Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 başbakan binali yıldırım konser

DSP Genel Başkanı Aksakal’dan '12 Eylül' Açıklaması

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal,  “Asil Türk milleti artık darbeler dönemini bir daha açılmamak üzere kapatmış, yeni oyunlara gelmeyecek ölçüde de tecrübe kazanmıştır.” dedi. 

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, 12 Eylül 1980 darbesinin 42’nci yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Aksakal açıklamasında;

“Türkiye’nin ve Türk milletinin tarihsel sürecinde kara bir sayfa olan 12 Eylül 1980 faşist darbesinin üzerinden 42 yıl geçti. Bugün ise emperyalist sistem yeni dünya düzeni planlarını etkisi altında bulunan devletleri, hedef belirlediği devletlerle savaştırmak suretiyle yayılmacılığını sürdürme gayretindedir.

Asil Türk milleti artık darbeler dönemini bir daha açılmamak üzere kapatmış, yeni oyunlara gelmeyecek ölçüde de tecrübe kazanmıştır.

Bu tecrübesiyle büyük Atatürk’ün “Yurtta barış, Dünyada barış” temelinde oluşturduğu bölge merkezli dış politika kapsamında komşularıyla en kısa zamanda huzurlu bir geleceği kurgulayacaktır.

12 Eylül’ün 42.nci yılında darbenin faşist Generallerini bir kez daha lânetliyorum, bu vesileyle sıkıyönetim döneminde yaşamdan koparılan, faili meçhul cinayetlere kurban giden ve yaşamları tarumar edilen tüm yurtseverleri saygıyla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.