Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Hadise elazığ palandöken terör Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mısır fatih terim doğalgaz

DİSK Rus Yanlısı Açıklamayı Önce Yayınladı Sonra Sildi !!

-Millet İttifakı'nın seçim sathı mahallindeki "ateş gücü" marjinal solda ilginç günler yaşanıyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), internet sitesine; Rusya-Ukrayna savaşı konusunda önce Rusya'nın en büyük işçi sendikası FPNR (Rusya Sendikalar Federasyonu)'nin Rusya'yı destekleyen açıklamasını koydu.



-Ancak gelen tepkiler üzerine DİSK açıklamayı kaldırdı.

ANKARA(ANKA)- Millet İttifakı'nın seçimlerdeki "ateş gücü" marjinal solda ilginç günler yaşanıyor. Son savaşta genelde Ukrayna'ya destek veren marjinal solda en büyük kitle örgütü DİSK'ten ise önce aykırı bir ses yükseldi. DİSK Rusya'nın en büyük sendika kuruluşu FPNR'nin savaşta Rusya'yı destekleyen açıklamasına sitesinde yer verdi. Ancak tepki toplayınca Rusya'ya destek açıklamasını sitesinden kaldırdı.

Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) internet sitesinde FPNR'nin "Putin'in Ukrayna'yı nazilerden arındırma operasyonunu destekliyoruz. Hitler'ler ve Zelensky'ler gelir ve gider, ancak uluslararası işçi dayanışması devam eder. Halkla barış, Nazilerle savaş" cümlelerinin kurulduğu açıklamayı yayınladı.

Ardından deyim yerindeyse "kızılca" kıyamet koptu. DİSK'i eleştiri bombardımanına, özeleştiri çağrısı yağmuruna tutan marjinal sol ideolojik tartışma yaptı.

-BİLDİRİNİN İZİ BİLE KALMADI...

Kamuoyuna çok yansımayan bu tartışmada karşılıklı hakaretler, sol klişeler havada uçuşurken DİSK sonunda açıklamayı siteden kaldırdı.

Sitede FPNR'nin izi bile kalmazken arşiv linklerinden tıklamak isteyenler böyle bir sayfanın var olmadığı yönünde İngilizce uyarıyla karşılaştı.

DİSK sitesinde bu tip sendikalar yerine artık Avrupa Sendika Konfederasyonu, Avrupa Emekliler ve Yaşlılar Federasyonu gibi kuruluşların açıklamalarına yer veriliyor.

-UFUK URAS'TAN TEŞEKKÜR

Bu arada Ufuk Uras, önce DİSK'in Rus sendikasının Rusya'yı destekleyen açıklamasına yer vermesi üzerine "Bu utanç verici açıklamayı toplumsal hafızamıza bir not düşmek için paylaşıyorum. Bombalanan; şehirler, sivil hedefler ve halk değil Nazilermiş. Devletten ve sermayeden bağımsız bir sendikacılık bu tür savaş anlarında daha da önem taşıyor" diye eleştiride bulundu.

Uras ardından "Sitesinde bu açıklamayı kaldıran DİSK'e teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.