Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları ekonomik güven endeksi hizmet mardin trt Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iha TOBB

DSP: Bazı Dinci, Etnik Yapılar Sokağa Salınıyor!

-DSP Genel Başkanı Önder Aksakal güncel konuları değerlendirdiği bir yazılı açıklama yaptı. Aksakal Türkiye'yi zor günlerin beklediği olasılığına dikkat çekerken "Öncelikle iç siyaseti kısır tartışmaların ve çekişmelerin girdabından çıkarma sorumluluğu büyük önem arz etmektedir" dedi.



ANKARA (ANKA) - DSP Genel Başkanı Önder Aksakal NATO Liderler Zirvesinde Rusya’ya uygulanan yaptırımlarla ilgili “Türkiye’nin stratejik konumu” gerekçe gösterilerek bir baskı ile karşılaşabilmesinin ihtimal dışı olmadığını belirtti. Aksakal, "Yurtta barış, dünyada barış temelinde bölge merkezli dış politika anlayışı hakim kılınmalı ve bugüne kadar yürütülen denge politikasından taviz verilmemelidir" dedi ve bazı dinci veya etnik yapıların sokağa salınması gibi oyunlara gelinmemesi çağrısında bulundu.

Aksakal güncel konuları değerlendirdiği bir yazılı açıklama yaptı.

-DİNCİ-ETNİK MEKANİZMALAR SOKAĞA SALINIYOR

DSP Lideri Aksakal, "Türkiye uyanık olmak zorundadır! Öncelikle iç siyaseti 'kısır tartışmaların ve çekişmelerin' girdabından çıkarma sorumluluğu büyük önem arz etmektedir. Senaryonun müellifleri zaman zaman toplumsal refleksleri test etmek adına girişimlerde bulunmakta, bazı sözde dinci yapılanmaları ve etnik mekanizmaları sokaklara salarak devlet yönetiminin zafiyetli mekanizmalarını tespit etmeye çalışmaktadır" uyarısında bulundu.

Türkiye’nin içine düşürüldüğü ekonomik ve siyasal sorunların artık bir tek siyasi iradenin baş edebileceği düzeyi aştığını kaydeden Aksakal, "Evet 2023 seçimlerine artık az bir zaman kalmıştır ancak, mevcut sorunların aşılması noktasında seçim sonrası oluşacak siyasi yapının da büyük zorluklarla karşılaşacağı gün gibi aşikârdır" dedi.

-DENGE POLİTİKASINDAN TAVİZ VERİLMEMELİ

NATO Liderler Zirvesinde Rusya’ya uygulanan yaptırımlarla ilgili “Türkiye’nin stratejik konumu” gerekçe gösterilerek bir baskı ile karşılaşabileceğini anlatan Aksakal, "Yurtta barış, dünyada barış temelinde bölge merkezli dış politika anlayışı hakim kılınmalı ve bugüne kadar yürütülen denge politikasından taviz verilmemelidir" dedi

-ET BALIK GENEL MÜDÜRÜ TAŞINAMAZ!

Ekonomideki yüksek ateşin, “nebati ilaçlarla” tedavi edilebilecek türden olmadığını belirten Aksakal, "Türk lirasının dip seviyesinde olduğunu resmi ağızdan beyan edebilen çaresizlik içindeki bir Hazine ve Maliye Bakanını, kendi fiyatları piyasanın altında kaldığı için uzun kuyruklar oluştuğu gerekçesiyle et ürünlerine zam yaptıklarını söyleyebilen Et ve Süt Kurumu Genel Müdürünü, bu ülke daha fazla taşıyamaz" görüşünü savundu.

Aksakal, "Kepek fiyatları un fiyatını geçti" diye serzenişte bulunan çiftçiye “seneye kepek ekersiniz” önerisinde bulunabilmiş Tarım Bakanı olan bir ülkede bugün yaşananları mukadder görmekten başka çare olmadığını dile getirdi.

Aksakal, "Durum vahimdir. Toplumsal rahatlatma şarttır, bunun için hiç zaman geçirmeden başta Asgari Ücretliler olmak üzere tüm çalışan ve emeklilerin maaşlarına seyyanen 3 bin lira artış yapılmalıdır. Haziran ayı sonunda yeni bir güncelleme de mutlaka planlanmalıdır. Aksi halde oluşabilecek toplumsal tepkilerin kontrol edilmesi imkânsız hale gelecektir. Sokakları hareketlendirme çabasında olan kesimlere zemin hazırlamak, telâfisi zor sonuçlar doğurur” açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.