Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk recep tayyip erdoğan

DSP Genel Başkanı Aksakal'dan KKTC'nin 39. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “48 yıl önce Kıbrıs’lı halklara getirdiğimiz barış ortamının dünya durdukça sürmesi en içten dileğimizdir.” dedi. 


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39’uncu Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle DSP Genel Başkanı Önder Aksakal bir mesaj yayımladı. 


Aksakal mesajında; 

“451 yıldan bu yana bir Türk yurdu olan Kıbrıs adası Anadolu coğrafyasının ayrılmaz parçasıdır.
Bu sürecin getirdiği ve dayattığı zorunlulukların tartışmasını bir yana bırakıp 21.nci yüzyılın gerekleri tahtında insanca bir yaşamın artık kurgulanması zaman gelmiş, hatta çoktan geçmiştir.
Herkes kabul etmelidir ki Ada’da iki toplum, iki millet yüzyıllardır bir arada yaşamıştır. 
Küresel emperyalizmin coğrafi planlarına kurban edilmeye çalışılan bu iki millet artık kendi devletlerinin çatısı altında insanca ve kardeşçe yaşama hakkına sahiptir.
48 yıl önce Kıbrıs’lı halklara getirdiğimiz barış ortamının dünya durdukça sürmesi en içten dileğimizdir.
Bu vesileyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 39.ncu yılını yürekten kutluyor, bu kutlu mücadelenin kahramanları başta Dr. Fazıl Küçük, Rauf Denktaş, Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, yaşayan gazilerimizi, saygı, minnet ve şükranla yâd ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Ayrıca; DSP Genel Başkanı Sayın Önder Aksakal, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın daveti üzerine KKTC'nin 39’uncu Kuruluş yıldönümü programlarına katılmak üzere Lefkoşa'ya gitti. Kıbrıs ziyareti esnasında bir dizi tören ve etkinliklere katılacak olan DSP Genel Başkanı Aksakal; KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı ve Lefkoşe Büyükelçiliğini ziyaret edecek."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.