Öne Çıkanlar ankara konya bodrum pakistan kastamonu Bala Konyada Askeri Uçak Düştü boyun Ankarada Silahlı Çatışma halkevleri cumhurbaşkanı erdoğan enflasyonla mücadelede başarı kriterleri

Dokunulmazlık Teklifinin İlk Oylamasında 348 Kabul Oyu Çıktı

Meclis Genel Kurulu’nda dokunulmazlık teklifinin maddelerine geçilmesi için yapılan gizli oylamada 348 milletvekili kabul oyu verdi. Böylece kritik eşik olan 330 sayısı 18 fazla oy ile geçildi. Ancak ilk oylama referandum aralığında kaldı.

-330 KİLİT RAKAM-

Teklifin maddelerine geçilmesine dair gizli oylamada 536 milletvekili oy kullandı. Oylamada 348 kabul, 155 ret oyu kullanıldı, 8 çekimser, 25 boş oy çıktı.

Anayasa değişiklik teklifinin kabulü TBMM üye tamsayısının en az beşte üç (330) çoğunluğunun gizli oyuyla mümkün.

330 İLA 367 REFERANDUM ARALIĞI

Meclis tarafından üye tamsayısının beşte üçü (330) ile veya üçte ikisinden (367) az oyla kabul edilen Anayasa değişikliği hakkındaki kanun, Cumhurbaşkanı tarafından Meclise iade edilmediği takdirde halkoyuna sunulmak üzere Resmî Gazetede yayımlanacak. 

Anayasada değişiklik tekliflerinin birinci ve ikinci görüşmelerinde, maddelerin kabulü ile ikinci görüşmenin sonunda tümünün kabulü üye tamsayısının beşte üç çoğunluğunun gizli oyu ile mümkün.

Birinci görüşmede gerekli çoğunlukla kabul oyu alamayan bir madde ikinci görüşmede de gerekli çoğunlukta kabul oyu alamamışsa reddedilmiş olacak.

Teklif hakkında verilen değişiklik önergesinin kabulü halinde, kabul için gerekli beşte üç çoğunluğun tespiti için bu önergenin oylanması gizli oylama suretiyle tekrarlanacak.

TBMM'de AK Parti’nin 317, CHP’nin 133, HDP’nin 59, MHP’nin 40 milletvekili bulunuyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.