Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti kınama ihracat çin Türk Ekonomi Bankası Prof. Dr. Nevzat Tarhan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel bugünün gündemi tüpraş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

DSP Genel Başkanı Aksakal’dan ABD Başkanı Biden’e Kutlama Mesajı

Amerikan Seçiciler Kurulu'nun Joe Biden'ın başkanlığını resmen ilan etmesinin ardından DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Amerikan Büyük Elçiliği aracılığıyla Biden'e kutlama mesajı gönderdi.

Amerika’da 3 Kasım’da yapılan seçimlerin ardından Joe Biden’ın resmen başkan olarak ilan edilmesi için Seçiciler Kurulu’nun onayı bekleniyordu. Geçtiğimiz günlerde toplanan ABD Seçiciler Kurulu, Demokrat aday Joe Biden'ı ABD'nin 46. başkanı olarak resmen onaylaması üzerine DSP Genel Başkanı Aksakal, Amerikan Büyükelçiliği aracılığıyla Joe Biden’a bir kutlama mesajı gönderdi. 

DSP Genel Başkanı Aksakal mesajında; “Ülkenizde gerçekleştirilen Başkanlık Seçimleri kesin sonuçlarının “Seçiciler Kurulu” tarafından ilân edilerek Sayın Joe Biden'ın Amerika Birleşik Devletleri’nin 46. başkanı olarak resmen onaylandığını öğrenmiş bulunuyorum. 

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki dostluk ilişkilerinin 73 yıllık geçmişinde zaman zaman gerilimli dönemler yaşamış ise de, devletlerin karşılıklı olarak ulusal çıkarlarına gösterdikleri saygı ölçüsünde bu olumsuzlukların bertaraf edilebildiği malûmlarıdır.

Umuyor ve ümit ediyorum ki, son zamanlarda yine bu türden gerilimlerin yaşandığı gerçeğini görerek, önümüzdeki süreçte iki dost ve müttefik ülke olarak karşılıklı hak ve çıkarlarımıza saygı çerçevesinde daha verimli iş birlikleri yaratma olanağı sağlanabilir. 

Bu düşüncelerle Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı’na seçilen ve 20 Ocak 2021 tarihinde görevi Sayın Donald Trump’tan devralacak olan Sayın Joe Biden’ı kutluyorum, görevi döneminde başta Amerika halkı olmak üzere tüm dünya insanlığının gelişimine yönelik olumlu çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.