurbaşkanı tanımı yapıyor. Ya sen bu tanıma en uyan insansın, niye olmadın? Senden daha iyisi olur mu? Sen bu tanımın ta kendisisin. Yumuşaksın, ekonomiyi iyi biliyorsun. Gel aday ol. Niye olmadın? Hala arayıştasın, bulamadın mı bir tane? Bulamazsın çünkü senden daha iyisi yok. Sende her numara var, akşam başkasın, sabah başkasın. SSK’yı ne hale getirdiğini bilmeyen yok. Asabiyet, sinirlenmek buysa sende var. Rahatlıkla grup toplantından bütün partililerini kovup dışarı atabiliyorsun. Çok yumuşaksın. Herhalde bir tane bulacaktır.

Bunların ne projeleri var, ne vizyonları, ne renkleri var. Cumhurbaşkanı adayı belirlemek için yaptıkları mesainin yarısını bu kişi milletin karşısına çıktığında ne söyleyecek, cumhurbaşkanı olduğunda ne yapacak, sorularının cevaplarına hasretseler, belki daha çok mesafe kat edecekler. Ama öyle bir derde, niyete, vizyona kesinlikle bunlar sahip değiller. Türkiye’ye hizmet etmek için değil, sadece bir kişinin önünü kesmek için siyaset yaparsanız milletimiz de işte o kadar ciddiye alır, o kadar destekler.

AK Parti iktidarlarına biz Türkiye’yi 3,5 kat büyüttük. Senin ortaya çıkaracağın aday ne diyecek, ‘Biz şu kadar büyüttük mü, büyüteceğim mi’ diyecek? Bunlar eğitimle ilgili ne diyecekler? Sağlıkla ilgili ne diyecekler? Kılıçdaroğlu’nun o çökerttiği o SSK’yı mı anlatacaklar? Ulaşımda, tarımda, adalette, emniyette, enerjide ne yaptım, diyecekler? Yaptıkları hiçbir şey yok ki yapacakları olsun.

“YÜRÜYECEKSİN, KEMAL YÜRÜYECEK ARKANDAN

Ana muhalefetin başında olana kalsa, ‘Cudi’ye, Gabar’a, Tendürek’e, Bestler’e, Kandil’e gitme, orada ne işin var, Ankara’da otur’, bunlar hep böyle yaptılar. ‘Fırat Kalkanı, Afrin, ne işin var orada?’  Peki ya o zaman Hatay’a niye gittin çünkü biz Hatay’a gittik. Şimdi yeni bir şey geldi aklıma; yürüyeceksin, Kemal yürüyecek arkandan… Hamdolsun böyle bir durumun içindeyiz. Plan, proje her şey bizde. O da sağ olsun kırmıyor bizi, geliyor arkamızdan. Ama Reyhanlı’ya değil, daha beri. Oraya geliyor, oraya gelmesinde bile fayda var. Eksiği var, spor, sanat o camia yanında değildi. Olur ya bir şeyler fark edilebilir.”

“24 HAZİRAN BİZLER İÇİN YENİ BİR MİLAT OLACAKTIR HİÇ ENDİŞE ETMEYİN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde ‘dünya 5’ten büyüktür’ iddialarını da hayata geçireceklerini, 2023 hedeflerine birer birer ulaşacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Peki diğerleri milletimize ne vaat ediyorlar? Ecdadımıza hakaret ederek mi milletimize hizmet edecekler? Terör örgütleriyle kol kola gezerek mi ülkemizi güçlendirecekler? Her türlü karanlık oyunun başrolüne talip olarak mı devletimizin önünü açacaklar? Meclis’te birbirlerine milletvekili ikram ederek mi milli iradeyi yüceltecekler? Türkiye’yi her fırsatta yabancılara şikayet ederek mi iç ve dış tehditlerin üstesinden gelecekler? Bunlara kalsa İstanbul Boğazı’nda bir inci gibi dizili köprüleri yıkarlar, inşallah bunlara yine Allah göstermesin kalsa Marmaray’ı, Avrasya’yı imha ederler. Bunların dikili ağacı yok. Dikili olanı da yıkarlar. Bunlara kalsa ekonomimizi IMF’ye yeniden teslim ederler, döviz rezervlerini yeniden sıfırlarlar. Maharetleri bu, olanı tüketmek. Biz tekrar tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek yolumuza devam edeceğiz ve milletimiz bir kez daha bunlara gerekli dersi verecek. Ben milletime inanıyorum, güveniyorum ve 24 Haziran inşallah bizler için yeni bir milat olacaktır hiç endişe etmeyin.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.